Oletko kiinnostunut bloggaamisen aloittamisesta?

syyskuuta 01, 2022

Bloggaaminen on ollut suosittu harrastus jo kauan aikaa. Vanhimmat blogit ovat olleet olemassa jo helposti yli kymmenen vuotta, mutta ne ovat muuttuneet hyvin paljon vuosien saatossa. Nykyään yhä useammat ovat kiinnostuneita bloggaamisesta jopa ammattina, mitä ei oltaisi voitu kuvitella mahdolliseksi vielä kymmenen vuotta takaperin.Yksi syy bloggaamisen aloittamisen suosioon liittyy sen luomien mahdollisuuksien määrä. Nykyään jopa suositut nettikasino pelaajat ovat aloittaneet omia blogejaan. Koska lähes kaikki ovat siirtyneet verkkoon, voit löytää aina juuri sinulle sopivan lukijakunnan. Siitä syystä voit luoda blogin oikeastaan mistä vain aiheesta, joka kiinnostaa sinua.

Bloggaamisen suosio on kasvanut vuosien saatossa

Kun bloggaaminen sai alkunsa, se oli usein nuorten teini-ikäisten tyttöjen harrastus. Tämä onkin asia, mikä on ehdottomasti muuttunut hyvinkin paljon vuosien saatossa. Näiden tyttöjen kasvaessa nuoriksi aikuisiksi yhä useammat ovat pyrkineet tekemään nuoruutensa harrastuksesta ammatin. Tämän takia hyvin monet Suomen menestyneimmät bloggaajat kuten Natalia Salmela ovatkin aloittaneet jo nuorena ja tekevät nykyään massiivisia tuottoja. Siitä syystä myös muut ovat kiinnostuneet bloggaamisesta ammattina. Siihen ei tarvitse olla nuori, vaan bloggaamisen voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa. Jos sinä olet kiinnostunut oman blogin perustamisesta, sinun ei tarvitse epäillä sen mahdollisuuksia, vaikka olisit jo vanhempi henkilö.

Blogit voidaan jakaa karkeasti kahteen kategoriaan

Jos tiedät haluavasi aloittaa blogin syystä tai toisesta, sinun tulee tietenkin tietää, mistä haluat kirjoittaa. Tähän onkin nykyään uskomattoman paljon erilaisia mahdollisuuksia, jotka kiinnostavat hyvin monia eri ihmisiä. Eri blogi tyypit voidaan jakaa karkeasti kahteen ryhmään. Ensimmäisenä on niin sanotut elämäntyyli blogit. Nämä sisältävät hieman kaikenlaista leipomisesta tyyliin ja vaikka kodin sisustukseen. Näissä voi olla erilaisia teemoja kuten vaikka ekologinen tai vegaaninen elämäntyyli ja niin edespäin.
Toinen vaihtoehto on tietenkin yhteen tiettyyn asiaan keskittynyt niché-blogi. Sanotaan, että olet kiinnostunut erityisesti 70-luvun muodista. Jos aloitat blogin, joka keskittyy juuri tähän asiaan, kyseessä on niin sanottu niché-blogi. Et välttämättä tavoita yhtä suurta lukija ryhmää, mutta toisaalta tavoitat juuri ne, jotka ovat kiinnostuneita samasta asiasta.

Menestystarinat inspiroivat, mutta pidä tämä mielessä…

Koska bloggaamisesta ammattina on tullut niin suosittua, monet ovat kiinnostuneita tästä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että menestyvän blogin ylläpitäminen vaatii paljon töitä, ja jos et julkaise tarpeeksi usein saatat jopa kadota kokonaan. Siitä syystä on hyvä idea aloittaa bloggaaminen harrasteena. Siten olet varautunut hiljattain tapahtuvaan kasvuun, ja sinulla on aina sinun normaali palkkaa maksava työ takana. Sen lisäksi hitaasti aloittamalla voit huolehtia yksityisyydestä ja turvallisuudesta paremmin. Valitettava tosiasia nykyään on, että internetissä on nykyään hyvinkin paljon niin sanottuja trolleja, jotka haluavat vain kiusata syystä tai toisesta. Jos blogisi kasvaa hiljalleen, voit oppia käsittelemään heitä omassa rauhassa, ja siten olla paremmin valmis kaikkeen mahdolliseen. Tällä tavalla bloggaaminen pysyy hauskana, vaikka siitä tulisi jossain vaiheessa kokoaikainen ammattisi.

Saatat Pitää Myös

0 comments