Miten monikielisyys voi hyödyttää bloggaamista Journey

syyskuuta 26, 2022

Kun maailma on yhä enemmän yhteydessä toisiinsa, yhä useammat ihmiset kääntyvät blogien puoleen jakaakseen kiinnostuksen kohteensa laajemman yleisön kanssa. Jos siis harkitset blogin perustamista, nyt on erinomainen aika tehdä se - varsinkin jos olet monikielinen. Sen avulla voit luoda yhteyksiä samanhenkisiin yksilöihin eri puolilta maailmaa. Ja koska suurin osa verkkokäyttäjistä etsii nykyään sisältöä omalla äidinkielellään, ei ole koskaan ollut parempaa aikaa aloittaa blogia, jos puhut sujuvasti useampaa kuin yhtä kieltä. Seuraavassa on muutamia tapoja, joilla monikielisyys voi parantaa bloggaamistasi:

Viestintä monimuotoisen yleisön kanssa

Yksi hyöty siitä, että blogi on kirjoitettu useammalla kuin yhdellä kielellä, on se, että voit kommunikoida monipuolisen yleisön kanssa. Jos puhut kahta tai useampaa kieltä, voit olla yhteydessä yleisöön eri puolilta maailmaa.  Näin ollen on entistäkin hyödyllisempää osata sujuvasti useampaa kieltä kuin vain yhtä.  Jos kuitenkin puhut vain yhtä kieltä, voit käyttää verkkokäännöspalveluja, jotka auttavat kääntämään blogikirjoituksesi.  Jos olet kiinnostunut jostain alasta, jota ei ole laajalti käsitelty äidinkielelläsi, voit käyttää blogiasi esitellessäsi sitä uudelle yleisölle. Näin sinulla on mahdollisuus murtaa esteitä ja luoda yhteyksiä sellaisten yhteisöjen välille, joilla ei ehkä muuten olisi koskaan tilaisuutta kokoontua yhteen.

Brand Ambassadoriksi ryhtyminen

Toinen erinomainen syy aloittaa blogi, jos olet monikielinen, on se, että voit ryhtyä brändin lähettilääksi. Tämä on henkilö, joka mainostaa toisen yrityksen - tai oman yrityksensä - tuotteita tai palveluja. Kun kommunikoit monipuolisen yleisön kanssa, voit esitellä osaamistasi muilla kielillä ja mainostaa palveluitasi. Jos esimerkiksi puhut kahta tai useampaa kieltä, voit käyttää blogiasi käännöspalvelujesi mainostamiseen. Voit myös käyttää kirjoituksiasi verkkokurssisi tai muun liiketoimintasi edistämiseen. Lopuksi, kun bloggaat toisella kielellä, voit mainostaa eri tuotteita useammille ihmisille. Voit esimerkiksi mainostaa tuotteita, joita saa vain yhdessä maassa, kyseisestä maasta oleville lukijoillesi.

Verkostoituminen ja sisällön hankkiminen

Jos puhut kahta tai useampaa kieltä, voit verkostoitua laajemman joukon bloggaajien kanssa.  Näin voit monipuolistaa sisältöäsi. Jos olet kiinnostunut bloggaajista, jotka kirjoittavat toisella kielelläsi, voit jopa laatia heille vieraskirjoituksen omalla äidinkielelläsi. Kun pääset osaksi laajempaa blogiyhteisöä, sinulla on mahdollisuus kasvattaa lukijakuntaasi.  Tämä antaa sinulle erinomaisen tilaisuuden jakaa asiantuntemustasi laajemman yleisön kanssa. Lopuksi, luomalla yhteyksiä muihin oman alasi bloggaajiin voit jakaa ideoita, tehdä yhteistyötä ja monipuolistaa sisältöäsi. 

Antaa sinulle mahdollisuuden matkustaa

Jos olet monikielinen, kaksikielinen blogi on erinomainen tilaisuus tutustua kulttuureihin, joissa et ole vielä käynyt. Yksi bloggaajana toimimisen suurimmista haasteista on löytää keinoja pitää sisältösi tuoreena ja jännittävänä. Hyödyntämällä kuitenkin useampaa kuin yhtä kieltä blogissasi voit myös luoda sisältöä, joka on suunnattu useille kieliyhteisöille.  Oletetaan esimerkiksi, että sinulla on blogi, jota sekä englantilaiset että ranskalaiset voivat lukea. Tässä tapauksessa voisit kirjoittaa postauksen, jossa kerrot yksityiskohtaisesti matkastasi Ranskaan. Tai voisit kirjoittaa postauksen Lontoon tai New Yorkin kaltaisten kaupunkien nähtävyyksistä matkailusta kiinnostuneille ranskalaisille. Tämä voi olla loistava tapa tutustua uusiin kulttuureihin ja löytää keinoja, joilla voit sekoittaa omia kiinnostuksen kohteitasi muihin kulttuureihin.

Saat entistäkin paremman ymmärryksen kielestä

Lopuksi bloggaaminen voi auttaa sinua kehittämään kielitaitoasi, jos puhut useampaa kuin yhtä kieltä. Jos puhut kahta tai useampaa kieltä, olet ehkä jo huomannut, että kirjoittaminen toisella kielellä voi olla hankalaa. Monimutkaisen kieliopin ja oikeinkirjoituksen ymmärtäminen on loppujen lopuksi vaikeampaa kuin puhuminen. Kirjoittaminen usealla kielellä on kuitenkin loistava tapa parantaa kielitaitoasi. Voit parantaa taitojasi hyödyntämällä kielitaitoasi säännöllisesti ja kirjoittamalla toisella kielelläsi. Tämä pakottaa sinut oppimaan toista kieltäsi syvällisemmin. On myös hyödyllistä olla aika ajoin yhteydessä lukijoihisi ja kääntää heidän kommenttinsa äidinkielellesi. Näin voit kehittää syvempää kielitietämystä ja kasvattaa sanavarastoasi. Näin parannat journalistisia ja bloggaamistaitojasi.

Päätelmä

Bloggaaminen on loistava tapa saada suurempi yleisö mukaan toimintaan ja jakaa tietoa eri puolilta maailmaa tulevien ihmisten kanssa. Jos puhut useampaa kuin yhtä kieltä, bloggaaminen voi olla erinomainen tapa rakentaa uraa.  Lopuksi se auttaa sinua kehittämään syvällisempää ymmärrystä kielestä. Blogia aloittaessasi on tärkeää pohtia, mitä hyötyä useamman kuin yhden kielen käyttämisestä on blogimatkallasi ja mitä kieltä haluat oppia. Monen kielen avulla voit sitoutua laajempaan yleisöön, parantaa kielitaitoasi ja aloittaa uuden jännittävän seikkailun!

Saatat Pitää Myös

0 comments