MUUTOS VALMENNUKSEN ALOITUS

lokakuuta 02, 2022

 MOI,

Yhteistyössä Muutos.net

Olen muutaman kerran herännyt, niin että näen pahaa unta että herään 300 kiloisena. Niin tämä on sellainen uni johon herään aika ajoin. 
Siksi olen enemmän kuin tyytyväinen kun sain todella mielenkiintoisen yhteistyö ehdotuksen. Elämäntapamuutos jonka avulla voin aloittaa energisemmän ja kevyemmän elämä. Kyseessä on kokonaisvaltainen hyvinvoinnin matka,  kokonaiskesto on 12 kuukautta. Mutta tämän voi toteuttaa myös lyhyempänä. Matka omaan kevyempään ja stressittömämpään elämään. Syksy on hyvä aika muuttaa omia tapoja. Ainakin minä teen nyt niin katsotaan mihin tämä matka vie.

punainen puutalo keltaiset vaahteranlehdet puussa ja maassa.

ELÄMÄNI 

Jos hiukan kerron teille omasta elämästäni. Olen siis lokakuussa 49- vuotta täyttävä nainen. Olen kasvattanut 5 ihanaa ja reipasta lasta. Sekä olen 4 lapsen mummu. No tästä voidaan jo päätellä että omaelämäni on pyörinyt todella paljon kotona aja toisista huolehtien ja nyt jos koskaan meidän nuoremman täyttäessä 11- vuotta on minun aika ottaa ja huolehtia kerrankin itsestäni. 

Keltaiset vaahteranlehdet lähikuvassa.

Olen aina tehnyt kotiruokaa. Terveellistä no en usko, mutta hyvä ja täyttävää ja kasvulle sopivaa todellakin. Kermaa ja voita jotta maistuu hyvälle. Toki olen ihmispersoonana sellainen ikiliikkuja jolla on aina jotain tekeillä. En kauheasti istunut sohvalla ennen kuin nyt.  Vaikka syksyn tulo on mahtavaa aikaa, hyggeilylle on aikaa, en tahdo jäädä vain sohvan nurkkaan.

11- vuotta sitten sain maailman ihanimman 10 pisteen pojan. Meidän iltatähden. No koska tein täydellisen lapsen sairastuin itse anemiaan.  Viime viikolla otettiin jälleen uudet testit ja muuten olisin rautaisessa kunnossa paitsi raudanpuute. NO tähän olen aloittanut nyt rautakuurin. Vuosia elimistö on tähän mataluuteen tottunut. Oli huojentavaa kuulla kaiken muun olevan kunnossa joten nyt on vain saatava itselle parempi ja aktiivisempi olo. Onhan tässä jo ikääkin. Ikä myös tarkoittaa usein sairastumista sekä huonompaa yleiskuntoa, joten on nyt on aika tutustua muutokseen.

Elämäntapamuutos alkoi meillä jo 5- vuotta sitten kun lopetimme tupakanpolton. Paras päätös ikinä, paitsi paino alkoi nousta. Kaikki tuoksui ja maistui paremmalta. Vaikka syömme suurin piirtein samalla tavalla kuin ennen paino nousee ja jaksaminen on kortilla. Tähän odotan nyt kuumeisesti muutosta. Vaikka ei se pelkkä paino ole se ongelma on elämässäni nyt hyvä hetki vain itselle.

Aloin vuonna 1993 tai oikeastaan 1992 odottamaan esikoista ja voi vitsit kuinka rakastin sokerihillomunkkeja ja painoni nousi 29 kg raskaus aikana. Melko hyvin sain sen pois ja seuraavaa odottaessa ei painoni ihan niin paljoa noussut ja kolmannen kohdalla join hirveästi Pepsiä ja paino nousi 17 kg. Tämä kolmikko piti liikkeessä ja ruokaa kului. 7- vuotta myöhemmin meni raskaus syöden viinirypäleitä, mikään muu ei pysynyt sisällä. Tämä raskaus toi vain 7 kg.  Tästä 5 vuotta myöhemmin olikin vuosi 2011 ja sain nuorimmaisen. Paino nousi 11kg. Raskaus ja kotiaika toi kiloja.

Keltaiset vaahteranlehdet puussa.

Painoni ei ole näiden vuosien ihan kauheita ylös alas laskuja tehnyt. Olen 158cm pitkä ja painan tällä hetkellä 79 kg ja vyötärönympärys ei miellytä itseäni. Vertailun vuoksi olin 74 kg vuonna 2011. Silti ylipainoa on ja tämän matkan tavoitteena on 15 kg painonpudotus.

punainen puutalo takana ja keltaiset syksyn vaahteranlehdet puussa.

Kokonaisvaltainen hyvinvointi

Kokonaisvaltainen hyvinvointi on tämän kaiken keskiössä. Muutos ei aina tarvitse olla huono, koska jos luopuu jostain voi saada monin verroin muuta tilalle. Näin ainakin nyt ajattelen omaa tulevaisuuttani. Se että tämä on pysyvä, ei mikään pikadietti jolla saan kevyemmän olon hetkeksi vaan sellainen jolla jaksan ja pystyn elämään energistä elämää jatkossa.
Laihdutus, uni, liikunta, ravinto ja mieli. Kaikki yhdessä. 

Pienin askelin eteenpäin.


keltaiset vaahteranlehdet maassa.

Nyt minulla alkaa matka jota käyn läpi kuukausittain yhteenvedolla, mitä ja miten arki sujuu ja miltä muutos tuntuu, haasteet, niin positiiviset kuin negatiiviset. Joten jos sinua kiinnostaa matkani, niin pysy kuulolla. Tämä matka alkaa huomenna.

Saatat Pitää Myös

1 comments