Terassille saapuu syksy ja talvea odotellaan

lokakuuta 16, 2022

Syksy on täällä!
Ihana värikäs sekä aurinkoinen ja mikä eriväristen lehtien runsaus, kunnes se kaikki oli nopeasti ohi. Pimeä ja märkä aika jäi sekä talven törröttäjät kukkapenkissä. Vielä takapihan suuri koivu on osittain keltainen. Paljon on siivottu lehtiä pois mutta paljon on vielä jäljellä.

punaisen puutalon talvinen terassinpöytä havukoristeet, callunat sekä kynttilät.

Aloitin tämän pimeän ajan kaamoksen kesyttämisen terassilta. Omasta pihasta siistittiin suurta kuusta, josta sain havuja talven pihasisustamiseen.
Pöydälle sekä hyllyyn ja kranssiin niitä jätin. Huomaa muutama päivä sitten ottamani kuvat ja aurinko paistaa. Mutta tänään on niin harmaata.

Punaisen uutalon valkoinen terassipöytä havukoristeet.

Laiton muutaman valoketjun ja leiskuvat valoketjun lamppuun. Uskon että lisään vielä valoja ulos terassille sekä muualle ettei sitten kylmässä tarvitse niitä laittaa, ehkäpä jo tänään. Sekä lyhtyyn pitää hommata kynttilöitä, varsinkin sähkökatkosten jos niitä tulee niin pitää varautua.

terassin hylly havukoristeet ja valot.

TERASSI ON VALMIINA SYKSYYN & TALVEEN. 

Vaihdoin järjestystä terassilla ja asensin metallisen hyllyn takaisin seinään. Tämä oli niin kiva ennen maalausta joten laitoin sen takaisin. Hyllyyn asettelin vanhat peltiset taloni, jotka ovat joka talvi esillä. Kuuluvat mielestäni talven ja joulun asetelmiin. Toisinaan laitan valoketjun kiertämään ja valaisemaan toisinaan tuikun. Tämä metalli hylly on aikoinaan kirppislöytönä kivan rustiikkinen ja hinta oli muistaakseni 3 euroa.

Punaisen puutalon terassilla hylly havukoristeet ja peltitalot.

Vaihdoin terassilla pöydän ja sohvan paikkaa. En ole koskaan näiden vuosien aikana laittanut näitä näin päin. Oikein itsekin ihmettelin miksi en. Välillä oikein itse ihmettelen omaa toimintaa mutta ei vain ole tullut mieleen koittaa näin päin ennen kuin vasta nyt.

pöydän päällä havukoristeet, callunat ja kynttilät.

Terassille tuli paljon enemmän tilantuntua ja helpotusta käyntiin sisälle sekä koiran kanssa puljaamista.
Vanhan talonpoikaspenkin jonka aikoinaan maalasin mustaksi. Toin terassille kukille ja kynttilöille.

KRANSSI HULAVANTEESEEN


musta talonpoikaispenkki jolla callunat, lyhdyt ja seinällä suuri kranssi.

Olin jo muutama vuosi aiemmin ostanut kirpparilta hulavanteen että voisin tehdä ison kranssin syksyyn terassille. Nyt vasta sain aikaiseksi. Kiersin ensin juuttinarulla koko vanteen että saan pintaa mihin sain nämä havut kiinni. Tässä taisi mennä melkein tunti.
Mutta omasta pihasta ja maastosta hain kaikkea mitä kranssiin voisin havujen sekaan laittaa ja vitsit kun olen siitä tyytyväinen. Kuvasin tänään ja olisiko kohta 3 viikkoa mennyt kun tämän tein. Ihan hyvän kestävän sain aikaiseksi. Melkein meinasin jos vielä valot asennan renkaaseen, saas nähdä.

hulavanteesta tehty suuri havukranssi.

Saatat Pitää Myös

1 comments