KUINKA ALOITTAA BLOGGAAMINEN

toukokuuta 07, 2022

 Vinkkejä bloggaamis-inspiraation löytämiseen

Bloggaamisesta tuli todella suosittua 2000-luvun aikana ja useat suositut blogin pitäjät ovat tulleet vuosien saatossa todella tunnetuiksi. Toisille tämä on jopa työtä, kun taas toisille se on hauska harrastus, jonka avulla voidaan jakaa omaa elämää, ideoita tai esimerkiksi ruokaohjeita. 
Blogeja löytyy moneen lähtöön ja erityylisillä blogeilla onkin oma lukijakuntansa. Mikäli nautit kirjoittamisesta ja olet jo pitkään harkinnut blogin perustamista, mutta kaipaat ideoita ja motivaatiota, sekä hieman opastusta alkuun pääsystä, siinä tapauksessa tämä artikkeli on sinua varten. Jatka lukemista ja selvitä, mitä tarvitset bloggaamisen aloittamiseen.


Blogin aloittaminen

Ennen kuin lähdet kirjoittamaan blogia, on totta kai harkittava muutamaa tärkeää asiaa. Aivan ensimmäisenä on pohdittava, mikä tulee olemaan blogisi aihe. Kirjoituksilla tulisi olla selkeä teema, jotta aiheesta kiinnostuneet lukijat viihtyvät juuri sinun tekstiesi parissa. On tärkeää löytää oma intohimosi. Kirjoita aiheesta, jonka tunnet ja joka kiinnostaa sinua itseäsi, sillä tämä pitää bloggaamisen mielenkiintoa yllä. Esimerkiksi rahapelien maailma on aihe, joka vaatii alan tarkkaa tuntemusta ja useat bloggaajat, jotka tuntevat nämä markkinat, ovatkin päättäneet käsitellä teksteissään i Gaming-alaa, opettamalla lukijoilleen esimerkiksi kuinka laadukas live casino toimii ja millaista teknologiaa sen taakse kätkeytyy. Tällaisen tiedon jakaminen on hyödyllistä, sillä sen avulla lukijat kykenevät ymmärtämään tätä alati kehittyvää alaa aiempaa tarkemmin.

Jos puolestaan olet todellinen velho keittiössä, miksi et jakaisi upeita reseptejäsi ja kokkausvinkkejäsi blogissa? Ruokablogit ovatkin nykyään todella suosittuja, sillä niistä nauttivat niin himokokkaajat kuin myös perus kuluttajat, jotka miettivät mitä laittaisivat huomenna ruuaksi. Aiheita on monia, mutta on erittäin tärkeää panostaa teemaan jonka tunnet ja joka onnistuu pitämään omaa mielenkiintoasi yllä pidemmän aikaa. Jatka lukemista, sillä seuraavaksi
paljastamme muutaman hyödyllisen vinkin blogin ylläpitämiseen.

1. Valitse teema, josta nautit kirjoittaa

Kuten jo yläpuolella mainitsimme, aivan ensimmäinen tehtävä on valita teema blogillesi. Blogin aloittaminen voi olla monille hauska kokemus. Blogialustan luominen, ulkoasun muokkaaminen ja ensimmäisten artikkelien kirjoittaminen voi tuntua jännittävältä, mutta monilla into lopahtaa muutaman kuukauden jälkeen, koska he eivät enää jaksa kirjoittaa aiheesta. Tämän takia onkin erittäin tärkeää luoda blogi, joka käsittelee teemaa, joka on lähellä sydäntäsi. Parhaimmillaan tämä aihe olisi todellinen intohimosi kohde, josta jaksat puhua ja kirjoittaa päivä toisensa jälkeen.

2. Tutustu lukijakuntaasi ja tarjoa heille hyödyllistä informaatiota

Vaikka bloggaamisen ei tarvitsekaan olla liian vakavaa ja se voi toimia hauskana
harrastuksena, kannattaa kuitenkin pohtia omaa lukijakuntaa ja miettiä, minkälaista tekstiä he tahtovat lukea. Kirjoitusten tulisi olla mielenkiintoisia ja tarjota lukijoille hyödyllistä tietoa ja käytännön vinkkejä käsittelemästäsi aiheesta. Tämä vetää lukijoita pariinsa ja he kokevat hyötyvänsä jotakin lukemalla tekstejäsi.

3. Kirjoita blogia säännöllisesti

Kun olet aloittanut kirjoittamisen, kannattaa sisältöä tuottaa säännöllisin väliajoin. Tällöin lukijasi tietävät, milloin odottaa uutta materiaalia ja palaavat blogin pariin säännöllisesti. Tekstiä kannattaa julkaista joka viikko, ettei lukijoiden into pääse romahtamaan. Anna kuitenkin itsellesi aikaa ja odota motivaatiota tekstin syntymiselle, sillä muuten blogi voi alkaa kuulostamaan väkinäiseltä ja lattealta.

4. Panosta otsikoihin ja visuaaliseen ilmeeseen

Itse teksti ei aina riitä, vaikka se kuinka hyvä olisikin, vaan houkutteleva blogi kätkee sisäänsä paljon muutakin. Mieti otsikoitasi huolella, sillä hyvin luotu otsikko saa lukijan mielenkiinnon heräämään ja hän siirtyy tekstin pariin. Myös visuaaliseen ilmeeseen kannattaa ehdottomasti panostaa esimerkiksi laadukkaiden kuvien avulla. Kuvat jäävät usein paremmin ihmisten mieleen ja ne tekevät lukuelämyksestä miellyttävämmän ja helpommin seurattavan.

5. Lue ja seuraa myös muiden blogeja

Lukemalla muiden blogeja voit saada hyviä ideoita ja inspiraatiota oman blogisi kehittämiseen, niitä kuitenkaan kopioimatta. Tutustumalla samantyylisiin bloggaajiin, voit myös kasvattaa omaa lukijakuntaasi ja kertoa omasta alustastasi vastaavasta aiheesta kiinnostuneille lukijoille. Ei kannata vain ja ainoastaan tuijottaa omaa tekstiä, vaan olla aktiivinen blogimaailmassa ja myös sosiaalisen median parissa, jotta blogisi tulee ihmisten tietoisuuteen.

Blogin ylläpito

Bloggaaminen on todella suosittu harrastus ja nykypäivänä se on myös ammattimaistunut valtavasti. Blogin pitäminen tuo mukanaan paljon hauskoja mahdollisuuksia, mutta myös haasteita. Pitääksesi omaa ja lukijoiden intoa yllä, luo aina mielenkiintoista, hyödyllistä tekstiä, joka houkuttelee niin sanallisesti, kuin myös visuaalisesti. Omaa alustaa kannattaa päivittää aika-ajoin ja blogimaailman trendejä kannattaa ehdottomasti pitää silmällä, jotta oma alustasi pysyy ajanhermoilla. Mikäli olet harkinnut blogin pitämistä jo jonkin aikaa, käy tutustumassa muiden blogeihin, etsi ideoita ja löydä oma inspiraatiosi. Kun olet luonut selkeän idean miten ja mistä kirjoittaa, anna sanaisen varastosi virrata luomalla mustaa valkoiselle.

Saatat Pitää Myös

0 comments