PÄÄSIÄISEEN KEVÄINEN APPELSIINIPIIRAKKA

huhtikuuta 15, 2022

Heipparallaa,

Vaikka kuinka monta kertaa olen meinannut etten saa leipoa herkkuja niin paljon kun sitä teen. Leivon iloon ja hyvittelen huonoja päiviä leipomalla jotakin herkkua. Tämä tapa on suurentunut tämän koronan aikana. Toki kun ilon aiheet ovat välillä melko tiukassa, kiitos moneen kertaan tulevan takatalven. Tykkään keväästä ja syksystä, joten lumien sulaminen on melko mahtavaa ja auringon paiste parantaa fiilistä.
Kun koti on hullun myllyn kourissa, joka vielä pahenee. On meidän pääsiäinen melko laimea tänä vuonna.
Onnistuin tiputtamaan Marimekon räsymatto kahvikupin ja istutin sitten siihen ohraa kasvamaan. Tämä on meidän ainut pääsiäiskoriste tänä vuonna. 


KEVÄINEN APPELSIINIPIIRAKKA

Appelsiini on melko sanoisinko vahva maku leivonnaisissa. Rakastan appelsiinin ja suklaan yhdistelmästä ja appelsiinimarmeladi on minun herkku yksistään. Ei nämä muut siitä piittaa. Silti päätin kokeilla appelsiinirahkan tekemistä pääsiäisleivonnaiseksi. Tämä kyllä sai peukut joten melkoisesta herkusta on kyse.
Tämä helppo ja herkullinen ohje löytyi Olgan blogissa.
Jos siis pidät helposta herkusta ja kotoa löytyvistä aineista kokeile ihmeessä.



Appelsiinipiirakka

Ainekset (12 annosta)

4 dl
 vehnäjauhoja
2 dl
sokeria 
2 tl
leivinjauhetta
150 g
pehmeää voita tai margariinia
1
kananmuna
1/2 dl
maitoa 
Täyte
1 prk
rahkaa
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1
kananmuna
2
appelsiinia
50 min
{
AKTIIVINEN  20 min
PASSIIVINEN  30 min

Tee näin:

Tee ensin pohja.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja hiero sitten ne pehmeään voihin. Lisää lopuksi muna sekä maito. Levitä seos uunivuoan pohjalle.

Tee seuraavaksi täyte.

Sekoita rahkan joukkoon sokerit sekä kananmuna. Pese appelsiinit ja raasta niiden kuoret ohuesti (vain oranssi pintaosa kuoresta). Sekoita appelsiinikuoriraaste rahkaan. Levitä rahkaseos pohjakerroksen päälle.

kuori ja siivuta appelsiinit ja levittele ne piirakan päälle.

Paista kypsäksi 190°C / 170°c ( kiertoilma) n. puolen tunnin ajan.



Saatat Pitää Myös

0 comments