VIHERSISISUSTAMISEN KASVUN PAIKKA

huhtikuuta 10, 2022

Heippa
Lunta on jälleen satanut yön aikana. Eikö tämä talvi voisi jo väistyä kevään tieltä. Onneksi aurinko paistaa välillä ja näyttää kauniin sinisen taivaan. Kunnes taas alkaa satamaan jotakin :)

Olen tänä vuonna hurahtanut melko syvälle vihersisustamiseen. Olen ostanut paljon uusia viherkasveja ja yrittänyt ymmärtää niitä ja niiden kasvuolosuhteita. Kirjoittelin pari kuukautta sitten aloittelijan viherbuumista ja kasveista joita meiltä silloin löytyi.

Vihersisustamisen kasvun paikka

Pari vuotta sitten kirjoittelin Orthex mullan vaihdosta mutta tämä pitäisi päivittää koska olen aivan uuteen kasvupohjaan tutustunut. Toki ruukkuina toimivat Orthexin ruukut vieläkin. Ja koska viherkasvini eivät kasva enää pelkässä mullassa. Tämä muutos oli todella hyvä ihan jo sen vuoksi että tapani on kastella liikaa ja tämä liikakastelu tappoi kasvien juuret. Nyt liika vesi pääsee valumaan pois ja tiedän jo painosta pitääkö kastella.

KASVUN PAIKKA

Sain Somessa.comin kautta yhteistyössä
Otavan uuden kirjan KATARIINA VUORI: KASVUN PAIKKA ja huomaan kuinka samaistun tähän Silviaan. En aiemmin tiennyt mitään mistään ja tapoin kaikki vihertävän ympärilläni. Aivan systemaattisesti ja nyt huomaan kuinka pieni onnistumisen ilo on. Pitää vain lukea kirja loppuun nopeasti.

Vihersisustamisen kasvun paikka


En tiedä onko tämä sitä että minulla vain pitää olla jotain mistä pidän huolen. Lapset eivät tarvitse minua kokoaikaa. Työ vaatii veronsa ja voisi jopa sanoa että tämä harrastus ei onneksi ole se kallein. Toki jos lähdetään ostamaan jotain oikein eksoottisia viherkasveja niihin saa uppoamaan paljon.

Joten koitan vielä niin kauan kun en ole varma omasta hoidosta tai niiden pärjäämisestä minun käsissä. En meinaa ottaa kovin suuria riskejä. Toki en aio tituleerata itseäni miksikään viherpeukaloksi koska sellainen en missään tilanteessa ole. Vaikka olen opetellut kasvupohjan mahdollisuudet, lannoitukset ja merilevät, suihkut, kastelut sun muut. Nautin todellakin siitä kun viirivehka tekee ensimmäiset kukat hoidossani. Aiemmin tämä kuoli muutaman viikon kuluttua kun toin tämän kotiin.

Olen liittynyt melkoiseen määrään facebook ryhmiä ja niiden kautta oppinut monia nimiä viherkasveille. Se että opettelen näiden nimiä tarkoittaa myös sitä etten halua haalia ihan liikaa montaa erilaista.

Vihersisustamisen kasvun paikka


KIRPPARILTA SEKÄ NETISTÄ UUSIA ALKUJA

POSLIINIKUKKA ELI HOYA
joita minulla on nyt kolme erilaista. Nämä kaikki kolme alkua olen ostanut kirpparilta. Sillä ajattelin elävät minkä elävät. Pienet Orthexin ruukut löysin myös  2 eurolla kolme kappaletta ja nämä sopivat vallan hyvin rottinkisiin seinäamppeleihin keittiöön. Isoposliinikukka, Hoya carnosa joka on yleinen sekä pikkuposliinikukka Hoya bella sekä viimeisin löytöni nimeä kun kysyin Hoya ryhmästä voisi olla Hoya Pubicalyx ja kun aloin näitä googlettaa löysin verkkokaupan Oulusta  jossa myydään todella paljon erilaisia posliinikukkia. En edes tiennyt että näitä on näin paljon.

KÖYNNÖSVEHKA ELI PHILODENDRON
Nämä ovat myös uudet tuttavuudet ja nämä miellyttää itseä eniten ja melkoinen arsenaali kuuluu tähän sukuun. Monta erilaista ja tyylistä ja väristä lehteä omaavaa viherkasvia. Minulla on  Philodendron scandens Brazil sekä Philodendron painted lady sekä philodendron verrucosum sekä philodendron hastatum eli silver sword. Vielä löytyy myös Herttaköynnösvehka philodendron scandens .

Vihersisustamisen kasvun paikka


KULTA JA HOPEAKÖYNNÖS
Olen uskonut että kultaköynnöstä on vain yksi kultaköynnös mutta näitähän on melkoinen määrä erilaisia. Minulta löytyy yleinen Epipremnum pinnatum N´Joy sekä yleinen hopeakönnös Scindapsus pictus Argyraeus. Kultaköynnöksestä olen saanut otettua onnistuneesti alkuja joita olen juurruttanut ja kun juuret ovat kasvaneet olen ne istuttanut. Kasvupohjana on multa, perliitti sekä kaarna.

Neulavehka Rhadhidophora tetrasperma sain ilmaiseksi ihanalta ihmiseltä ja laitoin tämän amppeliin ja uutta kasvua on näkyvissä. Tämä monsteran näköinen on melko trendikäs viherkasvi ja tykätty. 

PEIKONLEHTI ELI MONSTERA
Peikonlehtiä löytyy erikokoisena suurin on monstera deliciosa. Sekä amppeliin laitoin aarnipeikolehti Monstera adansonii eli monkey mask ja uutta kasvua pukkaa. Siten minun kallein sijoitukseni värivirheellinen peikonlehti Monstera variegata juurellisen alun jonka istutin kasvupohjaan ja 
nyt vain toivotaan että pystyn pitämään tämän hengissä.

Vihersisustamisen kasvun paikka

ALOKASIA ELI JUURAKKOVEHKA
Ostin ison alokasia wentii marketista alennuksella  joka on nyt tehnyt monta uutta lehteä sekä pieni erikoisen näköisellä lehdellä oleva alocasia sanderiana on myös ale löytö.

Mutta koitetaan silti pitää hyvää mieltä yllä. Minä poistun nyt lukemaan kirjaa loppuun sen verran kivalta tuo alku on jo vaikuttanut.
Haittaako jos rakastaa enemmän viherkasvejaan kuin aviomiestään? 
Tämä teksti on lainattu kirjan takakannesta :D

Saatat Pitää Myös

0 comments