HENKINEN EPÄVARMUUS KOITTAA OTTAA VALTAA

toukokuuta 28, 2022

MOIKKA,

Henkinen epävarmuus on se joka saa epäilemään itseään ja omia tapoja toimia. Siihen ja sen syvemmälle en tätä lähde omassa elämässäni miettimään tai syyttämään johtuuko se lapsuuden tekijöistä vai mistä. Eihän meidän kenenkään elämä ole täydellistä.
Itse olen ihmisenä kovin siis oikeasti kovin syvällinen, toisinaan ehkä liiankin. Mietin asioita välillä liian paljon ja otan monet asiat henkilökohtaisesti. Onneksi elän elämää miehen kanssa joka oikeasti tuntee minut. 
En koita tahallani olla monimutkainen tai vaikea, olen vain ihana oma itseni <3

Kirjoitin vuosi sitten lupa olla erityisherkkä ja olen yrittänyt tarkoituksella kääntää herkkyyttäni vahvuudeksi. Koska se ei ole heikkoutta vaan tietoisuutta omasta itsestä. Omaan vain todella suuren ja herkän sydämen. 

En pelkää tehdä päätöksiä ja olen varma niistä. Silti toisinaan alan tätäkin epäillä...

Makuuhuoneen sisustus marimekko pienet kivet pussilakana petaus..

INSPIRAATIOSTA EPÄVARMUUTTA

Itselleni aika ajoin jotkut inspiraatioksi tarkoitetusta saakin aikaiseksi riittämättömyyden tunteen ja epävarmuutta itsestä ja kodista tai oikeastaan kaikesta mikä kuuluu minun elämään. Se etten riitä ja aito elämä vie mennessään. 

KYLLÄ muistan aito elämä on se oikea elämä. Ei ne kauniit kuvat ja puhdas koti. Tiskit, roskat ja pyykki sekä sekasotku kuuluvat elämään. Eikä siihen liity vertaaminen omaa ja muiden elämää. Toki en itse halua kuvata niitä mikä ei miellytä silmää. Eikä aina tarvitse jaksaa.

Onko huono asia välillä hiljentyä omaan itseensä ja silloin muistaa mitä itsellä on ja muistaa nauttia siitä kaikesta mitä omaan elämään kuuluu.
Tämä remontin keskellä eläminen vie välillä melko pohjalle. Kodin remontin keskeneräisyys ei inspiroi ja on vaikea löytää jotain kaunista. Toki TIEDÄN että siitä on tulossa jotain upeaa kun se saadaan valmiiksi.
Mutta sitten kun meinaan jakaa jotain somessa. Siinä on vaikka mitä vikaa. En aina vain pysty olemaan sponttani tai rento. Kun joskus teenkin niin on se melko mahtavaa. Lopputulos onkin vahingossa loistava. Liiallisella yrittämisellä on usein päinvastainen lopputulos.

Makuuhuoneen sisustus marimekko pienet kivet pussilakana petaus..


RIITTÄMÄTTÖMYYS VAI KATEUS

Kirjoittelin 2018 riittämättömyydestä vai kateudesta ja jälleen nostan tuon saman aiheen ylös. Ja samalla kirjoittelin tämän hetken ajatuksia. 

HAITTAAKO JOS ON EPÄVARMA?
Kuinka paljon haittaa se ettei ole samanlainen kuin muut? Kuinka erilainen pitää olla että se on persoonallista eikä vain säälittävää?. Vai onko ainut oikea se minkä ammattilainen tai työkseen sisustaja tekee? Koska se on ammattilainen ja osaa nähdä ja katsoa mikä sopii yhteen. Yhtään tai ketään en nyt kritisoi tai kenenkään tapaa tehdä tai ammattitaitoa. Olen vain todella kateellinen niille joilla on silmää asioille, nähdä lopputulos ennakkoon. Tämä taito puuttuu minulta kokonaan. Se ehkä lisää epävarmuutta.

Tiedän pitää uskaltaa luottaa omaan tyyliin. Minä uskallan välillä ja tosiaankin tiedän mitä haluan ja toisinaan taas ryven pohjamudassa kontaten. Meiltä Ei löydy kallista laatua tai suunnitelmallisesti tehtyä sisustusta. Silti mielestäni kotini sisustus on harmoninen ja pehmeä. Sellainen jonka haluan sen olevan.

Kuinka pitkälle näkyy oma epävarmuus? Kuinka uskaltaa olla rohkeampi. Ihminen on se minkä kokoinen tai näköinen tahansa jos on varma itsestä voi luoja mutta se vasta onkin kaunista.
Olen todella kateellinen niille ketkä uskaltavat ja ovat ylpeästi oma itsensä.
Rohkeutta olla oman elämänsä prinsessa ja olla miettimättä muiden mielipiteistä. Totuus on kuitenkin täysin eri. Pelkään liian paljon nauramista päin naamaa, joten toisinaan nauran itselleni ettei kukaan muu pysty loukkaamaan minua tai pilkkaamaan. Selittelin läheisille tekemisiäni vaikka minun ei todellakaan tarvitse sitä tehdä. Varsinkaan siitä mitä haluan tehdä.

Omassa kodissa voi jokainen olla rohkeasti oma itsensä, mutta kun on avannut ovet kaikille. Kuvannut kodin joka neliön. No melkein. Pitää olla valmis kritiikkiin. Toki se etten ole lähtenyt sohimaan ampiaispesää niin olen ehkä tämän vuoksi säästynyt pahimmilta ilkeydeltä. Se ei silti ole nostanut itseluottamusta ja rohkeuttani tarpeeksi.

Kierrätyskodin sisustus on välillä melko haastavaa. Siihen yhdistettynä ihminen joka ei aina tiedä mitä haluaa. On toisinaan tuonut melko paljon haastetta, mutta olen oikeasti aika onnistunut.

Toukokuu on kansainvälinen mielen hyvinvoinnin kuukausi.
Joten yritetään pitää mieli positiivisena ja tehdä just niitä asioita joista pidämme sekä muistaa SINÄ RIITÄT!

Saatat Pitää Myös

0 comments