TERVETULOA KESÄ: TERASSI ON VALMIINA

toukokuuta 09, 2022

NO Hei,

Nyt kun saimme tai oikeastaan jouduimme aloittamaan kevään uudestaan, kylmän jakson palattua päätin että terassi on suoraan valmiina kesään. Onhan jo toukokuu ihan virallinen kesälomakuukausi. Kun pari kuukautta sitten laitoin terassin valmiiksi kevääseen, jäi tästä nauttiminen melko lyhyeksi. Räntä ja lumisade sekä meidän keittiön ja eteisen lattiaremontti sai terassin näyttämään ei niin kovin miellyttävältä.

Heti aamukahvit juotua lähdin pihalle. Täytin peräkärryn remonttipuu jätteestä ja kun olin nämä saanut siivottua pois. Päätin siivota terassin. Ei minulla oikein muutakaan mahdollisuutta ollut, sen verran likaista oli. 
Tervetuloa kesä: terassi on valmiina.
Totuus on kuitenkin toinen: kukat puuttuu ja terassi pitää öljytä.

Punavalkoisen puutalon terassin sisustus, joten tervetuloa kesä.

Viime yönä näkyi olleen pientä pakkasta, joten mitään kesään viittaavaa kukkien muodossa ei vielä ole.
Tyhjensin koko terassin, oikeastaan painavan sohvan ja pöydän vain siirsin että sain pestyä lattian ja  samalla päätin sisustaa tämän kesäisemmäksi. Vaihdoin ison juuttimaton tilalle ja sain tämän pihalle soveltuvan maton avoterassille. Sekä muutama muu bohotyylinen juttu ja sisustus on kukkia vaille valmis. Melko kivan kevyttä tuli kun vein paljon tavaraa myös varastoon.

Punavalkoisen puutalon terassin sisustus, joten tervetuloa kesä


MUSTA TERASSI

Musta terassi on mielettömän upea puhtaana ja juuri öljyttynä. Mutta säiden ja käytönjälki valitettavasti näkyy. Ensinnäkin siinä näkyy kaikki, siis ihan kaikki.  Hiekkaiset jäljet, karvat, roskat ja siitepöly. Siksi pesen ja pesen tätä katettua terassia melko usein. Tämä toki näkyy siinä että öljy on haalistunut. Silti tämä tuo ihan mieletöntä särmää varsinkin tähän punavalkoiseen taloon. Joten kyllä tämä saa uuden öljyn pintaan. Toki terassin laudoitus on melko karmea ja tätä ei uudeksi saa muuta kuin vaihtamalla terassilaudat. Ja se remontti saa odottaa omaa sopivaa aikaa. 
Avoterassi joka myös on musta on saanut olla ihan vain säiden armolla. Toki sitä olen putsaillut mutta en pessyt niin usein kuin tätä katettua terassia. 

Punavalkoisen puutalon terassin sisustus, joten tervetuloa kesä

KESÄOLESKELUHUONE & RUOKAILUTILA

Meillä melko paljon käytetään terassia oleskeluun ja ruokailuun sekä kahvitteluun. Kesäisin tämä on niin kutsuttu oleskeluhuone. Eniten vain oleiluun kahvittelun lomassa. Mutta sellainen sopii meille. Vielä on kaikki ruukut ilman mitään kukkia ja meinasin jos tänä vuonna laittaisin suuriin Orthexin ruukkuihin tuijat ja niiden kaveriksi orvokit. Nämä kesti viimeksi hyvin ja pitkään kauniina.

Punavalkoisen puutalon terassin sisustus, joten tervetuloa kesäJos ja kun käy katsomassa inspiroivia kuvia kesäterasseista olisi ihan valmis laittamaan kaiken uusiksi. Toki aina voi haaveilla ja sille haaveelle ehkä löytyy vielä toteutuksen oikea ajankohta. Mutta se ei ole vielä. Keittiön remontti vie vielä tovin ajan ja kaiken ylimääräisen joten ne täytyy saattaa ensin valmiiksi. 

Punavalkoisen puutalon terassin sisustus, joten tervetuloa kesä

Kyllä tämä sisätilojen ruskea ja musta värimaailma saa jatkua terassilla. Lisäksi on mahtavaa sisustaa myös terassille oma maailma. Toivottavasti saamme myös nauttia hyvistä ilmoista.

Punavalkoisen puutalon terassin sisustus, joten tervetuloa kesä

Saatat Pitää Myös

0 comments