Miksi kirjoitan blogia?

tammikuuta 06, 2021

Heipä hei,
Tässä teille tarinaa Marjakujan blogin takaa.


Miksi? 
Miksi kirjoitan blogia?
Onko minusta bloggaajaksi? 

Hyviä kysymyksiä, joihin avaan hiukan ajatuksiani sinulle. Aloitin tämän blogin vuonna 2014, eli kohta 7 vuotta olen ollut bloggaaja.
Olen koko blogin historian ajan pitänyt teemana lifestyleblogi. Tähän sisältyy kaikki mikä liittyy elämiseen, kotiin, lapsiin, perheeseen, taloon, kukkiin, remonttiin, leipomiseen ja tietysti kirppareihin ja isoimpana sisustukseen.

sisustus, kattaus, uusivuosi, lasi, blogi, bloggaaminen, bloggaaja
Koko blogini aloitus sykäys oli kirppislöydöistä kertominen ja niiden kuvaaminen. Alkutaipaleella tein paljon enemmän DIY juttuja. Tuunasin aika paljon, jotta sain löydöt sopimaan maalaisromanttiseen sisustukseen. 
Kerroin ja kuvasin teille kaikkea sitä mitä minun perheeni ei enää jaksanut kuunnella.

Tyttöni ja mieheni yllytyksestä kirjauduin ilmaiseen bloggeriin ja näin syntyi Marjakuja blogiEn tiennyt tuon taivallista blogin pitämisestä tai koko bloggaamisesta.  Silti sitä päätöstä en ole koskaan katunut.
En kauheasti ollut käyttänyt kameraa eikä kotini ei ollut kuvauksellinen.  En ollut nuori tai kaunis joka myisi omalla itsellään blogia. Silti monta tuntia opettelin kameran saloja ja sitä miten kauniita kuvia otetaan, stailaamista. 
Olen sen ikäinen että kaikkien naamakuvien ottaminen pitäisi opetella. Sisustus ja kukat on siitä helpompia kuvauskohteita.

Kuvat ovat uuden vuoden kattauksesta.

sisustus, kattaus, uusivuosi, lasi, blogi, bloggaaminen, bloggaaja


Miksi kirjoitan blogia?

On aika hyvä kysymys. Olen alusta alkaen pitänyt blogiani harrastuksena ja sitä se tulee olemaa niin kauan kuin jaksan kirjoittaa juttuja ja niin kauan kun te lukijat pysytte matkassani. Toki olen ansainnut tuloja ja saanut loistavia yhteistyö kuvioita joista olen teille saanut kertoa sekä välillä saanut mahtavia arvonta prokkiksia teille. 

Pidän blogin kirjoittamisen ja kuvaamisen uusista haasteista ja saanut oppia uusia asioita. Aina löytyy parantamisen varaa. Tämä antaa myös hyvän vastapainon päätyön ja arjen karusellissa.
En kirjoita teille mitään negatiivisesti, koska mielestäni vain positiivisuus kantaa pidemmälle ja näin saan itselleni sitä positiivista vastapainoa väsymykselle tai arjen rääkille. Kattausten tekeminen on myös todella terapeuttista tai sohva tyynyjen pöyhiminen.

Blogin pitäminen ei ole helppoa. Vaan tämä vaatii aikaa ajatuksille sekä kirjoittamiselle. Paljon aikaa ja vaivaa kuvien ottamisesta julkaisuun. Usein vähäinen vapaa-aika menee kirjoittaessa postausta, jonka on jo muutaman kerran jatkanut ja tallentanut. Usein omat aihepiirit vain tulevat ajatuksiin, joita sitten alan työstämään. Useimmat blogiyhteistyöt vaativat pitkän ajan jotta saan kirjoitettua sekä kuvattua kaiken sen minkä haluan. Oma kritiikki on todella korkea. Välillä voin lähteä vaikka lenkille. Avaan postauksen ja käyn vielä läpi, uusin silmin. 


sisustus, kattaus, uusivuosi, lasi, blogi, bloggaaminen, bloggaaja

Voinko olla varteenotettava bloggaaja, vaikka en laita elämääni kuviin ja someen?
Olen silti osittain tämä trendikäs elämänjulkaisia, Jostain luin tämän hienon termin :), vaikka vain pintapuolisesti jaan elämääni teille silti kotini ovet ovat avoinna. Olen silti ihan oikea ihminen, aika pirun sympaattinenkin vielä täällä kirjoituksen takana. Ehkä se että pelkään niin paljon ja itseluottamukseni ei riitä. Toki myös se etten elä täällä yksin ja suon muille oman elämän.

Hauskinta tässä koko hommassa on etten ikinä kouluaikana pitänyt äidinkielestä ja en tiennyt että kynä voi vain sauhuta ja sormet näppäimistöllä näin saada aikaiseksi tekstiä, jota vielä joku seuraa ja lukee. Trafiikki sivuston takana kertoo että minulla on ihan kiva määrä seuraajia, vaikka kommentteja ei kauheasti enää ole. Aikaisemmin se oli paljon vilkkaampaa. Nykyään Instagram, jonne ennen lisättiin vain kuva. On vuorovaikutuksellisempaa tänä päivänä. Monet kirjoittavat sinne pitkän pätkän tarinaa kuvan takaa.

sisustus, kattaus, uusivuosi, lasi, blogi, bloggaaminen, bloggaaja

Muiden kauniiden somekuvien luoma mielikuva tuo välillä minusta ei ole mihinkään fiiliksen. Joka välillä saa mielen aika matalaksi, nollaksi. En pysty millään kilpailemaan toisten kanssa. Ehkä yksi iso syy on olla erilainen, oma itsensä. 
Voinko tällaisella sekametelillä jonka sisustajalla ei ole silmää ainakaan omasta mielestä pitää sisustusblogia? 
Voiko koti olla trendikäs, ilman viimeisempiä trendejä?
Pahinta taitaa olla kun katselen sisustus ja varsinkin remontti ohjelmia. Siinä samalla tekisi mieli laittaa koko koti uuteen uskoon. Paukauttaa lekalla keskelle seinää.
No onneksi siivoamisella ja tavaroiden siirtelyllä saa isoimman sisustuksen toteutettua ja taas on hetken tyytyväinen. 
Miksi korjata ehjää?

Monta kysymystä, vastauksiakin taitaa olla yhtä monta.

sisustus, kattaus, uusivuosi, lasi, blogi, bloggaaminen, bloggaaja


Rakkaus kirppareihin

Rakkaus kirppareihin ja kirppislöytöihin oli sykäys joka sai tämän blogin aikaiseksi. Tänä päivänä teema on vielä sama. Ehkä hiukan enemmän kuin aiemmin, olen pitäytynyt aiheen sisustuksessa ja remontoinnissa. Silti se oikea elämä tapahtuu kaiken tämän takana, niin iloineen kuin suruineen. 
Ai että jokainen uusi paikkakunta ja uusi kirpputori on nähtävä. Kiertely ja hyvien löytöjen etsintä tuottaa mielihyvää. Ehkä osassa on selkeästi rahansäästö, osassa löydöt kotiin.
Näiden vuosien aikana kirpputoritkin on muuttunut ja nykyään tekee hyviä löytöjä myös facebook ryhmistä tai facebook roskalava ryhmästä. Toisen roska voi oikeasti olla toisen aarre.

sisustus, kattaus, uusivuosi, lasi, blogi, bloggaaminen, bloggaaja


Vuosien aikana sisustus ja mieli muuttuu

Ensin haalin maalaisromanttiseen sisustukseen sopivia tavaroita, maalarintikkaat, ikkunanpokat ja vanhat laatikot, sekä iso kasa piensisustusta. Näiden vuosien aikana on tyyli ja sisustus muuttunut. Hyvä niin. Nyt olen hukannut maalaisromanttiset sisustustuotteet ja tilalle on tullut boheemit ja skandinaavinen sisustus. Pehmeyttä kuitenkaan niin ettei joka paikka ole täynnä. Vanhoja kuvia katsellessa ei minimalistinen sisustus ollut ainakaan se mikä omassa kodissa viehätti. Vanhan talon puitteet vaatii myös tietynlaista sisustamista. Tämä sai aikaiseksi liian kolkon ja kylmän sisustuksen. Toki minulla oli silloin myös aika harmaan värin aika ja välillä koko valkoinen.
Nykyään pidän kovin paljon vanhan roosan väristä ja olen myös pukeutumiseen tuonut tuota väriä mustan tilalle. Toki tummat hiukset saivat punertavan värin ja nyt olen muuttamassa niitä vaaleammaksi. Ikä tuo myös ikäkriisin, mutta toisaalta taas itseluottamuksen nousun ja itsevarmuutta omiin valintoihin.


sisustus, kattaus, uusivuosi, lasi, blogi, bloggaaminen, bloggaajaLOve, Marika

Saatat Pitää Myös

1 comments