JOULUNODOTUKSELLA KAAMOSTA KARKUUN

joulukuuta 01, 2022

 Hellou rakkaat,

Taas on sama asia kuin monena edellisenä vuotena tähän aikaan. Kellot siirretään talviaikaan ja pimeä ja kylmä aika ottaa enemmän valtaa. Vaikka kuinka mahtavaa on hyggeillä, en oikein meinaa päästä oikeaan muudiin. Tai ehkä ihan vähän tai oikeastaan liikaa. Meinaan lamaantua kokonaan. Nautin kahvista, kynttilänvalossa sekä netflixistä katselen Lucifer sarjaa ja pyrin nauttimaan olostani. Pyrin pysymään positiivisena. Tänä vuonna ensilumi satoi aivan oikeaan aikaan ja sai fiiliksen heti mukaan.
jolukoti juliste jouluisella tekstillä sekä paljon kynttilöitä.

Kun minulta kysyttiin ihmetellen miksi kuusi on jo marraskuussa. Vastasin topakasti että marraskuu on aivan p.. kuukausi joten pyrin ottamaan joulunodotuksesta ihan kaiken irti. Silloin tämä tarkoittaa tekemällä ja nauttimalla jo laittamista tunnelmavaloista, joilla pääsee edes vähän kaamosta karkuun. Sekä se että meillä on nyt muutama vuosi ollut tekokuusi, ihan vain sen vuoksi että olen töissä myös jouluaattona, en pysty muuten nauttimaan siitä tarpeeksi. Joten tämä sopii meille nyt paremmin. Ehkä viikonloppuna kuusi saa koristeet yllensä.

joulukuusi tekokuusi valoilla olohuoneessa.

Jäin lukemaan vanhempia postauksia ja kas ne oli kuin olisin ne vasta tehnyt.
Käy vaikka itse lukemassa.. Kuten viime lokakuussa on tänä syksynä ollut aivan samat pimeän ajan selättämisen tavat ja taidot.

Sekä valitsin keittiöön jälleen saman kirppislöytöni Vallilan koivikko verhon kuten pari vuotta aiemmin. Lisättynä muutamalla tähdellä sekä laittamalla jouluvalohavukranssi kiertämään ikkunan ulkopuolelle. Tuo hämärässä mukavan lisävalon kajon keittiöön.

keittiön jouluinen sisustus pyöreä pöytä ja tähtiä roikkumassa.

TALVISISUSTUS

Sisustus muuttuu aina lokakuusta lähtien talvisempaan ja lämpimämpään. Vaikka Vaihdan matot paksumpiin, lisään kynttilöitä esiin ja vaihdan tauluihin tummemmat julisteet löytyvät nämä kaikki valmiina kotoa. En pahemmin ostele uusia, vaan pidän kierrättämisestä. Lämpöisyys yhdessä kotoisuuden kanssa on nyt todella tärkeässä roolissa. Turvasatama. Lisään valoja niin ulos kuin sisälle, näin pystyn pitämään yllä positiivista ajattelua vaikka kuinka masentaisi.

monta eri väristä marimekko tuikkukuppia kynttilänvalo.

Vaihtelen joitain huonekaluja kuten tuoleja samalla kun vaihdan mattoja ja muita tekstiilejä. Onneksi näille löytyy tilaa kotoa :)
Meidän joulukoti on muutaman vuoden ollut paljon roosaa, mutta nyt tänä vuonna jätin roosan karvalankamaton varastoon ja menen melko pelkistetyllä vaalea, musta ja ruskea värillä. Tänä vuonna muutenkin pidän melko paljon skandinaavisemmasta, selkeämmästä mustan ja valkoisen yhdistelmästä. Lie näillä Marimekon räsymatto astioilla jotain tekemistä tämän kanssa. Melkoista kun aivan sekoilen jostain tuotteista näin paljon.

keittiön ruokapöytä maimekon tuikut pöydällä sekä pieni tekokuusi valoilla.


Ei tullut black week halvalle, paitsi jos miettii Marimekon Oiva räsymatto astioiden normaaleita hintoja, niin tällöin sain nämä uudet vielä postissa tulevat astiat edullisesti kotiini. Itse valitsemani joululahja, vai oliko se häälahja. :)
Koska vietimme 22.11.2022 HOPEAHÄÄPÄIVÄÄ eli 25- vuotis hääpäivää.

Mutta siis joulukuusi tulee hääpäivän jälkeen eli marraskuun lopussa. Vielä on vasta valot mutta muut koristeet tulevat myöhemmin. Valotähti saapuu myös ja tänä vuonna se päätyy olohuoneeseen.

suuri valotähti olohuoneen ikkunassa.

RUOKAILUTILAN SISUSTUS

Meillä on olohuoneessa ruokailutila. Tämä on käytössä juhlapäivinä ja muulloin vain on. Olin aikoinaan ostanut kuusiverhon, johon sai valot. Tämä verho ei oikein sopinut mihinkään, joten tein siitä pöytäliinan. Asettelin sen lasin alle ja näin sain ruokapöytään jouluista fiilistä. Muutama paperikuusi ja kynttilät sekä tuikut. Vielä tabletit jolloin joulukattaus tulee kauniimmaksi.
Lipaston päälle asettelin taulun, jouluisella tekstillä sekä tietysti adventtikynttilät, joista ensimmäinen oli jo viime sunnuntaina.

ruokapöydällä paperikuusia ja tuikkuja joulusisustuksessa.

ruokailutilan jouluinen sisustus.

Monet meidän valot ja kynttilät toimivat pattereilla sekä ajastuksella. Kun nyt päivän valoisampaan aikaan otin kuvia, ei läheskään kaikki valot ole päällä. Kun niitä tarvitaan kun ilta alkaa hämärtyä.

ruokapöydän jouluinen asetelma.

Saatat Pitää Myös

0 comments