ELÄMÄNTAPAMUUTOKSEN VIIKOT 5 -6

marraskuuta 20, 2022

 Yhteistyössä Muutos.net

Niin tämä aika vain menee tai oikeastaan minulla oli edellisillä viikoilla niin kamalat viikot joten jäin jälkeen mutta otin nämä nyt kiinni. Näin isoa muutosta tehdessä virheitä sattuu, mutta siitä ei todellakaan kannata antaa periksi. Tämä ajatus pitää muistaa pitää mukana koko matkan.
Joten taas on kaksi viikkoa mennyt edellisestä kirjoittelusta elämäntapamuutoksen matkassa.

Elämäntapamuutoshan on muutos jossa muutetaan elämää paremmaksi, terveellisemmäksi ja samalla kevyemmäksi. Tällöin on aivan sama mitä tekee, kunhan tekee ja nauttii matkasta. Matkan aikana on tehdään muutoksia yksi kerrallaan. Tämä tarkoittaa uusia tapoja, joita kuunnellaan, kokeillaan ja otetaan käyttöön.
Muutos valmennus on siitä helppo että asiat on mietitty etukäteen ja saan joka viikko valmiit ohjeet joita pyritään toteuttamaan. Joten ensin aloitetaan kuuntelemalla luento. Korvat kuuntelee ja aivot koittavat sisäistää asian, joten koko tämä muutos lähtee oman pään sisältä. Yksi asia ja askel kerralla. Muutaman kertaan harjoittelusta tuleekin tapa jota ei tarvitse liikaa miettiä, vaan vain toimia. Tarkoitus ei ole kuitenkaan tehdä asioita hampaat irvessä.LIIKUNTA OSAKSI ARKEA

Työelämäni on melkoista hyötyliikuntaa, mikä on hyvä asia. Positiivinen päivittäinen aktiivisuus pysyy yllä. Lisäksi olen aloittanut liikkumisen päättäväisemmin, eli kävelylenkit aktiivisemmin. Sekä ostin juuri meidän perheelle KUNTOPYÖRÄN ja nyt on jokainen innostunut polkemaan. Nyt tämä tuntuu kivalta tavalta ja onhan tämä melko hyvä konsti parantaa kuntoa ja samalla tiputtaa painoa ja kaventaa vyötäröä. Olen tämän ottanut tavaksi melkein päivittäin elokuvan tai kuuntelun lomassa, eikä haittaa kuinka sataa tai on kylmä. Kun ei ole tehnyt aiemmin tällaista liikuntaa, aloittelin 10 kilometriä aikaa menee noin 20 minuuttia. Osa intervallia, jolloin syke nousee. Tällä aloitan peruskunnon nostamista nollasta väitellen.

Melko hassua oli se että huomasin minulla olevan kova häpeä tehdä asioita muiden aikana. Tämä häpeä on ollut mukanani aina. En ole voinut edes kuvitella meneväni kuntosalille. Siitä ylipääseminen antoi aivan uuden potkun harjoitteluun vaikka perhe olisi kotona. Olemme koko perhe mukana tässä. Omia tsemppaajia löytyy, mikä on hyvä asia, ettei ole onnistumisissa yksin.

Hyvän treenin jälkeen uni maittaa ja on levollisempi olo ja itsensä voittaja, mieli on niin hyvä. Pyrin pitämään myös vapaapäiviä, etten lähde tuhat lasissa koska sitten kun joka paikka sattuu ei tee mieli enää ja tämä vaikeuttaa aloittamista uudestaan.
Tällä tähtää siihen että olisi voimia myös kehonpainotreenien läpikäymiseen. Olen päättänyt tehdä myös Muutos valmennuksen valmiit treeniohjelmia. Näitä meinaan lähteä testaamaan jatkossa. Kuten huomaatte olen vasta aloittelija eli tasolla yksi aloittaja. Itsensä voittaminen alkaa muotoitua.

Vyötäröltä on lähtenyt 3 cm, jihuu!

MITÄ TÄNÄÄN SYÖDÄÄN?

Painonhallinnassa ja muuten elämässä ruoka ja ruokailu on tärkeässä osassa. 
Uusin tapa syö itsesi 80% täyteen ja olen tätä nyt tehnyt ja huomannut ettei väsymys tule ruokailun jälkeen ja ei ole sellainen olo että on juuri syönyt. Tai oikeastaan että olen syönyt vatsan ihan liikaa täyteen. Vatsa on kyllä saanut ruokaa, mutta sopivammassa määrin. Itselläni ei ole pakottavaa tarvetta vain syödä, mikä varmasti helpottaa tämän tavan käyttöön ottamista.
Syön 5 annosta päivittäin, tämän tavan olen jo pari vuotta sitten ottanut käyttöön. Aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala. Näiden kanssa pystyn melko hyvin pitämään. Toisinaan herkku kahvin kanssa vain pitää olla. Kahvittelen ja juon vettä, nykyään menee se 1,5 litraa päivittäin.

Lisää kasviksia, vihanneksia sekä marjoja ja hedelmiä. Jokaiselle aterialle jotain värikästä. Toisinaan toteutuu helposti, toisinaan ei.

Mutta mitäs minä sitten syön?
Syön aamupalalla 1 dl kaurapuuro, raejuusto, marjoja ja mehukeittoa. 
Lounaalla töissä pyrin syömään salaattiannoksen. Eli toinen lämmin ruoka on salaattiannos. Välipala jää joskus väliin, toisinaan syön ruisleivän. Päivällinen jonka teen, muuttuu päivien mukaan, lisäksi iltapalalla 1 dl kaurapuuroa, raejuusto, marjat ja mehukeitto. Kahvia ja vettä välissä. Jos aamulla ei mene puuroannos, syön ruisleipää. 
Vitamiinit ovat samat. Huomenna kuulen auttoiko rautalääkitys ferritiinin nousuun. Joten matka jatkuu..

Saatat Pitää Myös

0 comments