ELÄMÄNTAPAMUUTOKSEN VIIKOT 3 & 4

marraskuuta 06, 2022

 Moikka,

Yhteistyössä Muutos.net

Mihin tämä aika oikein katoaa, nyt on 4 viikkoa menty elämäntapamuutoksen aloituksesta. Tai oikeastaan viikko 5 nyt mennään.

Tällaiselle jolla on adhd aivoissa on keskittyminen vaikeaa, toisinaan todella vaikeaa. Tämä ja uusien tapojen opetteluun pitää keskittyä erikseen keskittymällä. Uskon kun nämä viikot menee eteenpäin ja kun uutta asiaa ei tule liikaa, on aikaa uusille ajatuksille, joita on jo hetki sulateltu. Tämän kaiken sisäistäminen vaatii uusia ajatuksia, joita pitää työstää jotta ne tulevat myös pysyvään käyttöön. Oikeasti asiaa jonka tahtoo muuttavan pitää kokeilla useaan kertaan, kuin myös uuden tavan opettelua. Kun vain jaksaa tehdä usein, alkaa siitä tulla automaattinen, eikä sitä tarvitse erikseen miettiä.
Kuten ensimmäinen tärkein TAPA eli veden juominen. Tämän tavan olen ottanut mukaan jo aiemmin. Huomasin juovani töissä helposti mutta kotona juomien jäi vähemmälle. Hankin uuden juomapullon, joka vielä näyttää kivalta, joten tartun siihen huomattavasti helpommin.

Korvanappi korvassa & juomapullo pöydällä

Korvanappi on korvassa paljon jotta pystyn ottamaan kaiken irti tästä muutoksesta ja omaksumaan asioita joista puhutaan. Kuuntelen ja kuuntelen. Onneksi kaikki ja paljon lisäinfoa löytyvät Muutos ohjelmasta ja pääsen kuuntelemaan helposti aina tarvittaessa.

Marimekko juomapullo sekä jbl kuulokkeet pöydällä.

UUSI TAPA: SYÖ RAUHASSA

Viikolla 3 aloitettiin keskittymään siihen että tulisi syödä tarpeeksi hitaasti ja rauhallisesti.
Itse olen koko elämäni ollut hätähousu, lapsiperhe arki toi mukanaan sen etten kerennyt edes kahvia juoda lämpimänä. Tämä monta vuotta ollut tapa on jäänyt kovasti kiinni minuun. Teen ja ajattelen monia asioita yhtä aikaa. Ainiin ne pyykit ym..  Lisäksi en jaksanut keskittyä syömiseen, vaan lappasin ruoan nopeasti ja jatkoin taas askareita. Olen yrittänyt saada ylimääräiset ajatukset pois ajatuksista jotta ne eivät kuormittaisi. Kirjaan asioita nykyään ylös. Näin en joudu miettimään niitä liikaa ja stressitaso madaltuu ja pystyn keskittymään.
Mutta siihen syömiseen..

Pyrin keskittymään mitä lautaselle laitan ja syödä rauhallisemmin.

PIENIN ASKELIN ETEENPÄIN!
Tämä matka kohti omia tavoitteita on nyt lähtenyt käyntiin. Olen myös aloittanut D lisävitamiinin syönnin sekä rautavalmistetta olen syönyt 5 viikkoa, joten kohta on aika katsastaa onko tämä auttanut Ferritiinin kertymiseen. Joka aamuisena otan Omega3 valmistetta sekä Lacto7 maitohappobakteeri pillerit yhdessä Sanasol monivitamiiniporeen kanssa.

AVAIN ONNISTUMISEEN

Viikolla 4 mietitään matkaa eikä pelkkää lopputulosta. Sekä keskitytään tekemiseen ja pieniin tavoitteisiin.

Olen todella yrittänyt syödä rauhassa ja olla läsnä miettiä ja keskittyä ruoan makuun sekä siihen mitä syön. Toisinaan tein liian montaa asiaa samalla. Vatsani kiittää ja pyrin välttämään syömästä liikaa. Pidän myös kiinni tavasta syödä salaattiannos päivittäin.

Muutaman päivän jälkeen huomasin olevani pienemmällä täynnä. Keskittymällä on monta muutakin hyvää huomiota kuin vain syöminen. Stressimaha tuntuu helpottavan. Ja tuntuu että jaksan paremmin.
Tavat ovat ne joista pitäisi tulla pysyviä tapoja arkeen. Valinnat joita tehdään arjessa. Itse tiedän että epäonnistumisia tulee ja on tullut ei siitä parane antaa periksi vain hengähtää syvää ja jatkaa matkaa. Niin kauan kunnes tapa ei ole automaattinen lipsahduksia sattuu. 
Silti matka kohti onnistumista ja uusia ajatuksia muutos valmennuksessa on lähtenyt hyvin käyntiin.

Saatat Pitää Myös

0 comments