JOULUNODOTUS- PIMEÄN AJAN SELÄTTÄMINEN

lokakuuta 30, 2021

Hellou rakkaat,

Taas se aika on käsillä kun kelloja siirretään talvi aikaan. Pimeän aika lisääntyy, kun päivän valoisa aika lyhenee ja vääjäämättä mieli alkaa menemään matalammaksi. Itse olen koittanut tätä aikaa potkaista päähän ihan sillä että olen löytänyt muutaman keinon jolla voin nauttia tästä ajasta. Joulu on reilu 2 kuukauden päästä, joten kohta voi alkaa puhumaan joulunodotuksesta. Mutta ei ihan vielä. Kyllä mainittava se on että joulunodotus on alkanut!


Boheemin olohuoneen sisustus, ikea bestå taso ja intiaani boho taulu juliste.


Vaikka lokakuussa itselläni on monta aihetta juhlaa, koko kuukausi menee kuin sumussa. Otan alkusyksyn vastaan kesän jälkeen, sitten saapuu puutuminen ja saamattomuus. Uskon yhden olevan vanhentuminen, yhdessä pimeän ajan ja jatkuvien vesisateiden. Joka vuosi siitä tulee itselleni kovempi ja aina vain kovempi pala. Ja koska en halua jäädä tuohon saamattomuus moodiin, on otettava itseäni niskasta ja koittaa ottaa tästä pimeästä ajasta, ihan kaikki irti. 

KOHTI ONNELLISTA JOULUNODOTUSTA

Lisäksi tämä tuntuu olevan se aika kun putsaan syvällisempiä ajatuksiani kirjoittamalla tänne. Nämä kaikki voivat liittyä tuohon vanhenemiseen, ihan sama koska joka tapauksessa näin käy vuosittain. Minulla ei ole sinulle antaa vinkkejä kuinka selättää syksyn pimeä aika, vaan omat tapani jotka olen ihan hyviksi havainnut. Ja miten selviän pimeästä vuodenajasta ja ehkä hitusen voin nauttia siitä ja päätyen marraskuun vaihteeseen ja joulukuuhun.
Syksyn alku ja kun vielä piha ja puut ovat lehdissä ja on vielä kaunista. Ajatuksia ja juttuja tuntuu riittävän. Kynttilöitä saa sytytellä ja aloittaa kesän jälkeisen pesän rakentamisen ja ensimmäiset hyggeilyt. Mutta kun saapuu lokakuu. Tämän jälkeen kaikki on mustaa ja märkää.

Olohuoneen asetelma kynttilät ja tuoksut

KYNTTILÄT 

Aivan ensimmäiseksi tutkailen kuinka paljon mahtaa kynttilöitä ja tuikkuja löytyä. Koska jokaisella aamukahvilla sytytän tuikkuun tulen. Näin aamun pienistä hetkistä ja kahvittelusta tulee hitusen ihanampi fiilis ja mieli rauhoittuu. Olen melko paljon ostanut kirppareilta kynttilänjalkoja ja niitä asettelen ympäri kotia. Vaikka olen varovainen näiden kanssa ovat suurin osa vain koristeena. Silti toimivat hyvin sisustuksellisesti.
Keittiön pöydälle asettelen asetelmaan muutaman tuikkukipon, joiden sytyttämisellä aamun aloitan. Melko usein se miten aamun aloittaa vaikuttaa siihen minkälainen päivästäni tulee. 

Olohuoneen kynttilä asetelma kirppislöytöjä

TÄHDET

Onnellisuus alkaa ensimmäisen tähden ripustamisesta. Toki ehkä sinun on syytä edes hiukan rakastaa joulua, että voit ymmärtää miltä minusta tuntuu. Koska onnellinen ihminen tekee ja nauttii joulunodotuksesta aivan automaattisesti. Hyvän olon tunne näkyy ja tuntuu. Niin ja ne tähdet. Tähden muoto kuvaa jollain tavalla toivoa, Joten vaikka pidän muutenkin tähden muodosta korostuu niiden muoto joulunodotukseen. Silti osa tähdistä on aina esillä, kuitenkin mitä lähemmäksi joulua mennään, sitä enemmän niitä ripustan.

Nauttimalla kaikesta kauniista ilman häpeän tunnetta ja panostamalla siihen mistä pidät pitää mielialan hyvänä ja poistaa stressiä ja samalla puhdistaa pään sisällä tapahtuvaa myllerrystä.
 
Boheemi kynttilä asetelma ja intiaani juliste lipaston päällä.


KORISTEET & KUUSI

Kaikki kauniit koristeet ja varsinkin paperikoristeet yhdessä tunnelmavalojen ja havun kanssa saavat näyttämään kaiken paljon kauniimmalta. Monta laatikkoa joulun koristeita odottelee vaatehuoneessa esille pääsyä. Pikku hiljaa lokakuusta lähtien lisään koristeita. Niin että marraskuun lopulla pystytän tekokuusen olohuoneeseen melko aikaisin että vain ehdin nauttia siitä täysin ja kunnolla. Ensin siihen asetellaan valot ja pikkuhiljaa muut koristeet. Olen melko tarkka miltä kuusen tulee näyttää, että se on täydellinen. Viime vuonna ostin uuden Bauhaussista ja se on täydellinen. Meillä oli aina aito kuusi, mutta en enää halunnut siivota roskia ja sen aika sisällä oli melko lyhyt.  Muutaman värin, kuten hopean ja valkoisen sekä vaaleanpunaisen yhdistelmä on upea. Uskon että tänä vuonna mennään viime vuoden malliin.

Olohuoneen bauhaussin tekokuusi vaalenpunaisella koristeella ja kynttilöillä.


Ensimmäiset tunnelmavalot ovat terassin valot, jotka ovat siellä aina. Olohuoneen verhotangossa on ollut nyt muutaman vuoden valot. Nämä mielestäni sopivat mihin vuoden aikaan tahansa. Toki vaikka kotona on aika monta valonlähdettä tulee patterivaloja lisättyä. 

HERKUT & TUOKSUT

Parhaimman fiiliksen saa tuoksu ja ei mikä vain tuoksu, vaan herkkujen tuoksu. Piparkakkujen ja meidän herkkuna joulutortut omena-kaneli hillolla saavat mielettömän onnellisuus tunteen aikaiseksi. Tänä vuonna jo lokakuun puolen välin aikoihin paistoimme ne ensimmäiset joulutortut, ihan ne normaalit.

Vaikka kuinka monen montaa joulu herkkua meillä on ollut ja tulee aina olemaan. Joulunodotus on hyvää aikaa nauttia leipomalla herkkuja ja saahan niitä torttuja tehdä vaikka joka viikko. Yhdessä kahvikupposen kanssa tai jopa glögiä tai hyväntuoksuista teetä. Onhan nyt lupa herkutella. Varsinkin jos itselle tulee siitä parempi mieli, on se todellakin ansaittu.

greengaten kupista kahvi ja annas piparkakku

Lisää tuoksuja saunaveteen, huonetuoksutikut tai takkapuiden palaminen, leipominen, tuoksukynttilät. Ovat melko hyvä apu koska hyvä tuoksu saa meidät hymyilemään. 

PEHMEÄT TEKSTIILIT

Kun pihalla ilma viilenee, on syytä kaivaa esiin lempivillapaita. Sekä ihan kaikki pehmeät tekstiilit. Niin villasukat kuin viltit. Itse pukeudun heti noustessa pehmeään hupparimekkoon ja jalkaan laitan villasukat. Sohva saa lisää pehmeitä vilttejä ja tyynyjä, sekä taljat, jotta saan hyvän kolon aikaiseksi johon käpertyä.

Vaaleanpunainen sisustus joulukoti, bauhaussiin tekokuusi.

Koska sohva on kiva tehdä pehmeäksi on mukava viettää aikaa yhdessä elokuvia katsellen. Uudet ja vanhat sarjat sekä monet vanhat jo moneen kertaan nähdyt jouluelokuvat on netflixin listan kärjessä lähempänä joulua. Lisäksi otan esiin kaikki joululehdet ja kaikki ne upeat joulukirjat. Niitä selaillessa voi jopa hetkessä viipyä ja ehkä saada aikaiseksi jotain askarteluakin.

Olohuoneen jouluinen sisustus bauhaus tekokuusi roosa koristeet

PERHE & PERINTEET

PERHE kaiken A & O. Joulussa perhe ja kaikki lähipiirin ihmiset ovat tärkeitä, toki muutenkin mutta joulunaikaan tämä korostuu. Ei lahjojen annolla vaan yhdessäololla. Aamun sauna, joulun riisipuuron jälkeen. Laittautuminen ja joulupöydän kattaminen ja kaikki ne herkut.  Joululaulut soi. Ei saa huutaa eikä kiroilla, pidämme tunnelman rauhallisena. Aikuiset eivät saa juoda mitään alkoholipitoista. Pidämme yhdessä kiinni siitä että on kaikilla mukavaa. Olemalla ja tekemällä yhdessä perheenä. Tämä on yksi niistä päivistä jonka olen somettamatta ja melko usein olen unohtanut ottaa edes kuvan. Kaikesta siitä mitä olemme saaneet aikaiseksi. Olen vain niin onnellinen omasta perheestäni ja valitettavasti he saavat myös huomata sen. Sen verran tykkään halailla <3

Joulukoti riisipuurokattaus

Perinteitä on hyvä vaalia. Kuten meillä jouluaattona menemme koko perheen voimin muistamaan kaikkein rakkaimpia hautausmaalle. Joten jouluaattona näemme lasten kanssa, vaikka heillä on jo omat elämät. Samalla näemme koko perheen kesken, joten tämä on tärkeä yhteinen hetki. Kunnes lähdemme jokainen viettämään jouluamme omiin koteihin. 

ÄLÄ MUREHDI & NAUTI

Vaikka en kaikkea mitä olen meinannut saa aikaiseksi, en meinaa jäädä sitä murehtimaan. Siivoilut mennään hiukan hitaammalla syklillä kuin valoisaan aikaan. Eeva pitää huolen ettei sohvan alla kasva toista koiraa ja hämärässä ei ihan kaikki näy. Laita musiikki soimaan ja ota hyvä asento sohvalle ja ole hetkessä. Herkkuja unohtamatta!

Saatat Pitää Myös

2 comments