Oman arjen muokkaaminen ilon kautta

lokakuuta 16, 2022Oma arki saattaa tuntua monesti päivästä toiseen samojen asioiden toistamista. Arjesta on siis tullut sitä oravanpyörässä juoksemista, ilman sen suurempaa tavoitetta. Entä jos arjessa olisi mahdollisuuksia oikeasti tehdä arjesta hieman erilainen, ilman suurempia ponnisteluja tai rahallisia investointeja. Nämä seuraavat ideat liittyvät sellaiseen arkeen, missä talouden muodostaa aikuinen pariskunta, joilla on takanaan jo pidempi yhteinen elämä, tai ainakin elettyä elämään, eli ei olla aivan nuoria enää – silloin jopa joulukalenteri aikuisille on ihan ok, on se sitten suklaata, puuroa, tai vaikkapa seksileluja tai mitä sitten onkaan. 

Yhteiset seikkailut eivät saa loppua siihen, että elämä asettuu uomiinsa ja se tavallaan tylsä mutta turvallinen arki pääse vauhtinsa. Mitä sitten olisi tehtävissä, jotta niin ei välttämättä kävisi.Arkeen tekemistä suunnitelmien kautta

Jos arjessa ei tee mitään suunnitelmia tulevaisuuden osaksi, voi arjesta oikeasti syntyä alun kuvauksen mukaista harmaata massaa. Mutta jos tekeekin oikeasti suunnitelmia tulevaisuuttaa ajatellen, joka liittyen omaan asuntoon tai omaan osaamiseen, tai molemmat yhdistelemällä, voi saada siihen omaan arkeensa paljonkin uutta – ja jos taloudessa on se kumppani mukana, niin mikäs sen parempi kuin löytää molempia kiinnostavat asiat, ja yhdistää ne tulevaisuuden suunnitelmiin.
Yhteiset suunnitelmat eivät aina toteudu suoranaisesti siten, kun on ajateltu, mutta ne voivat tuoda taas aivan uusia ajatuksia ja uusia suunnitelmia – ja se vanha tylsä arki onkin saanut aivan uusia tuulia sisälleen.

Oman talouden ehdoilla

Ensimmäiseksi on kuitenkin varmistuttava, ettei tarvitse tukeutua säästöihin uuden arjen tekemisen järjestämisessä. Onhan sekin tietenkin mahdollista, että ne uuden arjen lisähommat saattaisivat vaatia myös jotain pientä investointia, mutta yleisesti ottaen ei tarkoituksena ole lähteä sitä arkea lisää vaikeuttamaan lisäkulujen kautta. Monet kerhot, harrastukset ja tekemiset ovat lähes maksuttomia, ja suoratoiston kanavilta kuten YouTube löytyy hyvin kaikenlaisia oppaita uusien asioiden opetteluun – kuten vaikkapa sen vanhan oman keittiön piristämiseksi.
Mikä on muuten oman kotisi huone, missä olette kaikista eniten, ja mikä olisi jo sitä kautta potentiaalinen muutoskohde?

Ilon kautta eteenpäin

Uutta kannattaa opetella ajatuksella, että koskaan ei ole liian vanha oppimaan uutta. Ja jos lähdette yhdessä miettimään jonkun uuden opettelua, ei pidä myöskään lähteä liian vakavissaan – nimittäin välillä ne asiat eivät mene kuin suunnittelisi – ja siksi myös tee-se-itse projekteissa kannattaa harjoitella jollakin ennen sitä varsinaista kohdetta. 

Ja jos miettii tuota joulukalenteri asiaa, niin entä jos se arkisen muutoksen kohde olisikin se oma makuuhuone? Ajatukset uudesta sisustuksesta ja uuden tekemisen aloittamisesta voidaan aloittaa ihan yhteisen keskustelun parista, vaikka sitten siinä sängyllä makaamalla. On hyvä myös varmistaa, että molemmat ovat oikeasti halukkaita tekemään jotain arjen muokkaamiseksi, jottei siitä tulisi sitä samanlaisten päivien kulkua toistensa perässä.


Yhteinen aika kun kultaakin kalliimpaa

Jos arjessa on sitten käynyt jo niin, että molemmille on tullut omia harrastuksia, ja näette toisenne enää vain sängyssä ja sielläkin silmät kiinni, niin tämä uudenlainen arki kannattanee aloittaa yhteisesti, vaikka siinä keittiön pöydän äärellä- mitä sellaista löytyy molempien arkirutiineista, jotka voisitte laittaa sivuun ja varata sen ajan yhteiselle tekemiselle – on se sitten yhteinen sisustusprojekti, tai yhteisesti vaikkapa kansalaisopiston kurssin käyminen… parisuhteessa yhteinen aika on usein se ratkaiseva tekijä, ja jos sen sisällä vielä saadaan sovittua jotain yhteisesti tehtävää ja opettavaista ajanvietettä – niin mikäs sen parempi.

Koska viimeksi olette pysähtyneet yhdessä miettiäksenne arkeanne, ja mitä oikeasti voisitte tehdä yhdessä – vaikka siellä makuuhuoneessa, tai sen päähuoneenne piristämiseksi. On se huone sitten keittiö tai vaikkapa olohuone, niin varmasti löydätte yhteisesti asioita, jotka voisivat olla kenties erilailla, tai jopa paremmin – yhteisen tekemisen kautta, tai kenties kauppareissun avulla järjestäen. Yhteiset suunnitelmat, yhteiset hetket tekevät välillä tylsästäkin arjesta paljon mielenkiintoisemman ja saattavat tuoda aivan uudenlaisia ajatuksia ja suunnitelmia tulevaisuutta ajatellen.

Sitten kun olette päättäneet sen päähuoneen, alkaa mietintä siitä, mitä aiotte tehdä. Aiotteko olla helpon ratkaisun perään ja käydä verkkokaupoissa ostoksilla, vai olisiko sitten aikaa lähteä oikeasti yhdessä kiertelemään sisustusliikkeitä… ja vaikka niitä muitakin kauppoja siinä samassa – molemmille osapuolille jotain kivaa uutta, vai oliko se suunnitelman pohja kuitenkin jonkun uuden oppimisessa yhdessä joko videoiden tai kurssien kautta – miten teillä kävi

Saatat Pitää Myös

0 comments