KAKUT RIPPIJUHLIIN

elokuuta 03, 2021

Heissan ELOKUU,

Meillä alkoi elokuu rippijuhlilla. Viime sunnuntaina pääsi toiseksi nuorin ripille. Vielä meillä on yhdet tulossa. Sää antoi ymmärtää että ukkostaa ja sataa vettä kuten 6 vuotta aiemmin kun vietimme keskimmäisen rippijuhlia. Aamu kyllä alkoi sateella ja jyrinällä, onneksi se haihtui ennen kun lähdimme kirkkoon. Piti sekin messu kokea maski naamassa.
Nyt saimme onneksi upean sään ja näin ollen vietimme juhlat melko paljon terassilla. Ihanaa nähdä pitkästä aikaa ystäviä ja sukulaisia.

Tarjottavan olin ajatellut melko helpolla ruokaisalla pasta-kinkkusalaatilla, vihreä salaattia tein kaksi erilaista sekä pipareita ja mansikka ja mustikka täytekakut. Edellisenä iltana päätin kokeilla pari kuivakakkua, tein tiikerikakun ja sitruunakakun. Sitruuna oli ihanan maukasta.Mutta niihin kakkuihin.

Mustikka- vaniljatäytekakku


Pohjana 26 cm vuokaan 7 munan sokerikakkupohja. Luotto-ohjeen löydät täältä

Täytteenä kerma vaniljakreemi, jotka tein myös liivatteella, kostutin vaniljasokerimaidolla.

Koristelin sokerikuorrutteella ja pensasmustikoilla sekä syötävillä kukilla. Koitin tehdä myös sokeri neilikan.Mansikka kerma täytekakku

Pohjana 26cm vuokaan 7 munan sokerikakkupohja.

Täytteenä mansikkamousse, ohjeen löydät täältä

Päälle kerma-vaniljakreemi, mansikat, syötävät kukat ja hopeakuulat.


Vielä tämä viikko on kesälomaani jäljellä. Maalaamista vielä riittää, mutta tänään tuli lötköpäivä kun sataa vettä. Ihan hyvää tekee kuitenkin välillä.

Saatat Pitää Myös

3 comments