TALON JULKISIVUN HUOLTOMAALAUS

elokuuta 08, 2021

Moikkelis moi,

Kaupallinen yhteistyö Coloria oy

Meillä tultiin siihen tulokseen että talon huoltomaalaus on tänä kesänä ihan pakko saada toteutettua, ennen kuin on liian myöhäistä. Siihen auttoi luottomaali firma Colorian luotettavat parhaat kotimaiset maalit.
Talomme on punainen puutalo, vuosimalli 1977. Tähän väriin minulla on ollut viha rakkaus suhde kaikkien näiden vuosien ajan. Punainen tai niin aina olin olettanut. Kun uutta Linnea titan punaisella testivoittaja maalilla tämän aloitin maalaamaan. 

Punaisen puutalon huoltomaalaus linnea titan ulkomaalilla ja ruukin räystäiden vaihto, julkisivu kuntoon.
Huoltomaalaus ja räystäiden vaihto suoritettu

Ero oli aivan huikea! 

Onnellinen hymy korvissa monta päivää maalisuti kädessä ja upea miehen vaatekaapista pöllimäni cocacola paita (joka on tällä hetkellä monen värinen) päällä olleena on nyt helppo hymyillä. Kroppa huutaa ja väsymys on nyt juuri melkoinen. Kolme viikkoa olen tällä tyylillä mennyt.

Punaisen puutalon julkisivun huoltomaalaus.

Silti olen onnellinen että tähän ryhdyttiin. Samalla vaihdettiin uudet rännit ja julkisivu koki melkoisen muutoksen. Muutoksen huomaa luonnossa vielä paremmin, kuin kuvissa. Toki varastojen ovien väri muuttui, jonka huomaa ensimmäisenä.

Punaisen puutalon julkisivun huoltomaalaus, räystäiden vaihto sekä varastojen ovien maalaus.

Välissä juhlittiin rippijuhlia ja taas jatkettiin. Nyt tällä hetkellä on julkisivu maalattu, ainoastaan varastojen ovien karmit on vielä maalamatta. Talon päädyt on myös maalattu. Tästä lähtee takapiha puolen maalausurakka seuraavaksi. Kuvasin jo instagramiin terassin muutoksesta, mutta vielä on maalattavaa jäljellä. Aloitellaan vain arki tässä välissä.

Punaisen puutalon julkisivun huoltomaalaus, räystäiden vaihto sekä varastojen ovien maalaus.


Punaisen puutalon julkisivun huoltomaalaus, räystäiden vaihto sekä varastojen ovien maalaus.

KÄYTETYT MAALIT & VÄRIT

Colorian homepesu
valmispunainen Linnea titan testivoittaja ulkomaali,
paperi valkoinen Pihla pro puunpeittosuoja maali,
RR 23, tummanharmaa Deco akva 40 kalustemaali
Monta erilaista ulkomaalille tarkoitettua pensseliä, isompaa ja pienempää sekä tietysti maalin sekoitin.

Talon varastojen ja tallin ovet ennen maalausta

Talon varastojen ja tallin ovien maalaus Colorian Deco akva tummanharmaallaEnsin kunnon pesu HOMEPESUAINEELLA

Ihan ensimmäisenä kävimme taloa läpi. Kiinnitimme irronneet naulat takaisin sekä kaiken ylimääräisen poiston, kuten kukkatelineen. Kaikki irtoava pitää putsata ennen maalaamista. Meillä oli vielä sen verran hyvä maali alla ettei irtoavaa ollut muu kuin lika ja seitit.

Aloitimme seinien pesun Colorian homepesulla. Seinien kastelu, pesuaineen levitys harjalla, hetken vaikutus, harjaaminen ja huuhtelu. Samalla putsasimme aluslaudat kaikesta pölystä ja liasta, koska näihin vaihdoimme värin punaisesta valkoiseksi. Odotimme pari päivää kunnolla kuivumista. 
Olin aivan hämmästynyt millaisen muutoksen pelkkä pesu sai aikaiseksi. Sen jälkeen kävimme vielä läpi teräsharjalla tarpeelliset kohdat.

Punainen puutalon julkisivu ennen huoltomaalausta
Julkisivu ennen pesua ja maalausta

Ikkuna ja ovenkarmit eli smyygit valkoiseksi PIHLA PROlla

Saimme käyttöömme telineet joilla maalaaminen näin korkealle minulla onnistui helpommin. Tyttöni kanssa aloitimme toisen päädyn aluslaudoista. Nämä vaati maalin kahteen kertaan että saimme punaisen peittoon.
Talon reuna ja oven ja ikkunan smyygit saatiin puhtaan valkoiseksi Pihla pro maalinpeittoaineella. 

Ikkunoiden smyygit ennen maalausta

Ikkunan smyygit maalattuna valkoiseksi pihlapro värinä puhdas valkoinen eli paperi

Kun pääsimme etupuolelle niin kutsutulle julkisivulle, poistimme vanhat rännit ja putsasimme kaiken, ettei mitään ylimääräistä jäänyt maalin alle. Nämä räystäslaudat olin maalannut vuonna 2017, jutun voit lukea täältä.
Joten eivät olleet niin huonossa kunnossa kun olisi voinut olettaa näin vanhassa talossa. Sama homma aluslaudoissa valkoiseksi kahteen kertaan ja sen jälkeen teipattiin ikkunoiden ja oven reunat siistin jäljen saamiseksi. 

Punaisen puutalon julkisivun huoltomaalaus, räystäiden vaihto sekä varastojen ovien maalaus.

Julkisivu kuntoon LINNEA TITANilla

Puhdasta punaista pintaan!

Ulko-ovi alueen olemme tehneet uudelleen. Saimme seinän eristeet kuntoon ja nostimme kattoa hiukan ylemmäksi. Minua kun niin häiritsi ettei oven smyygilauta ollut oven päällä. Muutoksesta voit lukea täällä. Melkoinen muutos alkuperäisestä tähän päivään. Melkoista teippausta maalaamisten välissä kun eri väreillä maalataan.

Punaisen puutalon julkisivun huoltomaalaus, räystäiden vaihto sekä varastojen ovien maalaus.


Punaisen puutalon julkisivun huoltomaalaus, räystäiden vaihto sekä varastojen ovien maalaus.

Ihan alkuperäinen ulko-ovi alue näytti tältä.

alkuperäinen ulko-ovi alue

Linnea titan valmis punainen väri on puhdas veren punainen joka ei taittanut mihinkään muuhun väriin ja sai aikaiseksi sen että pidän enemmän punaisesta talostani. 
Linnea titan maali on hyvin peittävä ja mielettömän helppo maali maalata. Omat mokat oli virheet jotka itse tein. Parasta on näiden maalien kanssa lämpöisellä vedellä putsaaminen ihosta kuin myös silmälaseista.
En yhtään ihmetellyt testien voittamista, sen verran hyvästä tuotteesta oli kyse.

Punaisen puutalon julkisivun huoltomaalaus, räystäiden vaihto sekä varastojen ovien maalaus.

Varastojen ovet vaihtoi väriä DECO AKVA 40 maalilla

Nämä alkuperäiset kovin kärsineet varastojen ovet saivat hetken lisäaikaa uudella maalilla. Olimme kahden vaiheella pitäisikö nämä uusia kokonaan. Ruskeat varmaan punaiset alkuperältään olevat paneeliovet olivat melko hilseilevässä maalissa. Poistettiin kaikki irtonainen ja katsottiin että kaikki paneelit olivat kunnolla kiinni. Sitten vain maalaisin nämä kahteen kertaan. 

Talo ennen huoltomaalia


Punaisen puutalon julkisivun huoltomaalaus, räystäiden vaihto sekä varastojen ovien maalaus.


RR23 tummanharmaa joka taittoi melko paljon siniseen. Silti pidän värien kontrastista. Deco akva 40 kalustemaali sopii sisälle ja ulos. Tämä maali saavuttaa kovuutensa noin kuukaudessa. Joten kovasta säänkestävästä maalista on kyse. Samalla saatiin vanhalle lisäaikaa.

YHTEENVETO

Punaisen puutalon julkisivun huoltomaalaus, räystäiden vaihto sekä varastojen ovien maalaus.

Iso urakka mutta ei ylivoimainen. Huoltomaalaus kannattaa tehdä ennen kuin on liian myöhäistä. Ilma sekä kaikki kasvillisuus, suuret puut sekä ilmasto, sateet, aurinko ja pakkanen on melko kova rasite maalipinnalle. Näin saat pitävämmän pinnan ja talolle suojaa ja toki arvokkuutta ja parempaa ulkonäköä. Aika vain meinasi olla kortilla. Työnohella aloitimme sään niin salliessa. Liian kuumalla ilmalla kun ei voitu tätä tehdä, kuten ei sadesäällä. Aina kun tuli hyvä päivä silloin tehtiin niin paljon kun jaksettiin.
Nyt voin vain myhäillä kuinka hyvältä tämä näyttää ja katsella omaa käden jälkeä. 
Vielä on takapihan puolella makuuhuoneen ja olohuoneen seinä sekä räystäiden aluset sekä kaikki valkoinen on vielä maalamatta.
Huikeaa on kun omassa mielessä terassialue oli hyväkuntoinen.  Kunnes aloin maalaamaan ja muutos on ihan mieletön. Tästä lisää...

Talo ennen maalia
Ennen huoltomaalausta

Huoltomaalauksen jälkeen

Ensi kesänä meinattiin jospa laitetaan sokkeli kuntoon sekä pihavalaistus. Pihavalot voisivat hiukan muuttua, jotkut mustat valot voisi olla aika kivat nyt. Samalla kun takapihalle katsotaan ulkovaloja lisää.


Kiitos jälleen Coloria oy

Saatat Pitää Myös

2 comments