MISSÄ MENNÄÄN ELÄMÄNTAPAMUUTOKSEN KANSSA

helmikuuta 04, 2024

Vuosi 2023. Elämäntapamuutos matkassa muutos.net kanssa tuli syyskuussa vuosi täyteen. Eteenpäin jatkoin itse omalla tahdilla ja omilla ehdoilla. Täytin myös lokakuussa 50 ja tämä oli melkoinen kriisi elämässäni. Huomasin tämän kuinka paljon olin pelännyt tätä päivää. Tai ainakin siltä se tuntui. Monia asioita täytyi käydä läpi itseni kanssa ja oppia elämään 50 vuotiaana naisena.

Olit ihan mukava vuosi. Paljon opin itsestäni, samalla opin hiukan enemmän myös pitämään itsestäni. Vuonna 2024 olen ottanut työkseni arvostaa itseäni ja olla edes hippusen armahtavaisempi. Sekä rohkeampi että hiukan itsekkäämpi Marika. 

Kaunis boheemi makuuhuone.

Samalla olen myös opetellut rakastamaan kotiani juuri sellaisena kuin se nyt on. Jos on jotain mitä pitää korjata tai muuttaa; teen sen tai pyrin tekemään siitä omanlaisen, mutta pääsääntöisesti pidän siitä juuri näin ja juuri nyt. Tämä lause sopii täydellisesti myös minuun itseeni. On paljon asioita joihin en voi vaikuttaa. Tällöin en anna sille tilaa enkä ihan liikaa ajatusta. Tämä on myös yksi iso asia jonka pyrin muuttamaan. En anna muiden tekemisten tai tekemättä jättämiselle enää niin paljon ajatusta kun olen aina antanut. Tämä on suuri muutos pään sisäisen ajatustulvan vähentämiseksi ja näin itselle tärkeille asioille on tilaa. Keskittymiskyvyn ja keskittymisen saamiseksi aisoihin ja olemalla kokonaisvaltaisesti läsnä.

Tunnelma ja tunnelmointi siitä on tullut osa arkea. Otan aikaa itselleni ja hiljennyn. Tämä taito on todella tärkeä tällaiselle ikiliikkuja tyypille. Tarve olla läsnä myös ruokailutilanteissa. Tämä vain pitää oikein opetella ettei ajatukset lähde siihen että piti pyykkiä pestä tai imuroida... Ajatusten vuoristorata pitää pitää tasaisempana että normaalit asiat toimii. Sekä se että muutokset eivät ole huono asia, vaan mahdollisuus uuteen, toivottavasti vielä parempaan normiin.

Kukkatapetti ja sängynpetaus.

PÄÄN SIIVOUSTA

Tästä samaisesta asiasta kirjoitin blogissa keskittymiskyky koetuksella vuonna 2022 huomattuani itsessäni selvästi asioiden kasaantumisen ja stressitason nousun ja että nyt on ihan pakko puuttua siihen että saan asiat hallintaan. Tuolloin en meinannut pystyä huolehtimaan niistä tavallisista asioista niin kuin ne olin aina tehnyt ja aina hoitanut. Ei kiinnostanut yhtään! 

Tästä on nyt kohta kaksi vuotta ja on pakko todeta vaikka vieläkin olen ikiliikkuja ja teen ihan liian montaa asiaa vielä yhtä aikaa. Teen silti asiat keskittyen niihin ja teen ne myös hyvin. Näin sählääminen ja sattuu ja tapahtuu on osittain menneen talven lumia ja pidän tällöin enemmän itsestäni. Koska pystyn seisomaan asioiden ja tekemisteni takana.  Asioihin keskittyminen on saanut minut myös rauhoittamaan mieleni ja näin ollen ADHD aivot samalla rauhallisemmiksi. Samalla kun olen pyrkinyt siivoamaan pään sisäistä kaaosta olen käynyt koko kodin kaikki kaapit ja tavarat läpi. Kierrättänyt urakalla ja pitänyt vain tärkeimmät. Kaappien siivous ja järjestys siivoaa ja järjestää myös ajatukset. 

Harmooninen vaalea makuuhuone.

MISSÄ MENNÄÄN ELÄMÄNTAPAMUUTOKSEN KANSSA

Syyskuussa 2023 josta kirjoitin elämäntapamuutoksen kohti omannäköistä elämää. Tästä hyväksi havaitut opit ja ruokailutavat ovat tuoneet mukanaan myös hiukan painon tippumista. Olen opetellut syömään kunnolla ja tarpeeksi ja oppinut uusien makujen maailmaan. Ilman laihdutuskuuria syyskuusta on tippunut paino ja voin paremmin kuin aiemmin. Lisäksi vatsani ongelma on suurimmalta osalta ohi ja tämä tietysti vaikuttaa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Kun vatsa voi hyvin on helppo hymyillä.

Suurin muutos on se että syön aamupalan. Se että haluan tehdä itselleni kunnon aamupalan ja vielä hyvän. Tällä tarkoitan kunnollista aamupalaa jolla jaksaa aamusta siihen että syö seuraavan kerran lämpimän ruoan. Iltaisin syön kaurapuuro aterian marjoilla ja raejuustolla. Mitään en kierrä kaukaa, mutta en mitään mätä naamaan, vaan jos herkuttelen voin sen tehdä aivan hyvällä omalla tunnolla. Onhan kyseessä elämäntapa eikä vain lyhyt dietti.

Liikkua pitäisi vielä enemmän. Kuitenkin pitää pitää huolta lepopäivistä, mutta uskon kevään saapumisen lisäävän kävelylenkkejä. Meillä ne on terapialenkkejä. Toisinaan teinin kanssa käymme asioita läpi, toisinaan miehen kanssa pariterapiaa.

Uni. Kuinka tärkeä se onkaan. Ihan mielestäni kaikkein tärkein. Jo yksi huonosti nukuttu yö ja sen saaminen tasapainoon, vaikuttaa siihen millainen päivä on tulossa. Puhtaat kunnon petivaatteet ja viileämpi siisti makuuhuone. Harmonia on yksi elämäntavan pääperiaate. Kodin siisteydessä pidän kiinni siitä että teen joka päivä. Näin meille ei pääse mikään kasaantumaan. 

Sama pätee ja kuvaa koko elämäntapaa. 

Saatat Pitää Myös

0 comments