Uudistunut blogi ja bloggaaja

helmikuuta 17, 2021

Heippa sinulle,

Marjakuja blogin perustin vuonna 2014. Kesällä tulee siis 7 vuotta. Osa tiiviisti osa verkkaisemmin. Koti ja perhe on pysynyt matkassa mukana. Mutta minä en. Tarve muuttua myös ulkoisesti kuten sisäisesti on saanut miettimään jotain muutosta sisustus- lifestyle-blogiini. 

Suurin kysymys kuuluu: Mitä annan sinulle lukijani?
Vastaus kuuluu: en oikein mitään.

sisustus asetelma koti blogi

Mitä sitten pitäisi muuttaa ja parantaa? En pysty kilpailemaan upeiden sisustus blogien kanssa, millään saralla. En osaa sisustaa, enkä halua käyttää valtavaa määrää rahaa että saan sellaisen sisustuksen kun haluaisin, tai luulisin että haluaisin. Kotini ei ole hulppea tai uusi eikä meiltä desingiä löydy. Enkä seuraa trendejä, toki joku niistäkin voi löytyä kotoani. Yleensä vain ne mistä pidän.

Tämä sai minut miettimään mitä voisin asialle tehdä. Omaa intohimoani ja miten voisin sen jakaa teidän kanssa vielä paremmin. Sisustamista lifestyle jutuilla. Aiemmin oli leipominen joka on nyt kokonaan pannassa. Sen vuoksi tarvitsen jonkin aihepiiriä, jotta mielenkiintosi pysyy ja uskon sinua myös kiinnostavan ja jolla saisin pidettyä sinut lukijanani ja seuraajanani<3

sisustus koti asetelma


Kuukauden kirppislöydöt

Kuukauden aihe jonka aion täyttää on KIERRÄTYSKODIN KUUKAUDEN KIRPPISLÖYDÖT ja mitä niitä oli ja paljonko niihin panostin.

Kotini on pääosin sisustettu kierrätyslöydöillä. Olen koittanut olla ostamatta uutena ja suosia kirppareita. Silti en oikein vanhoista huonekaluista välitä. Kuitenkin välillä tulee tehtyä hutiostoksia, onneksi ne eivät kirpaise niin paljoa kuin uutena ostetut ja kyllä niistä yleensä pääsee eroon. Piensisustus esineitä, ostelen vain jos tulee jotain kivaa vastaan, tai oikeastaan tämä on koko jutun ydin.
Blogini aihe on sisustus ja lifestyle. Kuitenkaan olematta pelkkä sisustusblogi. Koko blogin historia on kantanut kierrätys ja edullisuus, sen mahdollistaminen meille jokaiselle eikä vain niille joilla on joka kuukausi uusia vaatteita tai sisustustuotteet ovat viimeisen päälle.
Minä ostelen vanhoja tuoleja ja osan olen saanut ihan ilmaiseksi. Ne ovat minun heikkous, olen huomannut. Mutta niillä saa kodin tuntumaan uudelta, vaihdellen paikkaa ja välillä pääsevät lepäämään varastoon.

kierrätyskoti koti sisustus


Voiko kierrätyskoti olla Ikeaa?

Olen aina ollut kertakäyttökulttuuria vastaan aina, sen vuoksi ehkä kirpputoreista on tullut minun ostospaikkani. Toki tietynlainen piheys on ihan hyve ja kyllä tähän sopii myös Ikea. Edulliset hyvät löydöt ja perheen kasvaminen. Aikaisemmin ajattelin ikean kierrätys ektorp sohvan ostamisen aikana, että niin kauan kun lapset ovat pieniä. Sitten voin harkita kalliimman sohvan ostamista. Tämä on kuitenkin ehkä jo 3 ektorp joka meillä on ja hintaa oli 20 euroa ja tuotiin kotiovelle.

Joten kun sain palautetta ettei kotini voi olla kierrätyskoti kun on paljon Ikeaa. Saanen olla eri mieltä.  Ostaessani tuotteita, kirpparilta tai kaupasta, tärkeintä on se että pidän tuotteesta. Toki voisin ostaa kotimaisia enemmän, mutta en raaski.  Meillä kyllä elämäntilanne alkaa olemaan eri, kuin pikkulapsiperhearki. Joten voin harkita elämää kestäviä ratkaisuja. Onhan nämäkin hankinnat, osa uutena ostetut ja osa kierrätyksen kautta niitä elämää kestäviä ratkaisuja. Elämä ja koti on kuitenkin meidän koko perheen koti. 

Toki myönnän että kun teen kunnon löydön, en mieti sen enempää eettisyyttä tai tuotteen alkuperää. Vaan jos pidän tuotteesta ja saan sen hyvään hintaan, olen sen valmis ostamaan. Koska tuotteen raskas jalanjälki ja eettisyys tai sen vastaisuus on jo käytetyssä tuotteessa historiaa. On ehkä parempi antaa tuotteelle uusi mahdollisuus. 
Aihe johon voisin tuoda lisää, koska yleensä kuvaan vain pienen murto osan sisustusjuttujani ja näin voisin kertoa muistakin löydöistä. Uskon että niitä riittää tai oikeastaan toivon, koska haluan myös itse hiukan uudistua.
Parhaat löydöt löytyvät sattumalta ja ostan vain ne joille löytyy paikka tai aika. Kierrätän aika ajoin ne joilla en tee mitään. 

bloggaaja Marika marjakuja blogi
Bloggaaja

Tammikuun alussa kirjoitin miksi kirjoitan blogia, tarinaa blogin takaa, nyt pääsette enemmän tutustumaan Marikaan blogin takaa. Tai enemmänkin minun harrastukseeni, kirppistelijään. Kotini ovet ovat olleet aina auki teille. Joten nyt mennään pintaa syvemmälle kuinka koti on rakentunut näiden vuosien aikana. Tietysti unohtamatta uusia löytöjä.

Jotenkin nämä kaikki ovat saaneet miettimään uudistamista, myös ilmeen uudistamista kuin aiheidenkin.

Uusin blogin ulkoasun selkeämmäksi ja kyllä olen ollut myös kameran edessä.
Haluan antaa teille enemmän minua blogin takaa. Joten ihanaa kun olet mukana ja toivottavasti pysyt.

Kirjoitin lisää minusta, täällä

Kirjoitin miksi kirjoitan blogia, täällä


Seuraa: FB: marjakuja.fi || IG : @marjakuja || BLOGI : www.marjakuja.fi  

LOve, Marika

Saatat Pitää Myös

6 comments