Amerikkalainen juustokakku mustikoilla
toukokuuta 28, 2018
Piece of cake!
Noh, tein elämäni ensimmäistä kertaa
amerikkalaista juustokakkua.
Kaikki juustokakut on ollut mielestäni jotenkin niin hankalia,
etten ole aiemmin niitä tehnyt, mutta
se mitä olin pitänyt todella hankalana
ja vaikeana ei sitä sitten ollutkaan.
Pakkasessa oli mustikoita, joista olisi hyvä päästä eroon,
että saa tuoreilla mustikoilla taas täyttää pakastinta.
Ja jotain hyvää teki mieli, joten...
Ja jotain hyvää teki mieli, joten...
Ohjeena käytin Myllyn Parasta murotaikina pussin ohjetta
sama ohje on tämä
Valmistusohje
Ota taikina sulamaan vajaa tunti ennen käyttöä tai sulata hitaammin jääkaapissa. Levitä taikina irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle, jonka päällä on kerros leivinpaperia tai voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Vatkaa tuorejuuston sekaan ranskankerma, sokeri ja maissi- tai perunajauhot. Vispaa munat yksitellen joukkoon, sekoita mukaan lopuksi sitruunamehu. Levitä täyte pohjan päälle. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla kakkua n. 50-60 minuuttia ja piirakkaa n. 40 minuuttia.
Anna jäähtyä ainakin 2 tuntia. Mikäli teit juustokakun irtopohjavuokaan, irrota se tarjoilualustalle. Levitä tuoreet marjat kypsän kakun/piirakan päälle. Valele nauhana päälle kinuskikastiketta.
|
11 comments