TALON SOKKELIT KUNTOON

syyskuuta 01, 2023

 Kaupallinen yhteistyö: Coloria

Olen todella kiitollinen näistä monista yhteistyökuvioista joita olen saanut Colorian kanssa toteuttaa. Olen puhunut jo vuosia kavereille sekä tuntemattomille, että kannattaa tutustua Nokialaiseen maalitehtaaseen ja sen loistaviin tuotteisiin.
Jälleen kerran sain huomata kuinka mahtavasta maalista oli kyse kun aloitimme sokkelien kunnostuksen sekä maalaus urakan. Ihan parasta kun ei tarvitse hengitellä mitään myrkkyjä vaan kaikki tuotteet joita olen käyttänyt on vesiohenteisia. 
Toki tämä ei pelkästään kerro tuotteen myrkyttömyydestä tai sisältämästä säilöntäainemäärästä, joille kaikille olen allerginen. Silti olen Colorian maaleilla maalannut kaiken meillä, toki pidän hanskat kädessä. Sekä pesen maalipensselit sun muut välineet hanskat kädessä.

Parasta on tietysti se että on omakohtaisia kokemuksia ja aivan mahtavat ihmiset sen takana joten laita korvan taakse kun seuraavan kerran lähdet maali ostoksille, kvink, kvink COLORIA...

Mutta nyt asiaan. Tärkeintä mistä itse pidän on se ammattilaisten antama tieto ja vastaukset kysymyksiini, kiitos Janne <3

Punainen puutalo ilta-auringossa.

Coloria SOKKELI Laadukas, vesiohenteinen, akrylaattisideaineinen sokkelimaali ulos. Tuote on alkalinkestävä. Sekä tietysti sävytettävissä haluttuun väriin ja itse valitsin väriksi RR23 eli tummanharmaan. Parasta on että nämä Colorian maalit käy monelle pinnalle josta ei ole tietoa mitä on aiemmin käytetty. Toki vaikka pinta kuivuu melko nopeasti lopullinen kovuus saavutetaan 1 kuukauden kuluttua.

No niin siis aina kun aiot maalata ulkona ole tietoinen ulkoilman suhteellisesta kosteusprosentista. Ennen kun aloitetaan maalaushommat, tehdään kaikki pohja työt ensin valmiiksi. Aloitimme sokkelin reunahiekan lapioimisella, Poistimme kaiken liian kosteana pitävän hiekan ja samalla tarkastimme ja kävimme läpi koko sokkelin.
Punainen puutalo ja tummanharmaa sokkeli.

Sokkelin vierusta on todella tärkeässä osassa ettei maan kosteus pääse nousemaan rakenteisiin. Kaikki kosteus pitää saada poispäin talosta.

Nämä on vain ohjeita jonka olen itse saanut ja näin nämä toteuttanut. Koska en ole alanammattilainen. Olen vain Marika jolla on kova tahto pitää paikat kunnossa ja tässä 1977 rakennetussa talossa näitä riittää :) Joten ota asioista selvää ennen kun ne toteutat että tiedät miten ne toteutat.

Talon sokkelin routaeristeet.

No niin eli meillä oli tietysti routaeristeet jotka oli tässä takapihan alueella hyvässä kunnossa ja vain putsasimme sokkelin vanhasta sorasta ja asettelimme tyröksien päälle uuden nopeammin kuivuvan sepelin.
Maalasin hyvin puhdistetun sokkelin nyt ensimmäiseen kertaan. Toki elokuun sateet ovat hidastaneet tätä projektia. Mutta mikäs kiire tässä ;)

Punainen puutalo ja COlorian sokkelimaalilla RR23 väri maalattu sokkeli.

Eilen oli ihan mahtava kesäkeli ja kosteusprosentti noin 65% joten sain maalattua ensimmäisen kertaan. pääsääntöisesti ulkomaali vaatii alle 80% kosteusprosentin. Kun kaikki oli jo siinä vaiheessa valmiina että pääsin maalaamaan. Ei ihan kevyttä polvillaan kontata ja maalailla. Mutta sain sen tehtyä. Vielä toinen kerros maalia ja lisää soraa niin että kaikki routaeristeet peittyy ja viettää talosta poispäin on työ silloin tehty. Sama käsittely tehdään jokaiselle seinustalle.
Tässä vielä muutoksen lähtökohta. Tai oikeastaan tässä on jo sokkeli käyty läpi. Korjattu ja harjattu kunnolla, kaikki irtoava lika pois.

Talon sokkelien kunnostus.

Sokkelit kuntoon Colorian sokkelimaalilla.

Talon päädyssä joudumme uusimaan routaeristeet. Tämä vaatii melkoista käsityötä kun kaivamme kaikki itse käsin. Toki olemme myös talon sadevesijärjestelmiä uusineet sekä uudet rännit ovat jo paikoillaan. 

Vaikka työt ovat rankkoja niin kyllä sitä on taas itseensä tyytyväinen kun saa hommaa eteenpäin. Ja koska emme kuitenkaan elä työleirillä saa tämä tekeminen välillä hiukan kestää. Onhan se niin että emme edes koita etupihaa saada kuntoon tämän vuoden aikana vaan jatkamme sitä sitten ensi kesänä. 

Saatat Pitää Myös

0 comments