ELÄMÄNTAPAMUUTOKSEN VIIKOT 32-36, KOHTI 50- vuotta

kesäkuuta 14, 2023

Yhteistyössä Muutos.net

Valitettavasti tänä vuonna 2023 minulle tulee 50 -vuotta täyteen.
Aloitin lauseen negatiivisella fiiliksellä, koska kyllä valitettavasti se vain on niin.
Tämä vuosi on ollut kovan kasvun paikka. Sisäisen vahvuuden löytämien ja nostaminen pintaan. Koska tiedän sen löytyvän sieltä. Olenhan kohdannut sen. Pelko vaihtui hymyksi.
Nämä viikot olen ylläpitänyt hyvää melko terveellistä elämää. Pyrkinyt ylläpitämään opittuja ja sisäistettyjä oppeja. Hyötyliikunta on tullut tärkeäksi osaksi päivittäin. Sitä pääsääntöiseksi kesäaika onneksi on. Onhan tämä matka ilman päämäärää, loppuelämän alkua.
Vaikka hyvänä lisänä olisi painonpudotus, on suurin asia muutosmatkalla sisäistää uudet tavat ja pysyä siinä.

Olen joutunut käymään läpi kaikkea mahdollista negatiivista ajatusta ja tunnetta. Olen joutunut menemään syvälle sisimpääni että voisin saavuttaa tilan missä kestän asioita ja pääsemällä niistä yli. Toki mikä vain asia voi saada ihmisen tolaltaan. Sen ei tarvitse olla isoin asia. Mutta se pieni asia voi olla itselle todella suuri murhe. Mutta tämän muutosmatkan aikana olen pystynyt saavuttamaan tilan miten ratkaisen ja pääsen yli asioista. Entinen Marika olisi vatvonut ja vatvonut asioita pääsemättä eteenpäin.
Isoin muutos on ollut ajatuksella 
"en käytä kaikkea energiaani asioihin mihin en voi vaikuttaa"

Mutta kun mennään ikään 50- vuotta. Se alkaa näkyä. Kroppa ei toimi ihan niin kuin ennen. Tai oikeastaan kaikella tekemisellä on taipumus jäykistää kroppaa. Se tuntuu jalkojen ja niskan kipuiluna. Väsymystä tuntuu olevan joka päivä. Mielialat vaihtelee nopeasti. Keskivartalo alkaa roikkua sekä kaksoisleuka ja silmäpussit ja ohentuneet hiukset näkyvät peilikuvassa. Maanvetovoima, vaihdevuodet sekä keski-ikä. 

valkoisten sireenien kimppu.

PARASTA ENNEN PÄIVÄ MENI JO

Pääsääntöisesti olen tyytyväinen itseeni. Kuulen usein sanottavan etten näytä mummulta tai edes 50-vuotiaalta. Silti kipuilen melkoisesti tätä aikaa. Ikäkriisi tuntuu nostavan päätään päivittäin. Parasta ennen päivä on jo mennyt, mutta viimeinen käyttöpäivä ei ole vielä lähellä. 
Kuten jo kerroin peilikuvasta, vaikka se muuttuu sen ei tarvitse olla maailmanloppu. 
Hassuimmaksi itselle tekee sen että olen oikeasti onnellinen kaikkine kiloineni ja kotini alkaa olemaan sellainen kun haluan. Teen päätöksi joista pidän. Elämme tasapainoista ja hyvää elämää. Lasten kasvaessa asiat muuttuu ja osaan ottaa muutokset hyvin vastaan.
Mutta pitääkö minun olla valmis tähän? Toki, mutta kuinka paljon. 
Se mikä toimi ennen ei toimi enää, siksi sitä on syytä muuttaa. Se kuinka paljon haluan muutosta on itsestä kiinni. Pienillä askelilla kohti hyvää loppuelämää.
Itselläni on haaste siinä mistä ennen olin varma, enää en olekaan. Nyt puhun kuitenkin pienistä asioista elämässä. Yhtenä hyvänä esimerkkinä on minun hiusten värjäys. Kiukuttelen ja en osaa päättää tummempaa vai vaaleampaa. Rakkaus ruusukultaan sen kun jatkuu. Ostin uudet silmälasit kas kun näkö oli huonontunut edellisestä käynnistä, sitä ihanaa vanhentumista. Valitsin mustien tilalle ruusukullan väriset pokat. Laitoin eilen hiukan ruusuista väriä hiuksiin. Muutos kuten se että olen aina pitänyt koruina hopeiset, paitsi kihla- ja vihkisormukset ovat kultaa. Haluan uutta korua jos ei kultana niin ruusukultana. Onko se sitten ihan pikkuiset vaaleanpunaista ruusukultaa jos se tuo hyvän mielen. 

valkoiset sireenit maljakossa keittiön pöydällä.

Kipuilua on ja sitä tulee varmasti olemaan, mutta pyrin parhaani mukaan pitämään ajatukset myönteisinä. Hyväksyä itseni ja pyrkiä ylläpitämään itseluottamusta olemalla juuri oikean ikäinen.

Lukiessani tästä keski-ikäisen kriisistä, ne ihanan kamalat vaihdevuodet taitavat olla tähänkin syynä. Mielialan muutokset, uni sekä muuten epämukava olotila. Allergia aika alkaa pikkuisen jo helpottaa ja ihon kosketusallergia on jo voiton puolella.
Olenhan tärkeä ja kaikki tekemiseni itselleni on hyvästä. Toisaalta tyytymättömyys on ihan hyvä syy muuttaa asioita. Omaa elämää omannäköiseksi, omaa olotilaa paremmaksi ja vaikka hiusväriä itselle mieluisaksi. On asia iso tai pieni jos olet tyytymätön tee itsesi tyytyväiseksi.

ruokailuryhnmä, valkoinen pyöreä pöytä ja rottinkiset venetsiatuolit keittiössä.

Aamun aloitin noutamalla sireenin oksia maljakkoon omaksi ilokseni. Nauttimalla kupin kahvia ihanan tuoksun saattelemana. Nauttimalla vapaapäivästä!

Saatat Pitää Myös

0 comments