KEVÄT HUUMAA TULPPAANEILLA & UUDELLA PÖYDÄLLÄ

maaliskuuta 05, 2023

Moikka,

Mitä sinulle kuuluu?

Kevään korvilla jotain uutta? NO ihan vähän vain :)
Koti on aina samanlainen, samat huonekalut, sama järjestys. Tai kuten meillä remontin haasteet ottaa välillä koville. Silloin se vain saa luvan jäädä arjen pyörityksen vuoksi jäädä odottamaan sitä uutta alkua ja loppuun saattamista. Kuten usein näin 70-luvun talossa tulee niitä takapakkeja. Joten keittiön kattoa ei saada tehtyä loppuun asti, ennen kun liesituulettimen putki menee vaihtoon. Tämä vaatii katolle sekä välipohjaan menon. Joten...

Aloitimme vuodenvaihteen jälkeen keittiön kattoremontin. Keittiön tavarat on matkanneet milloin minnekin. Ensin oli makuuhuoneen nurkassa jäätävä kasa banaanilaatikoissa tavaraa. Tämä alkoi ahdistaa kunnes kävin kaikki tavarat läpi. Säästin säästämisen arvoiset ja loput lähti kiertoon. 

Lila tulppaanikimppu keittiössä.

Se että tavaroita pitää siirrellä paikasta toiseen ja oikeasti olen nyt käynyt läpi jokaisen kaapin ja laatikon ja laittanut ison kasan tavaraa eteenpäin. Tämä kaappien ja laatikoiden oikeasti kunnollinen läpikäyminen on aika puhdistavaa ja samalla saa tilaa. Sekä löysin pari unohtunutta, mutta myös tärkeää aarretta. Sekä tuntui kuin ilma puhdistuisi sekä ahdistus vähenisi.

Tämä ei oikeastaan näy päällepäin, mutta kun tiedät kaapeissa ja laatikoissa olevan vain ne tavarat joita haluan säästää. Toki lasten kasvaessa ja sisustuksen muuttuessa sitä jää vaikka mitä säästöön. Piilotettuna kaapin perälle. Onhan tämä oikeasti melko terapeuttista käydä läpi tavarat ja karsia jos ei oikeasti jotain ole käyttänyt, tuskin se on muuttumassa. Joten et sitä enää tarvitse. Tällöin on myös helpompi pyörittää sisustusta kaappiin sekä esille.

Asetelma tulppanikimppu, viherkasvi ja kynttilänjalat.

Olen usein sanonut kun kotona järjestelee tavaroita ja karsii on se sama kuin järjestelisi aivoissa asioita. Tee suunnitelma ja pysy siinä. Samalla huomaat kuin huomaamatta on tilaa hengittää ja koti on oikeasti siisti. Lisäksi ajatukset eivät harhaile tekemättömiin asioihin niin helpolla.

UUSI KIERRÄTYSPÖYTÄ VANHAN TILALLE

Sen verran meillä on nyt kuitenkin huonekaluja vaihtunut kun myin ison acazia pöytäryhmän pois. Alkoi tila tuntua liian ahtaalle. Pöytä matkasi meidän mukana kauan ja toisinaan on hyvä luopua jostakin saadakseen jotain uutta tilalle. Meidän olohuone ruokailutiloineen ei kuitenkaan ole kovin suuri, eikä seinätilaa ole mahdottomasti. Mietin mitä tekisin ja pyörittelin pöytiä keittiön ja olohuoneen välillä ja keittiön valkoinen pyöreä ruokapöytä oli myös kiva olohuoneessa. Joten siitä se ajatus pienemmästä ruokailuryhmästä lähti.

Hierotut tulppaanit mustalla ruokapöydällä.

Kierrätystä parhaimmillaan kun vastaan tuli tämä musta jatkettava pöytä Facebookin kirpparilla 25 eurolla. Tämä on arkena näin 4 hengen pöytäryhmänä, mutta tarvittaessa pystyn jatkamaan pöytää kahdella 40 cm jatkopalalla, jolloin saan suuremman pöydän.

Ruokailutilan sisustus musta pöytä, vanhat tuolit sekä ikea vittsjö hyllyssä viherkasveja.

ruoakilutilan sisustus, pöydällä asetelma ja tulppanikimppu.

Kirppareilta löytyy nykyään hyvin myös laatua edullisempaan hintaan. Tällöin saa kodin sisustukseen uutta huomattavasti edullisemmin. Vaikka pyrin miettimään hankintoja melko tarkkaan, olen myös toisinaan päätynyt ostamaan laatua uutena. Tällöin uskon kyllä niiden pitkäikäisyyteen. Onhan oikeastaan melkein kaikki kierrätyslöytöjäni. Joten kyllä ihan kivan sisustuksen olen saanut kierrätyskodissani aikaiseksi. :)
Mutta eikä oikeasti kevät huuma tule tulppaanien kanssa. Ostin itse lilat tulppaanit, mutta harmillisesti moni oli homeessa sisältä. Kuitenkin sain nautittua tovin tästä kimpusta, jotka halusin kuvata.


Saatat Pitää Myös

0 comments