ELÄMÄNTAPAMUUTOKSEN VIIKOT 11 & 12 Esivaihdevuodetko?

tammikuuta 05, 2023

Yhteistyössä Muutos.net

Vuosi vaihtui ja vaikka en oikeastaan ole ikinä tehnyt lupauksia, saa uusi vuosi miettimään pitäisikö.
Kyllä aion rakastaa itseäni enemmän ja huolehtia itsestäni paremmin. <3

Ihan ensimmäiseksi haluan selventää ettei mikään näistä vaivoistani ei liity mitenkään tähän muutos- valmennukseen, johon olen vuodeksi sitoutunut, päinvastoin pyrin löytämään helpotusta tulevaan sekä löytämään sen Marikan josta pidän ja jonka kehossa on mukava ja helppo olla. Pois epämukavalta olotilalta, pysyvään hyvänolontunteeseen joka sietäisi stressiä paremmin.

Nämä viikot ovat olleet elämässäni melko rauhatonta. Kävin lääkärissä ottamassa uudet verikokeet lisätyn rautakuurin vuoksi. Ferritiini on kohonnut 25, on vielä melko matala, vaikka hemoklobiini ei ole ikinä ollut yli 140. Ainut iso kysymysmerkki on korkeat B-tromposyytit eli verihiukkasarvot. Nämä ovat olleet nousussa viimeisen 5- vuoden aikana. Se kysymysmerkki on siinä mistä tämä johtuu, koska minulla ei ole muuta oiretta mihin tämä yhdistyisi. Paitsi tuo anemia tai jos minulla onkin jo esivaihdevuodet...

ESIVAIHDEVUODETKO?

Eli mitä jos minulla onkin nyt alkanut esivaihdevuodet. Luonnollinen tila ja siirtymävaihe vaihdevuosiin. Lääkäri oli sitä mieltä ettei minulla ainakaan vaihdevuosia vielä ole, vaikka olenkin tänä vuonna 50 :D. Tätä ei ole virallisesti tutkittu. Toki sen aika vielä tulee. Ja että vielä laitetaan seuraava hormonikierukka. Tämä edellinen on laitettu vuonna 2019. Ja yhtäkään kuukautta ei ole kuukautisia jäänyt pois. Vuotohäiriöt eivät ainakaan tee hyvää anemialle. Mutta se ettei minulla ollut nuorena mitään hormoninäppylöitä naamassa, niin nyt niitä on alkanut tulemaan. Vuodot ovat epäsäännölliset joten tämä on myös yksi suurin muutos.
Ja kyllä teidän että minun on mentävä gynegologille, joka selventää näitä ajatuksia. Siksi meinaan suunnata yksityiselle jotta asiat selviää tarkemmin. Toki tyyny on melkoisen taistelun jäljiltä aamuisin, joten ehkä se vain on niin :)

Marimekko räsymattokulho täynnä klementtiinejä.

ELÄMÄNTAPAMUUTOKSELLA HELPOTUSTA

Yksi suurin ja yksittäinen asia miksi lähdin tähän elämäntapamuutokseen mukaan on juurikin tuo tapa tuoda helpotusta tulevaan. Täältä Muutos- valmennuksessa Hoitovinkit vaihdevuosiin on mahtavasti otettu huomioon meidät keski-ikäiset joilla on vaihdevuosien kanssa tapahtuvia muutoksia. Tämä luento selkeytti monia ajatuksia ja kuinka nämä vaikuttavat kokonaisvaltaisesti. Sekä mitä kaikkea se sisältääkään. 

Painonpudotus on suuri plussa jotta jaksan paremmin, varsinkin tehdä asioita, muutenkin kuin vain jääräpäisyyttäni. Toki tässä iässä paino ei ihan niin helposti edes putoa. Haluan myös liikkua paremmin ja säännöllisemmin ja syödä niin että ymmärrän mitä syön sopivasti. Sisäpyöräilyllä olen saanut jalkojen levottomuuden paremmaksi ja samalla kroppa saa liikuntaa ja jalkojen verenkierto paranee että jaksan jatkaa. Myös kehonhuolto ja treeniohjelmat alkavat olla minulla myös ajankohtaisia. 

Klementtiinejä kulhossa.

Asiat jotka tiedän auttavan ja joilla itse pyrin auttamaan itseäni :
Syömällä monipuolisesti ja terveellisesti, 
liikkumalla tarpeeksi,
kuuntelemalla hyvää musiikkia ja 
pyrin rauhoittumaan ihan tietoisesti ja 
keskityn ajatuksiini. 

Tämä hyvin yksinkertaiselta kuulostava, ei ole tällaiselle hääräilijälle ihan noin itsestään selvää, vaan asia pitää ottaa asiaksi hoitaa.
Onneksi olen lopettanut tupakoinnin jo monta vuotta sitten enkä ole hirveän ylipainoinen. Tai oikeastaan painoindeksi sanoi tässä painossa 76 kg että minulla on merkittävä ylipaino, kun saisin tiputettua 74 kg muuttuu tilanne lieväksi ylipainoksi.

Uni on todella tärkeä ja olen aina tarvinnut paljon unta. Mutta toisinaan tyyny tuntuu liian kuumalta ja väillä tuntuu kuin nukkuisin liian kevyttä unta. Tämän vuoksi pyrin saamaan päivän ajatukset ja murheet puhumalla ulos ja en jää niitä murehtimaan turhaan, varsainkaan asioihin jolle en pysty mitään. Tähän auttaa myös laittamalla kuulokkeet päähän ja kuuntelemalla Muutosvalmennus ohjeita ja polkemalla pyörällä. Omaa aikaa ja keskittymiskyvyn parantamisella helpotusta stressin hallintaan.
Joten oikein kivaa uutta vuotta, ollaan kuulolla! 

Saatat Pitää Myös

0 comments