ELÄMÄNTAPAMUUTOKSEN VIIKOT 13 -16

tammikuuta 29, 2023

Yhteistyössä Muutos.net

Mieleeni tuli asia mikä ainakin itseäni on helpottanut näiden vuosien aikana, se etten ole riippuvainen oikeastaan enää muusta kuin kahvista. Kun tämän asian huomaa tai riippuvuus helpottaa on huomattavasti helpompi kokea uusia haasteita sekä oikeastaan ihan kaikki asiat, uudet sekä vanhat. 

Kun noin 5 ja puoli vuotta sitten lopetin tupakanpolton. Tähän olin todella riippuvainen, jokainen jo polttaa tietää sen ja vieläkin vain ihmettelin mitä kaikkea muuttui. Jouduin opettelemaan asioiden läpikäymistä, vaikeuksista selviämistä, kriisien hallintaa, itkua, naurua, epäonnea ja onnistumista aivan uudella tavalla. Päivät tuntui olevan kuin unessa josta olen herännyt. Päivien läpikäymistä ilman minkäänlaista päämäärää. Melkoinen matka on tullut tämän kanssa läpikäytyä.
Mutta yhtälailla suhde ruokaan oli kuin riippuvuus tupakkaan. Kaikki maistui ja tuoksui hyvältä. Teki mieli nauttia kaikesta hyvästä. Mutta...

HUONOISTA TAVOISTA VOI PÄÄSTÄ EROON!

Kuten myös tunnesyöminen on ollut aina isossa roolissa elämässäni. Meillä ainakin ansaittiin pullakahvit tekemisen lomassa ja välillä ilman syytä. Leivoin ja paljon ja kyllä vain se alkoi näkyä kropassa jos toisessa... Tästäkin tavasta piti vain päästä eroon. Keksiä muita keinoja näyttää perheelle että äiti välittää, kuin herkut.
Ja tämä tapa kuin myös tupakanpolton tapa on niitä huonoja tapoja joista vain on pitänyt päästä eroon. Tähän voisin sen verran sanoa ettei se käy ihan parissa viikossa. Mutta onnistuu kyllä jos hiukan käyttää tahdonvoimaa onnistuakseen. Päättää muuttaa asian. Tänä päivänä remontin vaiheiden välissä pidämme vesijuoma tai pelkät kahvi tauot joten tämä on meidän uusi tapa. Vedenjuonti on yksi tärkeimmistä muutoksista näin kaikenlainen napostelu jää välistä ja janonälkä poistuu.

Voisin sanoa että nykyään olen määrätietoinen nainen, joka tietää mitä haluaa ja kuinka sen voin saavuttaa.

Keittiön seinällä vanha lautahylly asetelmineen.

KESKITTYMISKYVYN PARANTAMINEN

Keskittymiskyvyn parantaminen tai oikeastaan ensin sen löytyminen on ollut kovin haasteellista. Tähän on todellakin auttanut myös tuo riippumattomuus. Se että asiat pystyy sisäistämään ja hallitsemaan omaa elämää ja sisäistämään asioita mitä haluaa muuttaa. Tämä oikeasti vaatii melko pitkän ajan, että pystyy päästämään irti riippuvuudesta. Riippuvuutta on se sitten sokeri, tupakka, ruoka, pullat tai energiajuomat tai alkoholi. Ihminen uskoo olevansa niin riippuvainen, ettei sitä pysty muuttamaan. Mutta minä ainakin pystyin ja jatkossakin pystyn muuttamaan omaa itseäni paremmaksi minuksi. Olenkin pystynyt johonkin mihin en ikinä uskonut pystyväni. Tässä muutosvalmennuksessa joka kestää 365 päivää, alkaa matka kohti uutta loppuelämän matkaa.

Hyvillä ohjeilla ja ihmisläheisellä rauhallisella otteella kohti loppuelämän päämäärää.

Olen tässä matkalla kohti kevyempää ja liikunnallisempaa kevättä. Liikuntaan olen suhtautunut aina kovin nolona. Luulen muiden katsovan kuinka elefantin läskit liikkuu, mutta nykyään saan siitä irti sen onnistumisen olon ja aion vain jatkaa tällä tiellä.

KOKONAISVALTAINEN HYVINVOINTI

Matka kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin on minulla nyt hyvällä mallilla. Kokonaisvaltainen tarkoittaa siis elämän jokaista osa-aluetta. Kevyempi, terveellisempi ja  stressittömämpi elämä. Matka on vasta alussa, mutta huomaan että minussa on nyt jo iso muutos stressinhallintaan, vaikka tässä remontin aikana on tullut vaikka mitä haasteita, en anna sen viedä pohjaa koko tekemiseltä. Syvää hengitys ja päätös miten jatketaan ja näin sitten tehdään. Päätös ei aina tule heti, mutta en jää vellomaan tähän negatiiviseen tunteeseen, mille en mitään voi. Stressiä meillä jokaisella tulee elämässä olemaan enemmän tai vähemmän, pieniä tai isoja. Kaikelta emme voi välttyä. Tämän vuoksi itseään voi ja on hyvä vahvistaa ottamaan iskuja vastaan ja selviytymään niistä. 
Tällä hetkellä pyrin ajattelemaan vain positiivisesti, niin etten jää kiinni mihinkään negatiiviseen. Pyrin mahdollisimman paljon vain puhumalla ja ajattelemalla läpikäymään positiivisia asioita. Onhan se niin että negatiivisuus tuo negatiivisuutta ja positiivisuus taas positiivisuutta.

Nykyään olen määrätietoinen nainen, joka tietää mitä haluaa ja kuinka sen saavuttaa.

Saatat Pitää Myös

0 comments