KESÄPÄIVÄ TERASSILLA & UUSIA TAIMIA

kesäkuuta 27, 2022

Heissan,

Mitä mieletöntä hellettä ollaan saatu juhannuksesta alkaen nauttia. Itselläni alkoi 3 viikon loma. Jätin viikon elokuulle. Itse en niin välitä näin kuumasta. En pysty tekemään mitään mitä olin suunnitellut loman aluksi. Kuten maalaamaan taloa. Mutta järjestin terassille varjon alle nukkumapaikan. Kännykkään radio nova kaveriksi joten melko mukavaa.

mustalle terassille vanha puusohva lekotteluun.

Kaikki lähti kuolleesta omenapuusta. Vaikka suojasin äitienpäivänä saamani omenapuun pääsi pupu syömään rungon, vahingoittamaan puuta niin ettei siitä ollut enää kasvamaan tai kukkimaan, kun oli lunta niin paljon. Ei auttanut kuin kaivaa kuiva runko maasta.

pihan keskellä musta terassi sisustettu kesään.


UUSIA TAIMIA

Joten otin osaksi käynnin puutarhalla. 
Puutarhalla käynti, eli perennapenkki sai uusia kasveja sekä aita muutaman aronian sekä koivuangervot löysivät paikan puutarhasta. Purppuran ja vihreän väriyhdistelmä miellytti nyt eniten.

3 timanttituija smaragd
2 koivuangervo tor
2 koristearonia
2 purppurakeijunkukka
1 purppuraheisiangervo lady in red
1 sormivaleangervo
1 pikku timanttituija
1 Kiinanpioni Duchesse de Nemours

Niin siinä kävi ettei omenapuu tullut matkaan mutta paljon muuta kuitenkin.


pihan keskellä musta terassi.


Kaksi aronia viking taimia päätyi aitaan, jotka meillä kasvaa tontin molemmin puolin. Toiselta puolelta oli muutamasta kohdasta kuollut taimi. Joten nämä hankittiin tilalle. Muutama tarvitaan vielä lisää.

Naapurin ison kuusi varjostaa pihaamme melko kivasti, toki kuusen alaosa ei näytä kivalta, joten meidän puolelle sai koivuangervot paikkansa. Varjoisa paikka valkoiselle kukalle.  Kun nämä pääsevät kasvun vauhtiin saamme kivan kontrastin suuren kuusen juurelle. Peittäen samalla naapuriin näkymisen.


punaisen puutalon edessä perennapenkki kukassa.


Timattituijat päätyivät myös perennapenkkiin. Halusin sekaan havuja. Samalla siirsin lumipalloheisi pohjan neito varjoisempaan kasvupaikkaan. Tämä ei ole oikein saanut tehtyä ihania valkoisia kukkia. Kun aina joku toukka käy kimppuun. Lisäksi taisi olla liian aurinkoinen paikka. Nyt uudella yrityksellä. Toki paikanvaihto aika ei ollut nyt paras, ei pensas voinut tuossakaan hyvin.

purppuraheisiangervon kaunis purppura väri.

Purppuraheisiangervo päätyi Pionien sekä syysleimujen sekaan, tuoden lehdillä kivan kontrastin. Tämä lajike lady in red ei kasva niin isoksi kuin diaplo. Joten sopii näiden kasvien joukkoon perennapenkkiin. Kiinanpioni päätyi myös tähän, muiden pionien joukkoon. Näitä eri pioni lajikkeita ja värejä voisi olla vaikka kuinka monta. Toivottavasti kukaan ei huomaa kuinka jätin tuen. En saanut sitä ympyräksi enää, kun oli pionit kasvanut niin paljon. Olin auttamattomasti myöhässä.

Näiden eteen istutin purppurakeijunkukat. Yksi taimi minulla oli jo tässä kohdassa.

valesormiangervon purppura lehdistö.

Samalla siirsin pikkujasmikkeen hiukan sivummalle kun oli kaikkein aurinkoisemmalla paikalla ilman varjoa. Jospa pitäisi uudesta kasvupaikasta syyshortensioiden lähettyvillä enemmän varjoa.

Sormivaleangervo päätyi tähän tilalle. Angervoja olen ostellut ihan vain niiden töyhtömäisten kukkien vuoksi. Sekä toivon niiden olevan helppoja ja kauniita.

Tässä vielä kaikki puutarhalta mukaan lähteneet taimet.


puutarhalta taimia puutarhaan.

Myöhemmin sitten se uusi omenapuun taimi sekä etupihalle pitää varmaan hankkia jotain riippahernepuun tilalle. 
Näitä saa nyt vain olla kastelemassa aikaisin aamulla sekä myöhään illalla.
Mutta välillä käyn pötköttelemässä terassilla.

Saatat Pitää Myös

0 comments