VANHOILLA TIILILLÄ POLKU PUUTARHAAN

heinäkuuta 10, 2022

Heipparallaa,

Mitä sinulle kuuluu? Oletko nauttinut kesän helteestä?

Kyllä tuo 30 asteen lämpötila on ainakin minulle liikaa. Vaikka toki yritin malttaa olla hiukan auringossa, mitä en ikinä ole tehnyt, olen sellainen varjosta nauttija. Mutta nyt meinasin koska on ollut aivan mahtavat kelit otan siitä kaiken irti.

Olen tehnyt vuosia sitten polun tai sorakäytävä puutarhavajalle. Nurmikon rajaukseen olen käyttänyt samoja vanhoja reunustiiliä, mitä pihalla muutenkin on. Blogin historiasta selvisi että olin tämän tehnyt 2013. 
Joka vuosi vaikka kivituhkan alla on juurimattoa rikkaruohojen estämiseksi, se ei oikein ole kunnolla toiminut tai ainakaan estänyt nurmikkoa leviämästä. Kesän ärsyttävintä puuhaa on saada sorakäytävät rikkaruohottomiksi ja estää nurmikon leviäminen soralle.  Joten meinasin että tänä kesänä on syytä tehdä asialle jotain, hiukan vielä enemmän. 

punainen puutarhavaja omassa pihassa.

En muista oliko kolmas loma aamu kun heräsin ja olin saanut visioin mihin nuo monen monta vuotta säilötyt vanhat savitiilet voisi pihalla käyttää. Oikeastaan meillä ei ole kukkapenkkiä mihin olisin näitä voinut käyttää, joten..

VANHAT SAVITIILET

Nämä painavat poltetut savitiilet. Ovat todella monikäyttöisiä puutarhassa. Mutta aikoinaan näitä annettiin pois, kuten nämä on purettu eli käytössä olleet. Olen aina pitänyt rustiikkisesta ja rosoisesta tyylistä ja kyllä tämä yhdistelmä miellyttää silmää ja antaa polulle särmää. Vanhan tiilen rosoisuus ja väritys sopii mielestäni punavalkoiseen pihapiiriimme vallan hyvin. Miksi ei sisälle myös, meinasin meinaan tapetoida remontoidun keittiön seinään tiilitapetin. 

vanhoista savitiilillä tiililadottu polku puutarhassa.


Rosoisuus yhdessä puutarhan vehreyden kanssa on melko miellyttävä yhdistelmä. Alun alkaen olin suunnitellut vanhoista ikkunoista itselleni omaa paikkaa pihalle, sellaista kesähuonetta ja tällöin oli tarkoitus laittaa nämä vanhat savitiilet lattiaksi. Vuosien saatossa tämä idea on hautautunut muiden asioiden jalkoihin ja nyt sain ne joka tapauksessa näkyville puutarhaan.
Tiilien alla on kivituhka joka on tasoitettu ja rikkaruohoton, ladoin tiilet ja väleihin tiivistin hienoa hiekkaa. Nyt muutaman sateen jälkeen on jo melko hyvin painunut ja pysyvät paikoillaan. 

punainen puutarhavaja pihassa, lavakauluslaatikot ja istutuspöytä kuormalavoista.


PUUTARHAVAJA

Minun oma säilytyspaikka kaikelle pihatavaroille. Olin kuvannut tämän blogiin  vuonna 2014, jolloin puutarhavaja ympäristö näytti tältä. Itseasiassa melko pienillä muutoksilla ollaan menty. Vaja olisi tarkoitus maalata vielä tänä kesänä, samoilla väreillä. Onneksi piha on sentään muuttunut. Lisää kasvillisuutta ja moni on kasvanut suojaksi, meidän ja naapureiden väliin.

Meidän tontin raja on noiden tuijien kohdalta.

omassa pihassa tiili polku puutarhavajalle.

Harmillisesti eivät nämä ihan riittäneet joten pitää etsiä läheltä ja hakea jos joku luopuisi että saisin tämän valmiiksi. Kierrätystä parhaimmillaan :)


Saatat Pitää Myös

4 comments