KEVÄTTÄ KOHTI TERASSILLA

maaliskuuta 14, 2022

Heippa,

Kuinka ihanista ilmoista olemme saaneet nauttia tänä viikonloppuna. Tämä alkukevään aurinko sai lähtemään pihalle. Muuten pihalla ei pysty lumimäärästä johtuen tekemään vielä yhtään mitään.

Terassin sisustus siivous talven jäljiltä kun mennään kevättä kohti

Terassille paistoi aurinko ja täytyi pöllyttää talven jäljiltä kaikki jotta sain siivottua katetun terassin ja nauttia terassikahveista. Tämä oli varsin huonolle hoidolle jäänyt. Ei oikein innostanut nauttia pakkasesta ja valtavasta lumimäärästä. Kaikki oli likaista ja kuolleita kasveja ja roskaa. Nyt siivoilin pulkat ja mailat säilöön, missä niiden oikea paikka on, kun olivat pitkin poikin terassilla. Tekstiilit vaihtui puhtaisiin ja toki se piti myös sisustaa.

Terassin sisustus siivous talven jäljiltä kun mennään kevättä kohti

KATETTU TERASSI AIKAISIN KÄYTTÖÖN

Vaikka meidän terassi ei ole lasitettu, tila muuttuu lämpimäksi ja kivaksi ihan jo sijaintinsa puolesta. Päivien paras aurinko paistaa suoraan lämmittäen ja sulattaen lumen. Tämä on ihana näin alkukeväästä. Kesällä tämä on välillä ihan liian kuuma. Olenkin joskus miettinyt varjon asentamista tai verhoja suojaksi.
Mutta näin kun joka paikka on lunta täynnä tai tuo pihan keskellä oleva terassi on aivan lumenpeitossa on tämä aivan upeaa aloittaa terassi kahvittelu näin maaliskuusta. Vaikka lämpötila mittarissa nousee kiitettävästi päivisin, mutta kylmän kalseaa on vielä öisin. Silti on aivan mahtavaa kun päivien valoisa aika pitenee ihan silmissä.

Terassin sisustus siivous talven jäljiltä kun mennään kevättä kohti

Mitään pesutoimenpiteitä en vielä itse terassin lattialle tehnyt. Terassinpesun aika on sitten kun lumet ovat sulaneet. Tänä vuonna ei ainakaan uusita terassin lautoja, sen verran monta projektia vielä sovittuna ja tekemättä. Joitakin huoltotoimenpiteitä varmasti joutuu tekemään sen verran on lumi ja jää päässyt vaurioittamaan. Onhan tämän puolen taloa vielä maalamatta sekä uusittavana rännit. Joten ihan kiva kun ollaan kesää kohti menossa.

Vielä en ole yhtäkään ajatusta oikeille kukille antanut, joten nämä tekokukat ovat oiva apu ensivihreyteen. Onneksi vielä ei ole aika koska ei täällä vielä muut kuin narsissit selviäisi. 

Terassin sisustus siivous talven jäljiltä kun mennään kevättä kohti


Vielä en oikein tiedä millaisen hyllykön tuohon haluaisin, joten jätin vanhat laatikot hyllyksi. Jonkinlainen viherkasvihylly voisi toimia tuossa. Mielessä kävi sellainen kevyt ja monikäyttöinen pikkuinen hylly. Onneksi tämä kesä on vasta edessä ja tämänkin ehtii mieli muuttua moneen kertaan.

Terassin sisustus siivous talven jäljiltä kun mennään kevättä kohtiTerassin sisustus siivous talven jäljiltä kun mennään kevättä kohti


Hiihtämisestä nauttivat ovat kyllä saaneet upeista keleistä nauttia jo monta päivää. Mutta me ketkä emme hiihdä koitamme myös ottaa ilon irti kevään ensimmäisistä auringonsäteistä, vaikka omalla terassilla.

Saatat Pitää Myös

0 comments