LATTIAKSI VALIKOITUI VINYYLILANKKU OHRA

helmikuuta 24, 2022

Moikka,

Kaupallinen yhteistyƶ Vinyylilattiakauppa

Tunne kun aamulla herƤƤt ja lasket varpaasi lattialle. Pehmeys & lƤmpƶisyys vai kylmyys & kovuus. 
Millaisen fiilikseen sinƤ haluat nousta uuteen pƤivƤƤn joka aamu.

Lattiaksi valikoitui vinyylilankku silentTech vinyylilattia ohra, northem light Oak vƤrisenƤ.
majakka & ohra
mummola, puuteri & huvila

Lattian valinnassa isoin asia on materiaali ja toiseksi vƤri. Materiaali vaihtoehtoja on rutkasti joten sietƤƤ miettiƤ mihin haluaa panostaa. Lattiaa kun ei vaihdeta niin helposti kuin tapettia tai maalilla uutta vƤriƤ seiniin. Lattiaan satsataan useaksi vuodeksi. Uskon ettƤ meillƤ kƤytetƤƤn loppuun. Sen pitƤƤ kestƤƤ kolhut joita me elƤmƤn aikana saamme. 
Kun lƤhdimme suunnittelemaan meidƤn keittiƶn lattiaremonttia. Sen pitƤƤ kestƤƤ aikaa, nƤyttƤƤ hyvƤltƤ, sopia sisustustyyliin sekƤ myƶs muuttuvaan sisustustyyliin, pysyƤ siistinƤ ja olla helppohoitoinen.
Samalla teemme eteisen sekƤ komeron lattian. NƤmƤ kaikki ovat joka pƤivƤ kovalla kƤytƶllƤ. MeillƤ kun on lapsia, lapsenlapsia sekƤ koira. TykkƤƤn leipoa ja teen ruokaa pƤivittƤin. Olen hiukan sohlaavaa vaimo joka keittiƶssƤ hƤƤrƤƤ. Eteinen kuten keittiƶ pitƤƤ kestƤƤ myƶs pƤivittƤistƤ siivousta. Materiaalien pitƤƤ nƤyttƤƤ hyvƤltƤ myƶs kƤytƶssƤ. Onneksi poissa on se aika kun kontaten lattioita jynssƤsin. 

Lattiaksi valikoitui vinyylilankku silentTech vinyylilattia ohra, northem light Oak vƤrisenƤ.
mummola, puuteri, huvila
majakka & ohra

SISUSTUSTYYLINI

TƤmƤ meidƤn pyƶreƤ ruokapƶytƤ on ollut siitƤ hyvƤ, kun olen voinut sƤƤtƤƤ jalassa olevia pieniƤ sƤƤtƶjƤ ettƤ olen saanut pƶydƤn suoraan ja ettei se keiku kun nojaa. TƤmƤ on ollut melko ƤrsyttƤvƤƤ. Nyt kun istuin pƶydƤn vieressƤ, tuntuu ettƤ olen vinossa. Onneksi tƤhƤn tulee nyt iso muutos.

Lattiaksi valikoitui vinyylilankku silentTech vinyylilattia ohra, northem light Oak vƤrisenƤ.

Haluan silti sƤƤstƤƤ kaikki keittiƶn tuolini onhan nƤitƤ tuoli vaihtoehtoja kolmet eri. Nyt ovat nuo tummanruskeat thonetit ja kesƤƤ kohden vaihdan vaaleammat vanhat venetsia tuolit, jolloin lattian vƤri on hyvƤ sopia jokaiseen tyyliin ja vƤrimaailmaan.


70-LUVUN REMONTTI

Talomme on rakennettu 1977, keittiƶ on uusittu vuonna 1997, me teimme pƤivitystƤ 2017 ja nyt jatketaan. Koko keittiƶ puretaan ylƤkaappeja lukuun ottamatta. Teemme yhden uuden oviaukon, vanhan kylmiƶnoven tilalle. Tila on sopivan kokoinen komero jolloin tƤhƤn laitamme normaalin vƤlioven. Samalla siirrƤmme jƤƤkaapin ja pakasteen kaappien syvyyden verran seinƤn sisƤƤn. Tilaa tulee keittiƶƶn enemmƤn. Toki tƤmƤ tarkoittaa myƶs katon uusimista, jolloin voimme lisƤtƤ valonlƤhteitƤ. Koska keittiƶ on melko hƤmƤrƤ. Ikkunan ylƤpuolella olevalle verholaudalle emme voi tehdƤ mitƤƤn, koska meidƤn vesiputket kulkevat siellƤ. Joten on hyvƤ vaihtoehto laittaa lisƤƤ valotehoa.

Tietyt materiaalit on ollut ominaisia 70 -luvulla. SeinƤt ovat pƤƤosin lastulevyƤ, kuten katot ja vƤliseinƤt. Joten laitamme kahteen seinƤƤn saneerauslevyt, joilla saamme uudet pinnat ja nƤmƤ lastulevyseinƤn nƤkyvƤt raot pois. Paitsi ikkunaseinƤltƤ.

Toinen materiaali jota kƤytettiin paljon oli mƤnty. MƤntypanelointi on meillƤ eteisessƤ, aivan kaikki seinƤt ja katto oli kellastunutta mƤntypaneelia. Melko vanhaa, rumaa ja likaista. Maalasimme tilan muutama vuosi sitten ja on kyllƤ pysynyt puhtaan valkoisena. TƤmƤ tulee olemaan upea uuden vinyylilattian kanssa. Nyt eteisessƤ on muovimaton pƤƤlle asennettu harmahtava laminaatti, joka vaikka oli kovuusluokka 32, ei ole kestƤnyt kulkemista. Joten puramme vanhat pois ja teemme saman kuin keittiƶƶn, vaikka tƤmƤ tila on huomattavasti tasaisempi, johtunee siitƤ ettƤ tilassa on lattialƤmmitys. Kylpyhuoneen ovi vaihdetaan ja myƶs keittiƶƶn menevƤ ovi ja karmit. Samalla vaihdamme eteisen kattoon uudet led valaisimet. Jolloin tila saa arvoisensa valaistuksen ja pƤƤsemme eroon keltaisesta valosta.

Lattiaksi valikoitui vinyylilankku silentTech vinyylilattia ohra, northem light Oak vƤrisenƤ.

LATTIA VALMIINA UUTEEN PINTAMATERIAALIIN 

Nyt kuitenkin alkaa se kivoin osuus. Siis sitten kun olemme siinƤ pisteessƤ.
Lattiaksi valikoitui vinyylilankku OHRA- Northem Light Oak- SilentTECH. 
Suuntana on kuitenkin upea lattia ja keittiƶ jƤlleen kƤytƶssƤ. Pintamateriaalin valintaan kun olimme pƤƤtyneet vinyylilattiaan ei ollut muuta kuin valinnan vaikeus vƤrin ja tyylin valinnassa. Vaihtoehtoja on todella paljon sisustustyyliin kuin tyyliin. 

Lattiaksi valikoitui vinyylilankku silentTech vinyylilattia ohra, northem light Oak vƤrisenƤ.
Ohra, majakka, 
alla huvila, puuteri & mummola

Vinyylilattiakaupasta saa mallikappaleet kotiin jolla voit testailla mikƤ vƤrisƤvy omaa silmƤƤ miellyttƤƤ eniten ja miten ne sopivat kotiisi.. NƤmƤ ovat nyt olleet minulla muutaman viikon keittiƶn pƶydƤllƤ. Vain ihailtavana. Vaikka nƤmƤ nƤytekappaleet oli minulla kƤdessƤ oli silti miettimistƤ. Tutuilta kyseltiin ja jokainen sanoi OHRA, joka oli meidƤn oma suosikki valinta uudeksi lattiamateriaalin vƤriksi. Haluan pitƤƤ kuitenkin talon lƤmpimƤt sƤvyt ja pehmeƤn tunnelman. Ohrassa nƤkyy puunsyyt selkeƤmmin, se on syy miksi myƶs pidƤn tƤmƤn tunnusta.

Kaunis lattia saa koko kodin sisustuksen ja huonekalut nƤyttƤmƤƤn paremmalta, uudemmalta kuin nuhjuinen lattia. Minusta on tullut melkoinen velho peittƤmƤƤn varsinkin kuvissa rumaa lattiaa ja kyllƤ matotkin nƤyttƤvƤt kauniilla lattialla paremmalta.

Lattiaksi valikoitui vinyylilankku silentTech vinyylilattia ohra, northem light Oak vƤrisenƤ.

VINYYLILATTIA

SiinƤ missƤ seinƤpintojen uusiminen muuttaa koko kodin tunnelman suurin vaikutus on kuitenkin lattialla. Katse hakeutuu ensin yleisesti tilaan ja kun kuljemme katsomme melko usein jalkoihimme. Uusi ja laadukas lattiamateriaali on helppo pitƤƤ puhtaana ja nƤyttƤƤ upealta. Vinyylilattiaa on todella paljon suositeltu koira ja lapsiperheissƤ. TƤmƤn uskon kyllƤ olevan totta. Silloin lattia on vielƤ kovemmalla koetuksella kuin vain aikuisten perheessƤ. Paitsi jos rakastaa kƤvellƤ korkokenkiƤ. Vinyylilattia kestƤƤ kulutusta ja myƶs kosteutta. TƤmƤ on yksi syy miksi tƤmƤ lattiamateriaali tulee meillƤ myƶs eteiseen ja samaa myƶs keittiƶƶn. Asennus videoita katseltuna nƤyttƤƤ asennus helpolta ja tƤmƤn pystyy leikkaamaan ilman leikkureita. LƤmpƶisyys ja pehmeys on myƶs yksi kriteeri. Materiaalikuvio vaihtoehtoja lƶytyy moneen tyyliin. Asennus ei vaadi erillistƤ askeleristemattoa vaan tƤmƤ on integroituna. Toki meillƤ lattiamateriaali asennetaan betonin pƤƤlle, tƤllƶin laitamme muovin jottei vuosien saatossa betonista nouse kosteutta.

Tekniset tiedot:
Laudan mitat 1220x230x 5,5/0,55mm
kƤyttƶluokka 33
Helppo asentaa lukkopontin ansioista
SisƤtilat
SilentTech- vinyylilankussa on kiinteƤ askeleriste.

Lattiaksi valikoitui vinyylilankku silentTech vinyylilattia ohra, northem light Oak vƤrisenƤ.
mummola, puuteri, huvila
majakka & ohra

Vinyylilattia on lƤmmin, kestƤvƤ ja hiljainen. TƤmƤ oli yksi syy miksi aikoinaan vaihdoimme olohuoneen lattian. TekemƤttƤ kuitenkaan tasoitusta. Tilassa oli siis jo aiemmin asennettu todella halpa laminaatti. Vanha laminaatti kopisi ja se hƤiritsi minua aivan liikaa. 
Toki nyt kun laitamme keittiƶn ja eteisen, iskee ihan taatusti vimma tehdƤ myƶs olohuoneen lattiaan tasoitus ja uusi vinyylilattia, samalla OHRAn sƤvyllƤ <3
LisƤksi kuinka upeaa kun luin uutta tietoa  SilentTech vinyylilankuista, ne eivƤt sisƤllƤ formaldehydiƤ, jolle ihoni on todella pahasti allergisoitunut eli kosketusallerginen. Joten voin olla remontissa apupoikana, jee!!!


TARVIKKEET LATTIAREMONTTIIN

Koska meillƤ aloitetaan sillƤ ettƤ ensin puretaan kaikki mahdollinen pois tieltƤ. Aloitellaan sillƤ ettƤ revitƤƤn vanha muovimatto pois, irrotetaan liimajƤƤmƤt mahdollisimman hyvin. TƤmƤn jƤlkeen lattia hiotaan puhtaaksi.
1. hiomakone ja tarvikkeet
2. tasoitetta tarvittava mƤƤrƤ & ƤmpƤrit ja vesi 
3. tarvittava mƤƤrƤ kosteudensulkua
4. vinyylilattiaa tarvittava mƤƤrƤ + hukkamƤƤrƤƤ 5-10%
5. muut tarvikkeet, ovet, listat...

VielƤ pitƤƤ miettiƤ uudet jalkalistat ja saumalistat. Aikaisemmat jalkalistat ovat koko kodissa olevat teetetyt paksummat kuin perusjalkalistat. Nyt tƤmƤ uusi lattia pitƤƤ miettiƤ laitammeko tavallisen perusjalkalistan vai koristeellisemman. MeillƤ kun on tehty ikkunanreunat listoilla ympƤri. SekƤ uudet oven karmit tarvitsevat listat ympƤrillensƤ. SekƤ uusi katto ja kattolistat.

Kun tƤstƤ tulee ja varmasti tulee todella upea muutos, pysykƤƤ mukana <3

Saatat PitƤƤ Myƶs

0 comments