LATTIAKSI VALIKOITUI VINYYLILANKKU OHRA

helmikuuta 24, 2022

Moikka,

Kaupallinen yhteistyö Vinyylilattiakauppa

Tunne kun aamulla heräät ja lasket varpaasi lattialle. Pehmeys & lämpöisyys vai kylmyys & kovuus. 
Millaisen fiilikseen sinä haluat nousta uuteen päivään joka aamu.

Lattiaksi valikoitui vinyylilankku silentTech vinyylilattia ohra, northem light Oak värisenä.
majakka & ohra
mummola, puuteri & huvila

Lattian valinnassa isoin asia on materiaali ja toiseksi väri. Materiaali vaihtoehtoja on rutkasti joten sietää miettiä mihin haluaa panostaa. Lattiaa kun ei vaihdeta niin helposti kuin tapettia tai maalilla uutta väriä seiniin. Lattiaan satsataan useaksi vuodeksi. Uskon että meillä käytetään loppuun. Sen pitää kestää kolhut joita me elämän aikana saamme. 
Kun lähdimme suunnittelemaan meidän keittiön lattiaremonttia. Sen pitää kestää aikaa, näyttää hyvältä, sopia sisustustyyliin sekä myös muuttuvaan sisustustyyliin, pysyä siistinä ja olla helppohoitoinen.
Samalla teemme eteisen sekä komeron lattian. Nämä kaikki ovat joka päivä kovalla käytöllä. Meillä kun on lapsia, lapsenlapsia sekä koira. Tykkään leipoa ja teen ruokaa päivittäin. Olen hiukan sohlaavaa vaimo joka keittiössä häärää. Eteinen kuten keittiö pitää kestää myös päivittäistä siivousta. Materiaalien pitää näyttää hyvältä myös käytössä. Onneksi poissa on se aika kun kontaten lattioita jynssäsin. 

Lattiaksi valikoitui vinyylilankku silentTech vinyylilattia ohra, northem light Oak värisenä.
mummola, puuteri, huvila
majakka & ohra

SISUSTUSTYYLINI

Tämä meidän pyöreä ruokapöytä on ollut siitä hyvä, kun olen voinut säätää jalassa olevia pieniä säätöjä että olen saanut pöydän suoraan ja ettei se keiku kun nojaa. Tämä on ollut melko ärsyttävää. Nyt kun istuin pöydän vieressä, tuntuu että olen vinossa. Onneksi tähän tulee nyt iso muutos.

Lattiaksi valikoitui vinyylilankku silentTech vinyylilattia ohra, northem light Oak värisenä.

Haluan silti säästää kaikki keittiön tuolini onhan näitä tuoli vaihtoehtoja kolmet eri. Nyt ovat nuo tummanruskeat thonetit ja kesää kohden vaihdan vaaleammat vanhat venetsia tuolit, jolloin lattian väri on hyvä sopia jokaiseen tyyliin ja värimaailmaan.


70-LUVUN REMONTTI

Talomme on rakennettu 1977, keittiö on uusittu vuonna 1997, me teimme päivitystä 2017 ja nyt jatketaan. Koko keittiö puretaan yläkaappeja lukuun ottamatta. Teemme yhden uuden oviaukon, vanhan kylmiönoven tilalle. Tila on sopivan kokoinen komero jolloin tähän laitamme normaalin välioven. Samalla siirrämme jääkaapin ja pakasteen kaappien syvyyden verran seinän sisään. Tilaa tulee keittiöön enemmän. Toki tämä tarkoittaa myös katon uusimista, jolloin voimme lisätä valonlähteitä. Koska keittiö on melko hämärä. Ikkunan yläpuolella olevalle verholaudalle emme voi tehdä mitään, koska meidän vesiputket kulkevat siellä. Joten on hyvä vaihtoehto laittaa lisää valotehoa.

Tietyt materiaalit on ollut ominaisia 70 -luvulla. Seinät ovat pääosin lastulevyä, kuten katot ja väliseinät. Joten laitamme kahteen seinään saneerauslevyt, joilla saamme uudet pinnat ja nämä lastulevyseinän näkyvät raot pois. Paitsi ikkunaseinältä.

Toinen materiaali jota käytettiin paljon oli mänty. Mäntypanelointi on meillä eteisessä, aivan kaikki seinät ja katto oli kellastunutta mäntypaneelia. Melko vanhaa, rumaa ja likaista. Maalasimme tilan muutama vuosi sitten ja on kyllä pysynyt puhtaan valkoisena. Tämä tulee olemaan upea uuden vinyylilattian kanssa. Nyt eteisessä on muovimaton päälle asennettu harmahtava laminaatti, joka vaikka oli kovuusluokka 32, ei ole kestänyt kulkemista. Joten puramme vanhat pois ja teemme saman kuin keittiöön, vaikka tämä tila on huomattavasti tasaisempi, johtunee siitä että tilassa on lattialämmitys. Kylpyhuoneen ovi vaihdetaan ja myös keittiöön menevä ovi ja karmit. Samalla vaihdamme eteisen kattoon uudet led valaisimet. Jolloin tila saa arvoisensa valaistuksen ja pääsemme eroon keltaisesta valosta.

Lattiaksi valikoitui vinyylilankku silentTech vinyylilattia ohra, northem light Oak värisenä.

LATTIA VALMIINA UUTEEN PINTAMATERIAALIIN 

Nyt kuitenkin alkaa se kivoin osuus. Siis sitten kun olemme siinä pisteessä.
Lattiaksi valikoitui vinyylilankku OHRA- Northem Light Oak- SilentTECH. 
Suuntana on kuitenkin upea lattia ja keittiö jälleen käytössä. Pintamateriaalin valintaan kun olimme päätyneet vinyylilattiaan ei ollut muuta kuin valinnan vaikeus värin ja tyylin valinnassa. Vaihtoehtoja on todella paljon sisustustyyliin kuin tyyliin. 

Lattiaksi valikoitui vinyylilankku silentTech vinyylilattia ohra, northem light Oak värisenä.
Ohra, majakka, 
alla huvila, puuteri & mummola

Vinyylilattiakaupasta saa mallikappaleet kotiin jolla voit testailla mikä värisävy omaa silmää miellyttää eniten ja miten ne sopivat kotiisi.. Nämä ovat nyt olleet minulla muutaman viikon keittiön pöydällä. Vain ihailtavana. Vaikka nämä näytekappaleet oli minulla kädessä oli silti miettimistä. Tutuilta kyseltiin ja jokainen sanoi OHRA, joka oli meidän oma suosikki valinta uudeksi lattiamateriaalin väriksi. Haluan pitää kuitenkin talon lämpimät sävyt ja pehmeän tunnelman. Ohrassa näkyy puunsyyt selkeämmin, se on syy miksi myös pidän tämän tunnusta.

Kaunis lattia saa koko kodin sisustuksen ja huonekalut näyttämään paremmalta, uudemmalta kuin nuhjuinen lattia. Minusta on tullut melkoinen velho peittämään varsinkin kuvissa rumaa lattiaa ja kyllä matotkin näyttävät kauniilla lattialla paremmalta.

Lattiaksi valikoitui vinyylilankku silentTech vinyylilattia ohra, northem light Oak värisenä.

VINYYLILATTIA

Siinä missä seinäpintojen uusiminen muuttaa koko kodin tunnelman suurin vaikutus on kuitenkin lattialla. Katse hakeutuu ensin yleisesti tilaan ja kun kuljemme katsomme melko usein jalkoihimme. Uusi ja laadukas lattiamateriaali on helppo pitää puhtaana ja näyttää upealta. Vinyylilattiaa on todella paljon suositeltu koira ja lapsiperheissä. Tämän uskon kyllä olevan totta. Silloin lattia on vielä kovemmalla koetuksella kuin vain aikuisten perheessä. Paitsi jos rakastaa kävellä korkokenkiä. Vinyylilattia kestää kulutusta ja myös kosteutta. Tämä on yksi syy miksi tämä lattiamateriaali tulee meillä myös eteiseen ja samaa myös keittiöön. Asennus videoita katseltuna näyttää asennus helpolta ja tämän pystyy leikkaamaan ilman leikkureita. Lämpöisyys ja pehmeys on myös yksi kriteeri. Materiaalikuvio vaihtoehtoja löytyy moneen tyyliin. Asennus ei vaadi erillistä askeleristemattoa vaan tämä on integroituna. Toki meillä lattiamateriaali asennetaan betonin päälle, tällöin laitamme muovin jottei vuosien saatossa betonista nouse kosteutta.

Tekniset tiedot:
Laudan mitat 1220x230x 5,5/0,55mm
käyttöluokka 33
Helppo asentaa lukkopontin ansioista
Sisätilat
SilentTech- vinyylilankussa on kiinteä askeleriste.

Lattiaksi valikoitui vinyylilankku silentTech vinyylilattia ohra, northem light Oak värisenä.
mummola, puuteri, huvila
majakka & ohra

Vinyylilattia on lämmin, kestävä ja hiljainen. Tämä oli yksi syy miksi aikoinaan vaihdoimme olohuoneen lattian. Tekemättä kuitenkaan tasoitusta. Tilassa oli siis jo aiemmin asennettu todella halpa laminaatti. Vanha laminaatti kopisi ja se häiritsi minua aivan liikaa. 
Toki nyt kun laitamme keittiön ja eteisen, iskee ihan taatusti vimma tehdä myös olohuoneen lattiaan tasoitus ja uusi vinyylilattia, samalla OHRAn sävyllä <3
Lisäksi kuinka upeaa kun luin uutta tietoa  SilentTech vinyylilankuista, ne eivät sisällä formaldehydiä, jolle ihoni on todella pahasti allergisoitunut eli kosketusallerginen. Joten voin olla remontissa apupoikana, jee!!!


TARVIKKEET LATTIAREMONTTIIN

Koska meillä aloitetaan sillä että ensin puretaan kaikki mahdollinen pois tieltä. Aloitellaan sillä että revitään vanha muovimatto pois, irrotetaan liimajäämät mahdollisimman hyvin. Tämän jälkeen lattia hiotaan puhtaaksi.
1. hiomakone ja tarvikkeet
2. tasoitetta tarvittava määrä & ämpärit ja vesi 
3. tarvittava määrä kosteudensulkua
4. vinyylilattiaa tarvittava määrä + hukkamäärää 5-10%
5. muut tarvikkeet, ovet, listat...

Vielä pitää miettiä uudet jalkalistat ja saumalistat. Aikaisemmat jalkalistat ovat koko kodissa olevat teetetyt paksummat kuin perusjalkalistat. Nyt tämä uusi lattia pitää miettiä laitammeko tavallisen perusjalkalistan vai koristeellisemman. Meillä kun on tehty ikkunanreunat listoilla ympäri. Sekä uudet oven karmit tarvitsevat listat ympärillensä. Sekä uusi katto ja kattolistat.

Kun tästä tulee ja varmasti tulee todella upea muutos, pysykää mukana <3

Saatat Pitää Myös

0 comments