HELPPOA JOULUSIIVOUSTA

joulukuuta 15, 2021

 Moikkelis,

Kaupallinen yhteistyö: somessa.com/ wettex

Ensinnäkin on niin monta siivous tapaa kuin on tekijääkin. Minä itse en pidä vain yhtä siivouspäivää viikossa, vaan järjestelen päivittäin. Arkeen kuuluu keittiö, jossa eniten aikaa vietetään. Päivittäin teen ruoan perheelle ja seuraavan päivän eväät. Yleensä aloitan astioista, likaiset koneeseen ja puhtaat kaappiin. Vien tasoille kuulumattomat tavarat paikoilleen ja pyyhin tasot. Ruokapöydälle yleensä riittää pelkkä puhdistus. Meillä on tapana pitää ruokapöytä melko tyhjänä.

Roskien vienti kuuluu myös päivittäisiin arkirutiineihin. Meillä astiat ja roskat kuuluu kaikille, jos minulla on iltavuoro, pääsääntöisesti siivoan aamulla, jolloin on mukavampi tulla illalla kotiin. Jos taas olen työvuorossa joku perheenjäsenistä laittaa astiat. Nämä kaikki tapahtuu niin automaattisesti samalla kun teen ruokaa. Ruokaa tehdessä putsaan jälkiä samalla. En jätä siivousta jälkeen.Imuri on valmiina ja välillä tuntuu että se on liimattu käteeni, käytän varmasti päivittäin ja lisäksi meillä on apuna Eeva, meidän robotti-imuri, joka jaksaa imuroida koirankarvat ja pölyt.
Lisäksi on viikkosiivous, johon kuuluu vessa, kylpyhuone ja lattioiden pesu ja mattojen pöllytys. Melko usein siirtelen tavaroita jolloin tulee nurkat siivottua ja samalla siivous ei tunnu pakkopullalta.

wettex siivousliina

JOULUSIIVOUS

Usein olen kuullut sanottavan joulun raivaussiivous, se että joulusta voi vain nauttia sen jälkeen kun on saanut raivoten siivota. Minulla ei ole mitään kikkaa siihen jos näin haluat tehdä, mutta jos vain vain suinkin haluat tehdä sen erilailla, voin antaa omat vinkkini.

Jaksota tekemisesi usealle päivälle.
Älä jätä kaikkea viime tippaan.

Itse pesin jo liesituulettimen suodattimet, putsasin astianpesukoneen sisältä ja putsasin uunin, pesin saunan ja kylpyhuoneen. Näitä ei tarvitse enää tehdä. Vie kierrätys paperit ja pahvit pois ja pese vessa. Putsaa peilit ja pyyhi pölyt. Pese pyykkiä aina tarvittaessa, älä kerää kasoja, mihinkään, vaan jokainen hoitaa oman osuutensa. Myös sen puhtaan pyykin. Helpommin sanottu kuin tehty, yritä ainakin. Meillä toimii melko mallikkaasti. Lapsilla on siivouspäivä viikossa, näin tulee omat huoneet pidettyä melko siisteinä.

Jos sinun pitää siivota kaappeja, voit sen tehdä vaikka kesälomalla. Älä jätä tätä jouluun. Muutenkin pidän melko kivasti kiinni kierrätyksestä ja siivoilemme turhat ja pienet ja käyttämättä jääneet tavarat kierrätykseen.

wettex siivous


HELPPOA JOULUSIIVOUSTA

Sain wettexiltä kasan siivousapuun välineitä. Näitähän ei voi koskaan olla liikaa ja jotta siivous tuntuu kivalta on kiva tehdä se uusilla välineillä.  Ensin käytin Vileda Active Scrub keraamisen lieden puhdistussientä, vain kastelin sienen ja hinkkasin pintaa ja liedestä tuli puhdas. Toki naarmulle ei voi mikään mitään enää. Sen verran vanhasta on kyse.  Ilman kemikaaleja. Yksi wettexin luottotuotteista, jota olen käyttänyt paljon on Wettex Soft & Fresh sieniliinarulla.  Helposti leikattava ja todella imukykyinen. Tämä ei jätä märännäköiseksi pintaa. Keittiössä kuten kylpyhuoneessa ja vessassa pitää kuitenkin pestä välillä kunnolla.

keittiön siivous wettex

Mutta tämä uutuus Wettex Microfibre Power mikrokuituliina (pakkauksessa sininen ja liila liina) Tästä tykkään. Kuivana kova koppura ja kun kastelet huomaat sienimäisen pehmeyden. Sopii ehdottomasti keittiöön, lieden ja laattojen ja pöydän ja kaapinovien puhdistukseen. Käytin myös olohuoneen pölyjen pyyhintään. Puulämmityksen huonopuoli on tasojen nokeentuminen. Putsasin myös peilit. Kunnon huuhtelu välillä.  Keittiössä meillä on rosteriset astianpesukone ja jääkaappi sekä pakastin ja sain pikkuisen lapsosen sormenjäljet nätisti pois, ilman laapittua tai märkää pintaa. Joten melkoinen. Siis vain vedellä, ilman mitään kemikaaleja. Tästä todellista helpotusta siivoukseen. Tästä tulee itselleni pese ja käytä liina helpottamaan siivousta jatkossakin.

joulusiivous wettexillä

Joten muistetaan pitää rento ote, myös siivoamisesta. Vaikka kyllähän me kaikki tiedetään ettei koti puhdistu tai pysy siistinä itsekseen. Mutta ei oteta siitä stressiä.

Saatat Pitää Myös

2 comments