ROOSAN PEHMEYTTÄ TALVISEEN OLOHUONEESEEN

marraskuuta 11, 2021

Heippa,

Melko erikoinen on ollut tämä marraskuun aloitus. Välillä on pakkasta ja hento valkoinen lumipeite. Sitten sataa vettä ja tänään paistaa aurinko. No se pimeä sateinen päivä sai siivoamaan kunnolla ja päätin vaihtaa olohuoneeseen maton ja muuttaa järjestystä samalla. Tietysti piti hiukan ajatella mihin kuusi mahtuisi ja siirsin ison kasan huonekasveja makuuhuoneeseen ikkunan eteen. Toinen syy kun lämmitetään takalla ja ilmalämpöpumpulla eivät nämä ole oikein tykänneet siitä.

joulukoti talvikoti sai roosan väriä olohuoneen sisustukseen.


Viime vuonna jo laitoin pastelliväriä talvikotiin ja vahvimpana värinä roosa. Ja kyllä tällä samalla sävyllä sisustin talvisen olohuoneen myös tänä vuonna. Löysinhän roosan väreihin sopivia joulupallojakin, joten joulustakin tulee roosa. Toki myös ruskean sävyt sopivat kaveriksi sisustukseen ja sitä on tullut lisää varsinkin makuuhuoneeseen. Siitä lisää myöhemmin. Toki kuvia katsellessa muistin onhan minulla roosat pellavaverhot kaapissa, sekä pöytäliinaa. Toki nämä ruskeat verhot ja valkoinen pöytäliina ovat aivan hyvät ainakin vielä.

olohuoneen ektorp sohva sai roosan pehmeyttä talviseen olohuoneeseen

TALVIKOTI

Vaikka pidän joulusta, ehkä kuitenkin hiukan vielä enemmän pidän joulunodotuksesta. Samalla saan pimeään aikaan jotain kivaa tekemistä ja tehdä asioita joista nautin. Pikku hiljaa laitan enemmän joulun tunnelmaan valoja, joilla saan kaamoksen hallintaan ja pimeän ajan selätettyä. Pyhäinpäivä sai virittelemään ensimmäiset tähdet. Ja piti hakea vanha lankku olohuoneen ruokapöydälle johon saa kivasti aseteltua kynttilöitä ja valoja. Talvikoti voi olla myös melko jouluinen.

rustiikkinen lankku olohuoneen ruokapöydällä kynttilät, valot ja kävyt koristeena


Sekä lisäämään valoja myös pihalle. Toki edelliset olivat jo monta vuotta vanhoja led valoja osa pattereilla toimivia ja aika monet piti heittää roskiin. Nyt kävin muutamat ostamassa ja sain etupihalle lisää valoa. Tästä tulee myös lisää myöhemmin.
Nyt mennään olohuoneeseen. Tästä ollaan nyt pariviikkoa saatu nauttia ja kyllä jokainen on pitänyt muutoksesta. Paitsi meidän robotti-imuri Eeva ei oikein kunnolla tykkää kulkea tässä paksussa ja muhkeassa matossa. Mutta kylmällä ilmalla on kiva.

olohuoneen ektorp sohva sai roosan pehmeyttä talviseen olohuoneeseen

ROOSAA OLOHUONEESEEN

Kaikki alkoi isosta Elloksen roosasta tanger matosta. Tämä jättisuuri 240 x 330 kokoisena saa melkein koko olohuoneen alleen. Ihana pehmeys ja hiljaisuus saapui olohuoneeseen. Aloitin koko olohuoneen muutoksen kunnon viikkosiivouksella ja samalla kun pesin lattioita vaihdoin myös järjestystä. Pieni muutos Vittsjö hyllyn siirto ruokailuryhmän vierestä ja valkoinen lipasto vaihtoivat paikkaa. Sohvalle muutamat peura tyynyt ja samettityynynpäälliset roosan väreihin sopivat. Taljat ja näin takkatulesta voi nauttia nojatuolista katsellen.

Vittsjö hyllyn sisustus olohuoneessa sekä takan talvi ilme


Toki näin talvea kohti mentäessä, kaikki tekstiilit ovat pehmeitä ja sopivat parhaiten talvikotiin kun kevyet tekstiilit. Valoja himmentämällä ja kynttilöitä polttaessa eivät pölyt ja karvat haittaa. 

olohuoneen talvinen sisustus takkatulen lämmössä

Takkaa on saanut päivittäin lämmitettyä ja samalla on kiva ihan vain nauttia.
Näille onkin nyt ollut käyttöä ja muutamaa yöpakkasta se nytkin näyttää viikonlopuksi.

olohuoneen talvinen sisustus ja tähtiä


olohuoneen ektorp sohva sai roosan pehmeyttä talviseen olohuoneeseen

Joten pyritään nauttimaan minkä keritään ja ei anneta pimeälle muuta mahdollisuutta kuin tunnelmointi. Tässä ajassa on kuitenkin sitä odotuksen tunnetta.
Marrasterkuin: Marika
 

Saatat Pitää Myös

4 comments