PERENNAPENKIN KEVÄTSIIVOUS & UUTTA LUONNONKIVIREUNAA

toukokuuta 22, 2021

 Hei,

Toukokuun toinen viikko, eli viime viikko oli ensimmäinen kesäloma viikkoni. Mitkä upeat ilmat sainkaan. 9 päivää pelkkää lämpöä yli 22 astetta ja aurinkoa.
Tämä viikko alkoi kovalla vesisateella ja ukkosella. Toki sitäkin tarvitaan.
Vasta tällä viikolla tulppaanit nousivat kukkimaan.

perenna tulppaani kukka piha puutarha perennapenkki kukkapenkki kevät

PERENNAPENKIN KIMPPUUN

Heti sunnuntaina aloitin ja kyllä kankuissa tuntui tämä viikon mittelö, mutta todellakin vaivan arvoista. Olen niin ylpeä itsestäni. :)

Sain melko paljon tehtyä pihahommia. Niitä kevään ensimmäisiä, kun kaikki näyttää melko karulta, mutta rikkaruohot koittavat valloitta heti. Talon vieressä takapiha puolella on pihan perennapenkkini. Tämä oli karussa kunnossa, rikkaruohoja ja nurmikko oli vallannut luonnonkivireunat.
Kevät siivous oli tehtävä melko huolellisesti keväällä perennapenkille, jotta kesää odotellessa näyttäsi vielä kauniilta.

Näin karulta näytti talven jälkeen.

perenna tulppaani kukka piha puutarha perennapenkki kukkapenkki kevät

Eli aloitin viikko sitten sunnuntaina penkin parantamisen.
Ihan ensimmäiseksi poistin luonnonkivet ja aloitin lapiolla melko suoraan kaivamisen, jotta sain reunanauhan paikoilleen. Muutaman kirosanan avustamana tämä melko suoraksi sain.  Paljon piti ruohotuppoja repiä ja rikkaruohoja kitkeä. Tämän jälkeen asettelin luonnonkivet riviin nauhan viereen.

perenna tulppaani kukka piha puutarha perennapenkki kukkapenkki kevät


perenna tulppaani kukka piha puutarha perennapenkki kukkapenkki kevätJatkoin penkkiä vielä hortensia pensaiden ympäri ja toin tallin takaa, kolme hortensia pensasta tähän samaan paikkaan kasvamaan.
Näiden kaikkien pensaiden ympäriltä lapioin kaiken nurmikon pois ja kitkin rikkaruohot. Levitin monta säkkiä puun kuorikatetta katteeksi.

Näin suuri muutos, pelkästään jo luonnon vihreyden muutos tapahtui viikossa.

perenna tulppaani kukka piha puutarha perennapenkki kukkapenkki kevätHuomasin yhden kukkaruukun hajonneen, näissä oli kaartiotuijat. Joten istutin molemmat penkkiin. Toki pitäneen vielä käydä jotakin muuta ostamassa puutarhalla, kukkivaa ja havua.
Vaikka penkissä on monivuotisia kukkivia kukkia, syysleimua, eri pensaita, pioneja, kolmea tai neljää erilaista kuunliljaa, voisi penkkiin istuttaa havua näiden kaveriksi.
Lannoitin ja lisäsin vielä uutta multaa.

perenna tulppaani kukka piha puutarha perennapenkki kukkapenkki kevät

Lisäksi kannoin lisää luonnonkiviä terassin reunaan.
Nyt on mukava jäädä katselemaan kuinka kaikki kaunis nousee kukkimaan ja mitä uutta perennapenkkiin vielä hankkisi. Tämä penkki vain kaunistuu kun kesä etenee.

Saatat Pitää Myös

0 comments