LUPA OLLA ERITYISHERKKÄ

huhtikuuta 11, 2021

 Moikka moi sinä,

Alkoi oikein hymyilyttään. Toisinaan kyyneleet nousee silmiin. Ilman mitään syytä, päässä vain pyörii liian paljon ajatuksia. Mitään pahaa ei ole onneksi tapahtunut. Tämä aika on vain kovin haasteellista. En lue uutisia, koska kaikki tuntuu olevan vain negatiivista. Henkisesti tämä korona-aika alkaa tuntumaan toisinaan melko kuormittavalla. 
Ihmisenä olen iloinen persoona.  Silti toisten tunteet alkavat välillä rasittamaan minua liikaa. Jokainenhan tunnemme iloa, surua sekä pettymystä ja pelkoa.

makuuhuone sisustus koti
Oma koti ja kodikkuuden tuoma turvasatama on tärkeä jaksamisen kannalta.

Jokainenhan tunnemme iloa, surua sekä pettymystä ja pelkoa.

Eritysherkkyys on herkkyys aistia, havaita sekä reagoida asioihin tavanomaista voimakkaammin.

Mietitkö maailmanmenoa ja oman elämän merkitystä?
Tarvitsetko enemmän unta ja akkujen lataamista?
Liikututko helposti kyyneliin?
Kärsitkö toisen kohtaamasta epäoikeudenmukaisuudesta?
Teetkö hienovaraisia havaintoja ympäristöstä, kuten kellon tikitys, tuoksut ?
Huomioitko keskustelukumppanin eleet ja ilmeet?
Oletko tunnollinen?
Saatko nälkäkiukkuja?

ERITYISHERKKÄ

Erityisherkkä tuntee syvästi sekä kuormittuu helposti.

Olen tässä muutaman vuoden aikana tutkinut itseäni tältäkin osalta.
Miettien miksi jotkut asiat vaikuttavat minuun niin kovasti. 

MIKÄ MINUSSA ON VIKANA?

Toisten tuska ja huono olo ja mieli ovat ne jotka minuun nyt vaikuttavat. Koska tutkin paljon eleitä ja ilmeitä, imen kaiken itseeni. Maskin takaa näen sen silmistä tai kuulen äänensävystä. Peläten virheiden tekemistä. Pidäthän minusta?
Tämä näkyy myös postaamisessani, toisinaan kynnys julkaista asioita on todella korkea. Pelkään epäonnistumista. Olemalla kameran toisella puolella on oikeasti todella pelottavaa, negatiivisten kommenttien vuoksi. Omapäinen ja vahva, samalla epävarma sekä pelokas. Toisaalta en voi olla muuta kuin oma ihana persoonallinen itseni. Se pitää riittää muille ja myös pahimmalle vastustajalleni : itselleni.

Toisaalta en voi olla muuta kuin oma ihana persoonallinen itseni.


Oma mieli ja tutkailu ei ole mitenkään yksiselitteisiä asioita. Nyt nämä kirjoittamani on suurelta osin oman olon helpottamiseksi ja kirjoitan tuntemukseni sanoiksi, pois mielestä, helpottaakseni omaa oloani ja ajatuksiani.
Joka tapauksessa en pidä näitä ominaisuuksia sairautena vaan ominaisuutenani. Kaikki tämä tunne on välillä sanoin kuvaamaton. En pysty katselemaan suurien tunteiden ohjelmia kuin harvoin tai ohjelmia joissa tapahtuu kaameuksia, epäoikeudenmukaisuuksia tai kauhua. Itken silmät päästäni pikkuasioista ja yritän suorittaa kaiken täydellisesti.

makuuhuone sisustus koti
Tarve tehdä kodista vielä mukavampi, raikkaampi ja keväisempi

Oma koti ja kodikkuuden tuoma turvasatama on tärkeä jaksamisen kannalta.

Koti on turvanani

Nyt kun korona aika on ollut aika haastava, on tarve tehdä kodista vielä mukavampi, raikkaampi ja keväisempi. Oma koti ja kodikkuuden tuoma turvasatama on tärkeä jaksamisen kannalta. Jotenkin nyt on paljon merkityksellisempää kaikki, mitkä tuottavat hyvää mieltä ja oloa. Nyt on tarve tehdä itselle hyvää oloa oikeastaan melkein millä vain. Onhan tämä kun koko työpäivän menee maskia käyttäen, kuluttaa se henkistä hyvinvointia melko paljon

Olenkin helpottanut erilaisilla eteerisillä tuoksuilla kodin tiloja. Hyvät tuoksut tuovat helpotusta, kuten myös kodin siisteys ja selkeys sekä tuttuus sekä tasaisuus. Joillekin tämä voi tuntua tylsältä, mutta voin vakuuttaa, EN ole kuitenkaan yhtään tylsä ihminen.

Tämän kaiken läpikäymiseen auttaa myös tärkeimmät perheenjäsenet, jolloin voin olla vain oma itseni ja hyväksyä myös itseni. Mieltä painavat asiat pitää käydä läpi puhumalla ja aika usein todella moneen kertaa. Selvittämällä miksi näin kävi. 

Aika pintapuolista, mutta näillä mennään nyt. Olen pahoillani minullakin on heikkouteni..

On tuotteita joita ei löydy mieleisiä käytettynä. Silti mietin ja punnitsin tarvetta uusille petivaatteille sekä parille juuttimatoille ja totesin oman mielenterveyteni kannalta olevan tarpeellista ostaa myös uutena. Aika pintapuolista, mutta näillä mennään nyt. Olen pahoillani minullakin on heikkouteni..
Näistä kerron myöhemmin..

Vaikka saimme takatalven, ei se lannista tätä rouvaa laisinkaan. Kyllä ne haravoinnit odottaa tuolla pihalla, en usko että ne sieltä itsekseen mihinkään katoaisi. :)

Kiitos kun luit <3 MARIKA

Saatat Pitää Myös

4 comments