MAKUUHUONEEN PEHMEÄ SISUSTUS

lokakuuta 15, 2020

 Moikka,

Aamu alkoi koleana. Herättyäni hiukan jo hytisin peiton alla. Taisi olla kylmä yö.
Siinä samassa tajusin etten ole vaihtanut petivaatteita tai oikeastaan kesä untuvapeittoa talviuntuvapeittoon. Miten tämä kylmyys nyt oikein pääsi yllättämään?
Me nukutaan paripeiton alla. Kesäisin meillä on ohuempi viileä untuvapeitto ja talvisin lämpimämpi ja paksumpi untuvapeitto. Tämä on todella kätevää varsinkin talossa jossa ei ihan helpolla laiteta patterilämmitystä päälle, vaan meillä puhisee olohuoneessa ilmalämpöpumppu sekä tietysti lämmitetään takkaa. Ei meillä liian kylmä ole. Tykkään vaan nukkua viileämmässä, paksun peiton alla.

makuuhuone sisustus pehmeä sänky petaus petivaatteet vallila jotex


Makuuhuoneen pehmeä sisustus

Makuuhuone on meillä eniten kuvatuin kohde. Ensinnäkin tykkään muuttaa makuuhuoneen tunnelmaa ja se käy helposti sisustuksen ja tekstiilien vaihdolla. Toki sänky on suuri elementti mikä pysyy paikoillaa sekä kaapisto. Kaikki muu muuttuu liiankin usein. 
Koska tykkään rymsteerata, eli siirrellä tavaroiden ja huonekalujen paikkoja
siksi koska se on ilmaista sisustusta ja tulee siivottua kunnolla.

Kello taisi olla 6:00 vapaapäivä, kun nousin ja aloin vaihtamaan sänkyyn talvivarustusta. Tämä vain tietää koko huoneen läpikäymistä ja pehmeitä ja lämpimiä tekstiilejä tilalle. Vanhan vaalean nukkamaton hain varastosta, jotta sain viileälle lattialle ison pehmeän maton. Paksu karvapeitto sai paikan sängynpäältä. Taljan laitoin tuoliini lämmikkeeksi. 

makuuhuone sisustus pehmeä sänky petaus petivaatteet vallila jotex jysk


Sängyssä olevat isot 60x80 kokoiset tyynyt oli Jyskin löytö, hintaan 7,50 kpl, kun normaalihinta oli 49,90 euroa kappale. Joten aika kivalla alella. Näiden kanssa ei pysty nukkumaan, mutta makoillessa ja ohjelmia katsellessa saa kivan asennon. Nukkumatyynyt pääsivät välillä pesukoneeseen ja kuvuriin josta tulevat puhtaina ja pöyhkeinä takaisin. Tämä pesunkestävyys on mielestäni todella tärkeässä osassa kunnon vuodevaatteissa. Ihan kuten on petivaatteissakin. Olen vain tämän niin monta kertaa huomannut kun ostaa edulliset petivaatteet, niin muttaman pesun jäljiltä ne ovat todella kaameessa kunnossa ja värit lähtenyt. 
Nämä sängyllä olevat Vallilan hiljaisuus tyynynpäälliset sopivat myös pehmeämpään sisustukseen.

Meillä on monet pussilakanat Finlaysonin ja vuosia on osalla jo paljon.Ainakin 24 vuotta ellei enemmän, ollut jo käytössä. Ainoastaan värit eivät miellytä tällä hetkellä, vaikka vielä käyttökunnossa ovatkin. Nykyään makuuhuoneen pitää olla rauhallinen, sen vuoksi suosin yksivärisiä petivaatteita, enkä jaksa päiväpeittoa tuohon aina asetella. Kaikki häiriötekijät pitää poistaa, kuten ylimääräisen tavaran karsin aika avoimesti ja saivat paikan muualta.
Makuuhuoneen vanha talonpoikaiskaappi sai sävyihin sopivat somisteet.

makuuhuone sisustus pehmeä sänky petaus petivaatteet talonpoikaiskaappi


Valmiina talviunille

Valmiina talviunille, voi kun pystyisikin :) Hämärät illat luovat sopivan sopen ja koti on valmiina tunnelmoinnille. Sohva täyttyy pehmeistä tyynyistä ja taljasta, johon on mukava käpertyä. Kynttilät lisääntyvät ja takkatuli loimottaa. 
Makuuhuoneen pehmeät värit, sori vain niille jotka rakastavat värejä, olen aika väritön tyyppi. Keväällä taas herätään talviunilta ja tuodaan roosan värit takaisin makuuhuoneen sisustukseen. Tykkään siitä yli paljon, mutta välillä on vain oltava jotain muuta.
Tärkeintä on ottaa ilo irti kaikesta tästä tunnelmasta josta saamme nauttia. Tunnelmavaloja pitääkin asentaa lisää sekä kohta myös tähdet.
Villasukat & neulepaidat ovat kovassa käytössä kotona.
Pehmeät ja lämpimät tekstiilit ovat kotoilussa tärkeät.

makuuhuone sisustus pehmeä sänky petaus petivaatteet vallila jotex jysk

Kaunista lokakuuta sinulle!

LOve, Marika

Saatat Pitää Myös

1 comments