Kevään aurinko ikkunoiden pesu

huhtikuuta 06, 2017

Hei sinulle joka inhoat ikkunoiden pesua
Hep käsi ylös!

Kuinka kaunista on kevät aurinko, joka saa väkisinkin hymyn huulille.
Samalla se näyttää niin karusti pesemättömät ikkunat. Eihän meillä kaunis kevätaurinko edes päässyt likaisten lasien läpi. Nyt vain oli pakko lopettaa tekosyiden etsiminen ja tehdä asialle jotakin.

kärcher ikkunapesuri puhtaat ikkunat

Minä ainakin olen aina inhonnut ja sit niin paljon, että olen luvannut maksaa sille joka tulisi ne pesemään.. Kuitenkin takaraivossa takonut ajatus, että kyllä jokaisen talon emännän pitäisi ihan itse omansa hoitaa. Nyt kun on talvella tehty
milloin mitäkin remonttia ja lämmitetty takkaa,  voisin veikata olohuoneen ikkunoiden olevan jo aika likaiset :) Mitäpäs luulet :D Uskon silti vakaasti, etten ole tässä inhossani yksinäni.

kärcher ikkunapesuri puhtaat ikkunat

Se kun varsinkin olohuoneen kolme ikkunaa ulottuu aika matalalle ja lisätään siihen pari töhrivää lasta ja utelias koira,
remonttia tekevä mies, varsinkin kun sahasi sisällä sekä takka jota lämmitetään ahkerasti ovat ikkunat, kuten muutkin pinnat välillä aika karmeessa kunnossa.
Eihän se auringon valokaan pääse sisään. Kun auringon paistaessa, näkyy järkyttävä harmaus ikkunoissa. 
Ihan mahtavaa kun Kärcher halusi meille puhtaat ikkunat. Miltä kuulostaa
Kärcherin ikkunapesureiden lippulaiva? Voiko se oikeasti olla niin, kokeiltuani todellakin!


kärcher ikkunapesuri puhtaat ikkunat

Tällä ikkunapesurilla ei tule raitoja, saa kulmat puhtaiksi, ei valuvaa likavettä, kevyt käyttää, hiljainen sekä helppokäyttöine.
Todella pitkä pesuaika, kahden akun kera, jos saat loppumaan vaihdat vain toisen tilalle. Imusuulakkeissa on helpot karmiohjaimet, joilla pääsee ihan karmiin reunaan. Kokosin ja latasin laitteen, kun laite oli latautunut
latasi se vara akunkin täyteen. Vara-akulle kun on oma paikka laturissa luukun alla. Helppohomma!

kärcher ikkunapesuri puhtaat ikkunat

Erillinen ikkunanpesutiiviste pulloon, helposta annospussista ja loput vettä.
(ikkunanpesuainetiivistettä voi helposti tilata  Kärcheriltä)
kiinnitys lastaan, muista laittaa molemmat korkit kiinni kunnolla, ettei kaadu päälle :) Pesulappu kiinni ja ikkunoiden pesu voi alkaa.


kärcher ikkunapesuri puhtaat ikkunat

kärcher ikkunapesuri puhtaat ikkunat

Helppoa ja nopeaa, eikö?

Laitteessa on mukana kaksi erillistä imusuulaketta kapeampi ja leveämpi. Jotka oli helposti vaihdettavissa. Kuvassa kapeampi. Tuuletusikkunan leveys oli liian kapea, mutta ei hätää laite toimii sivuttain todella mallikkaasti.

kärcher ikkunapesuri puhtaat ikkunat

kärcher ikkunapesuri puhtaat ikkunat

Hiljainen kuin föönin ääni, mikä oli oikeasti miellyttävä eikä mitenkään liian häiritsevää. Laite imi likaisen pesuveden omaan säiliöönsä ja joka oli todella helppo tyhjentää kaatamalla lavuaariin.

kärcher ikkunapesuri puhtaat ikkunat

Kieltämättä ikkunat olivat aika likaiset, kun ei tässä ole pesty vasta kuin keittiö ja olohuone ja säiliö täyttyi mustasta likavedestä. Pesulappu on helppo pestä pesukoneessa.

kärcher ikkunapesuri puhtaat ikkunat

Ajat ovat muuttuneet :D
Se kun mummoni opetti pesemään tiskiaineella ja sanomalehdellä kuivaamaan on ollut se inhottavin, kun musta teksti tarttuu käsiin ja valkoisiin ikkunanpuitteisiin jää mustia sormenjälkiä sanomalehden musteesta.
Niin ja mun kädet, ne kun ei kestä yhtään vedellä lutraamista. Tai kun äitini opetti lastalla kuivaamaan ja oli joka paikka märkänä valuvasta likavedestä.
Pitihän silloinkin kädet upottaa pesuveteen. Ei tämä kun ei oikein innostanut ikkunoiden pesemiseen.

Testattuani tätä laitetta ja kun menin sitten sitä kehumaan..
Arvatkaapas kuka joutuu nyt kiipeilemään ja pesemään autotallin kaikki kymmenen ikkunaa. Onneksi tämä laite on kevyt ja laitteesta saa kunnon otteen,
ei tarvitse pelätä tikkailla kiipeillessä pudottavansa pesuämpärillistä likavettä kenenkään niskaan.

kärcher ikkunapesuri puhtaat ikkunat


Minun kíkkani ikkunanpesuun:

Paras aika aloittaa edes kerran vuodessa tapahtuva ikkunoiden pesu,on maalis-huhtikuussa, eli nyt kun ilma on muutaman asteen plussanpuolella sekä pilvistä.
Ota kaikki tarvittavat laitteet ja välineet lähellesi. Itselläni oli lisäksi mikrokuituliina, millä putsasin ikkunanpokat sekä sälekaihtimet.
Se mistä ikkunasta aloitat on makuasia, kun aloittaa ulommaisesta, näkee jäljen parhaiten. Erikseen menin putsaamaan ikkunalaudat ulkopuolelta.
Nämä taitaa olla ne mitkä jää pesemättä, vaikka ne meillä on valkoiset.
Näissä Tiivin ikkunoissa kun on tuo irrallinen ristikko valkoiseksi maalattua alumiinia, kuten on ikkunanpokatkin, joten ei tarvinnut kikkailla pesurilla ristikon välistä. Pienemmällä pesupäällä ja imusuulaakkeella olisi tämäkin onnistunut varsin hyvin.

kärcher ikkunapesuri puhtaat ikkunat

Vaikka Kärcherin tunnistaa keltaisesta väristä, tämä paremmin sisustukseen sopivana löytyy myös valkoisena. Kyllähän kun tämän homman vain aloitin,
tuntuu kuin koko koti olisi puhtaampi ja raikkaampi. Olohuoneen verhotkin lähti samalla pesuun ja pellavalaskosverhot sai kunnon imuroinnit.

kärcher ikkunapesuri puhtaat ikkunat

Ei hätää kun on Kärcher!

Aion vielä testata tuotetta kylpyhuoneessa laattoihin ja saunanoveen sekä auton ikkunoihin. Ikkunoiden pesu on nyt helppoa ja nopeaa ja todella paljon mukavampaa, Ehkä taidan ottaa tavaksi pestä
 likaiset ikkunat edes kahdesti vuodessa.
Uskaltaisiko ihan vannoa :D
Ainoastaan kuvaaminen ikkunaa vasten oli tässä se haastavin :D

Puhtaus kun on katoavaista!

Tuote saatu blogiyhteistyönä.

Saatat Pitää Myös

7 comments