OMAN KODIN SISUSTUS TAVAROIDEN KAATOPAIKKA

tammikuuta 17, 2024

KUN SISUSTUS EI OLE TRENDIKÄSTÄ TAI PERSOONALLISTA

Mitä tämä nyt oikein on? Sen verran tiedän ettei ainakaan trendikästä. Mutta onko se silloin edes persoonallista? Mutta mitä sitten on persoonallinen sisustus? Jokaisen koti on persoonallinen, koska omat mieltymykset ja hankinnat tekevät kodista persoonallisen. Oma käden jälki näkyy, vaikka kotia ei olisi harkiten sisustettu, on se joka tapauksessa sisustettu. Mutta omaan mieleen tulee kun puhutaan persoonallisesta sisustuksesta sellainen harvinainen sisustustyyli, väreillä tai tyylillä korostettu eikä tällainen tavallinen sisustus.

Olohuoneen valkoinen bestå taso.

OMAN KODIN SISUSTUS TAVAROIDEN KAATOPAIKKA 

Mitä sitten on oman kodin sisustus. Vuosien saatossa tulleiden hankintojen jättöpaikka vai tavaroiden kaatopaikka. Vai niitä harkittuja hankintoja. Oman kodin sisustushan muuttuu elämäntilanteiden muuttuessa. Ensin sisustetaan yhteistä omaa kotia. Saatuja ja ostettuja hankintoja ja lopuksi eletään lapsiperhe arkea. Hankitaan isompi pöytä ja sohva sekä auto. Tarvitaan tilaa lapsille ja isolle kasalle vaatteita ja leluja. Lapset kasvaa ja koti muuttuu sen mukana. Seuraavaksi hankitaan karvainen asukki. Joka jättää ei niin sisustukselliset jäljet.

Olohuoneen skandiboho sisustustyyli.

Aika kulkee kunnes meillä onkin kaksi teiniä ja kaksi aikuista, niin ja se kultainennoutaja rakas. Oma koti muuttaa muotoaan ja oma sisustus siinä samalla. Tarve on osin se mitä koti ja kodin sisustukselta vaaditaan. Sisustusta ei silloin kun lapset oli pieniä kauheasti ajatellut ja se ei välttämättä ollut se tärkein asia. Kauniita asetelmia ei voinut laittaa tai ainakaan jättää lasten käsiin tuhottavaksi. Mutta nyt kun asia on eri ja lapset teinejä voin vapaasti vain miettiä itseäni ja tehdä sisustuksesta sellaisen kuin haluan. Vaikka vain miettiä niiden sohvatyynyjen pöyhimistä. Mutta se suurin kynnys etten ole valmis laittamaan kaikkea uusiksi. Ihan sen rahamäärän, muistojen kuin en kulutuskulttuurinkaan vuoksi. Voinko silloin puhua persoonallisesta sisustuksesta?

Takka.

Kun kaikki on hankittu kierrättämällä? kirpputoreilta, tutuilta tai facebookin kautta? Voiko sisustus silloin olla persoonallista, vai onko se vain kotiin kannettua? Taito sisustaa on jokaisella. Jokaisen oma silmä kertoo sopiiko vaiko ei. Toiset vaan välittää enemmän kuin toiset. Itse pidän harkituista hankinnoista ja niistä harkitsemattomista löydöistä. Näillä voisi saada paljon rohkeampiakin sekoituksia, mutta olen vielä aika pliisu näissä tai värien käytössä.

Ikean billy hylly ja marimekon astiat.

SISUSTUSTYYLIN MUUTTUESSA

Itse miellän tämän viihtyvyydeksi ja hyväksi oloksi. Koti on tehty sitä varten ja koska rakastan kierrättämistä. Se ei ole keneltäkään pois kun kokeilen, pidän tai kierrätän pois huti hankinnat. Kodin ei tarvitse olla aina saman tyylinen. Sisustustyyli voi muuttua. 

Kun aloitin Marjakujan matkan. Rakastin maalaisromanttista tyyliä ja sisustusta. Meiltä löytyi todella paljon rustiikkisia sisustusta. Viime kesänä hukkasin niistä loput. Joten nyt kymmenen vuotta myöhemmin olen selkeyttänyt kodin sisustusta skandinaaviseen suuntaan, ripauksella boheemia tyyliä. Valkoinen, musta ja ruskea on kotini väri tällä hetkellä. Uusi tyyli liittyy vahvasti matkaan jolla pyrin selkeyttämään oman pään sisällä tapahtuvaa kaaosta.

Makuuhuoneen sisustustyyli.

SÄNGYN PAIKKA

Sängyn oikea paikka ja oikea Feng shui. Olenhan kokeillut myös sängyn kääntämistä ja siitä ei tule mitään. Nukuin todella huonosti ja näin usein kamalia painajaisia. Tärkeä asia on nukkua hyvin ja tykätä olla kotona. Kokeiltuani päädyn takaisin lähtöpisteeseen ja siihen että sängyn pitää olla näin päin tässä huoneessa. Näin on hyvä ja turvallinen olo.

jyskin hylly seinällä.

Aloitin tämän matkan jo vuosi sitten. Tavaroiden karsimisella. Siivouksella ja turhan tavaran hukkaamisella ja päätöksellä että tavaroilla pitää olla oma paikka. Nyt kun jokainen kaappi ja varasto alkaa olemaan käyty läpi. On huomattavasti helpompi olla itseni kanssa.

makuuhuoneen vanha talonpoikaiskaappi.

Pidän harmonisesta yleisilmeestä, mutta samalla tämän pitää olla toimiva. Enkä aio uusia kaikki kalusteita vaan toteuttaa tätä näillä vanhoilla huonekaluilla. Tavaroiden rymsteeramisella pidän yllä huonekalujen kiertoa ja sitä ettei mikään kivi jää sammaloitumaan tai oikeastaan mikään huonekalu ei jää pölyttymään.

Suuri peikonlehti lipaston päällä.

Luonnonvalo ja jos sitä ei ole tarpeeksi niin muita valonlähteitä ja viherkasvit ovat yksi tärkein elementti. Kodin tunnelma pitää olla kohdillaan ja jos näin ei ole teen sille asialle jotain. Värimaailma on ja pitää olla pehmeä. Vaikka kontrastina olisi musta, pitäähän sekametelissä olla jotain rajaa.

Saatat Pitää Myös

0 comments