KEITTIÖN JOULUTUNNELMA

marraskuuta 19, 2023

Moikka

Mitä sinulle kuuluu?
Itselleni nyt kuuluu hyvää. Olen saanut otettua itseäni niskasta kiinni ja liikkunut miltei joka ilta. Omalle päälle tämä tekee hyvää kuten myös parisuhteelle. Niin ja ei sitten elämä loppunut vaikka 50 täytinkin. Olin turhaan ikäkriisin ohjailtavissa. Mutta toisaalta se oli vain tehtävä. Asiat saivat onneksi normaalit mittapuut ja myös niiden hoitaminen. Toisin sanoen stressin hallinta tuntuu olevan melko hyvällä tolalla, kuin myös monen asian sisäistäminen ja hyväksyminen.

Siinä missä oma hyvinvointi on hyvällä tolalla vaikuttaa ihan kaikkeen. Silloin kun asiat vaivaavat ja on paha mieli: tuntuu maailma melko raskaalta. Silloin ei kiinnosta mikään muu kuin pakollinen kodin siivous tai itsestä huolehtiminen. Silloin ei ole sisustamiselle sijaa. Olen opetellut nauttimaan hyggeilystä, kun pimeä aika pyrkii sisään. Laitan valoja ja kynttilöitä ja pikku hiljaa joulua jo lokakuun lopusta lähtien. Ihan vain sillä jos siitä tulee hyvä mieli on aivan sama mitä muut ovat siitä mieltä.

Tänään tässä kirjoitellessa on pakkasta, valkoinen maa ja aurinko näyttäytyy. Melko ihana ilma!

Marimekko astioilla riisipuurokattaus keittiössä.

KEITTIÖN JOULUTUNNELMA

Mutta mennään siihen sisustamiseen. Olen sellainen tavaroiden ja huonekalujen siirtelijä, rymsteeraaja
Sanakirjan mukaan rymsteeraus on suursiivousta ja huonekalujen ja tavaroiden uudelleen järjestelyä
Siivoan melko usein myös niin että tavarat saa pöllytyksestä osansa ja voivat vaihtaa paikkaa tai jopa huonetta tai päätyä vaikka varastoon hetkeksi.
 Sitä ilmaista kiertotaloutta.

Keittiön skandinaavinen sisustus. Musta ruokapöytä.


Keittiössä aloitin siitä että siivoisin kaiken pois. Hyllyiltä tavarat, kaikki tekstiilit vaihtoon ja pesuun. Mutta vaihdoin myös pöydän. Toin olohuoneen ruokailutilasta mustan jatkettavan pöydän keittiöön ja pyöreä valkoinen pöytä päätyi olohuoneeseen.
Isompaan pöytään mahtuu koko perhe sekä saan katettua sen paremmin ja kauniimmin kuin pienen pöydän.

Joulupuuro kattaus marimekko räsymatto astioilla.

Olen kaikki nämä vuodet pitänyt keittiössä verhokappaa. En vain nähnyt muuta vaihtoehtoa tilalle koska tuo verholauta on ja pysyy. Idea tuli vain jostakin ja päätin kokeilla. Keittiö tuntui heti valoisammalta, korkeammalta, tilavammalta kun laitoin vain yhden ohuen sivuverhon.  Jokainen tässä talossa asuja huomasi suurimman eron tuossa. Lisäsin vielä vähän valoja, jotka tuo tunnelmaa tilaan. Sekä nurkkaan valoa.

Keittiön sisustus, musta ruokapöytä.

Aloitin siivotussa kodissa sisustuksen riisipuuro kattauksella. Tämä on jokavuotinen muutamaan kertaan nautittu perinne perheen kesken ennen joulua. Arjessa on mukava tehdä toisinaan pieni poikkeus ja kattaa kauniisti vaikka se riisipuuro kattaus ja nauttia yhdessä. Aina ei tarvitse olla syytä pieneen hetkeen.

Joulun riisipuuro kattaus.

Aloitin ihan pikkasen vaan. Mutta olen huomannut kuinka päivä päivältä joulu ja joulun sisustus lisääntyy. En pidä sitä yhtään huonona asiana, koska ihan sama millä tätä kaamosta helpottaa. Mutta tänään tulee myös joulukuusi sisälle. Tekokuusihan se on jo muutama vuosi ollut kun niin kovasti allergisoin aitoa, joten voin hyvällä omalla tunnolla aloittaa joulunodotuksen sitten kunnolla.

Saatat Pitää Myös

0 comments