ELÄMÄNTAPAMUUTOKSEN VIIKOT 24 & 26

huhtikuuta 16, 2023

 Yhteistyössä Muutos.net


Kehonhuolto, jostakin se on aloitettava. En siis todellakaan ole ikinä koskaan oikein jumpannut tai oikeammin kotitreenannut kehonpainolla. Tällä tarkoitetaan tiettyjä jumppaliikkeitä sekä venytyksiä eli liikkeitä jotka ovat tärkeitä liikkuvuuden ylläpitämiseksi, ilman lisäpainoja.
Mitään laitteita ei tässä tarvita, vaikka olen kyllä jo katsellut pieniä painoja. 
Kai se oikeasti on vain aloitettava jostakin.
Rytminä pidän ainakin näin alkuun 2 kertaa viikossa tuo 15 -30 minuuttia kerta eli kolme kierrosta. Kuntopyöräilen tähän päälle 2 kertaa viikossa. Salainen haaveeni olisikin juosta pururadalla. Säiden parantuessa olen myös ottanut reippaat kävelylenkit mukaan.

MUUTOS VALMENNUKSEN 15 MINUUTIN KEHONPAINOTREENI

Aloitin ensin testaamaan Muutosvalmennuksen oman 15 minuutin kehonpainotreenin. Ohjelman liikkeistä löytyi myös opastusvideo jotta liikkeet tulee tehtyä oikein.
Lisäksi muutosvalmennuksen mukana tulee viikkosuunnitelma ohjeineen, jota on helppo kotona noudattaa. Ihan yhtä tärkeä jaksamisen kannalta on lepo kuin kevyet treenit. Rentoutuminen ja itseensä keskittyminen. Oma aika. Näitä oppeja pyrin noudattamaan ja nauttimaan asioista aivan itsekseni.

En olisi uskonut nauttivani aamun aloittamisen tai illan kehonpainotreenillä. Tämä kaikki auttaa kun kroppa on melko jumissa ja tönkkö. Toisinaan työvuorot ovat melko kroppaa kuormittavia on tästä suuri apu. Kuten olen aiemmin kertonut on pyöräilyllä suuri apu jalkojen levottomuuteen tai/ja väsyneisiin jalkoihin. Joka tapauksessa on syy mikä hyvänsä liikkuvuuden ja jaksamisen kannalta on hyvä asia tehdä jotain mikä helpottaa ja auttaa omaa oloa. 

Salaattiannokseen porkkanaraaste, tomaatti ja muut vihannekset.

Mutta se ruoka. Siinä pitää olla väriä. Nykyään kasvikset ja vihannekset kuuluvat päivittäiseen ruokailuun. Teen päivittäin salaattiannokset, joita on alkanut syömään meillä myös teinit mikä on aika ihailtavaa. Ihan itse ilman tuputtamista pyytävät.  Salaatti ja kurkku toimii päivittäin leivän päällä. Myös 12 -vuotiaalla :)

PUOLIVÄLI SAAVUTETTU

Nyt kun tämän valmennuksen puoliväli on saavutettu on hyvä keskittyä katsomaan taakse ja saada selvitettyä itselle mitä on tullut tehtyä oikein ja mikä vaatii vielä preppaamista.

Näin se aika vain kuluu. Puoliväli eli 26 viikkoa on nyt saavutettu ja on ihan paikallaan selvittää mitä olen saavuttanut ja mikä on muuttunut.  Suurin muutos on itsekunnioitus sekä itsearvostuksen nousu. Olen huomannut elämäntapamuutoksen tekevän hyvää itseluottamukselle ja varmuudelle ottaa vastaan vaihdevuodet ja kaiken sen mitä se tullessaan tuo. Tämä kaikki on muuttanut ajatukseni aivan uusiksi ja tämä antaa lisää hyvänolontunteelle, stressittömälle elämälle, joten tätä haluan vain lisää. Kevät on muutenkin tuonut ulkoilua lisää kävelylenkeillä sekä pihahommissa. 

Jaksaminen on ihan huipussaan. Olen oppinut pitämään huolta vedenjuonnista, säännöllisistä ruokailuista, oikeanlaisista aterioista ja tarpeellisesta uniajasta. Matka on tuntunut lyhyeltä vaikka oppimista on ollut paljon. Osa vaatii vielä lisäoppia, mutta matka jatkuu...

Pienet tomaatit ja porkkanat salaattiin.

Vielä piti kertomani kuinka tärkeää on että maha voi hyvin ja on tasapainossa. Sen voidessa huonosti, koko ihminen voi huonosti. Tiedän mitä voi pahimmillaan olla ja pyrin välttämään kaikkea mikä tekee sille hallaa. Itselläni ei ole todettu mitään, mutta silti hiiva ja vehnäjauho saa voimaan pahoin. Heräsin usein huonovointisena kunnes vaihdoin ruis ja kaura tuotteisiin ja nyt on pallomaisuus ja turvotus poissa.

Saatat Pitää Myös

0 comments