HARMAA seinä & makuuhuoneen sisustuksen monet sävyt

syyskuuta 16, 2020

Moi,

Sisustus kirppikseltä

Siinä missä meillä olohuoneessa pysyy samat verhot vuodesta toiseen, leikittelen makuuhuoneen verhoilla sekä muilla tekstiileillä.
Osin tämä johtuu varmasti siitä että yleensä ostan ne kirpparilta. En etsimällä vaan jos miellyttävät tulee vastaan, niin sitten ostan. Tyynyliinoja ei ikinä voi olla liikaa, eihän?
Nämä beiget verhot ovat H&M homen ja maksoin muutama kuukausi sitten 5 euroa verhoparista. Tykkäsin sävystä ja kuviosta, vaikka ei paikkaa näillä heti ollut. Ehkä aikanaan, kuten nyt kun löysin kirpparilta parisängyn päiväpeitoksi H&M homen puuvillaisen tarpeeksi suuren päiväpeiton 9 eurolla. Nyt makuuhuoneen värimaailma vaihtui beigeksi.

makuuhuone maali harmaa seinä coloria sisustus valamo laasti
Beige-valkoinen sisustus

Makuuhuoneen harmaa seinä

Olin moneen otteeseen ollut maalaamassa tuota makuuhuoneen harmaata seinää eri väriin tai miettinyt tapettia. Osaamatta kuitenkaan päättää. Vuonna 2016 maalasin makuuhuoneeseen harmaan tehosteseinän värillä LAASTI. Toki sisustus oli silloin täysin maalaisromanttinen.  Vuonna 2019 kun teimme makuuhuoneen lattian, maalasin harmaan tehosteseinän astetta tummemmalla harmaalla värinä VALAMO. Tämä sopii paremmin olemassa olevaan sisustukseen.
Vielä en kuitenkaan ole niin rohkea, että valitsisin astetta tai kahta näkyvämmän tai tummemman värin. Ihailen niin niitä kuvia joissa on osattu ja uskallettu kokeilla kunnon värillä.
Tunnevärikartan värit ovat moneen kotiin sopivat. Toki valaistus muuttaa väriä kuvissa väkisinkin.

Värikartan Valamo V487on asteen tuttua Laastia X487 tummempi.

makuuhuone maali harmaa seinä coloria sisustus valamo laasti


 Makuuhuoneen väri

Onneksi en ollut tuota tehnyt koska väri sopii niin vanhan roosan, harmaan kuin beigen ja luonnonvalkoisen kuin valkoisen kanssa. Toki meidän makuuhuoneen valkoinen lattia on se mikä monen värin tuo ihan erilailla esille kuin olohuoneen tammilaminaatin väri. Ehkä siksi makuuhuoneen sisustusta kiva muutella oman fiiliksen mukaan. Valkoinen väri muissa seinissä on puhtaan valkoinen PAPERI.

makuuhuone maali harmaa seinä coloria sisustus valamo laasti
Nämä puuvilla satiini petivaatteet ovat jo yli 10 vuotta vanhat


Suurin makuuhuoneen yksittäinen tekstiili on sängyn petivaatteet. Kesällä en pidä mitään päiväpeittoa ja petivaatteet vaihtaa harmaan ja valkoisen ja beigen välillä tiuhaan tahtiin.

makuuhuone maali harmaa seinä coloria sisustus valamo laasti
Juuri remontoitu valkoinen sisustus

Tekstiilit vuodenajan mukaan

Vaikka kuinka rakastan vanhaa roosaa enemmän ja enemmän, on kiva kun sen välillä laittaa kaappiin odottamaan. Näin saa helposti ja kivasti taas keväällä fiilistellä.
Se kuinka tilan isot väripinnat pysyy samoina antaa tilalle ihan erilaisen fiiliksen pienillä tekstiilien värien muutoksilla.

makuuhuone maali harmaa seinä coloria sisustus valamo laasti
Vanha roosa -valkoinen sisustus


Se että mennään syksyä kohti. Voi lisätä lämmintä pehmeyttä tekstiilien sävyillä. Kuten tiedätte itse pidän aika luonnonväristä sekä pehmeistä murretuista väreistä. Ruskea alkaa miellyttää enemmän, vaikka joskus sanoin ettei ikinä :D Silloin kun olohuoneessa oli iso ruskea kulmasohva :)


makuuhuone maali harmaa seinä coloria sisustus valamo laasti
Vanha roosa-harmaa sisustus

Kun isot pinnat ovat pysyneet samoina ja melkein koko makuuhuoneen sisustus. Ajan jakso on vain eri pimeä talvi ja kesäinen aurinko.
Tekstiileillä saa helposti muunneltua sisustusta. Annon upea Jalpakka villamatto on siis kääntömatto ja on nyt ihan eri värinen. Toki pitää olla tarkkana ettei luonnonvärinen tai beige näytä valkoista vasten likaiselta. Luonnossa tämä on vielä parempi väri kuin kuvissa.
Joten saakin nähdä kuinka kauan tämä beessi kausi jatkuu.

makuuhuone maali harmaa seinä coloria sisustus valamo laasti

LOve, Marika

Saatat Pitää Myös

4 comments