Marjakuja vieraskynäkirjoittajana Vähänkäytetty.fi sekä haaste sinulle

joulukuuta 12, 2019



Kuinka säästää rahaa joululahjaostoksissa? Millainen joululahjan voi olla vähänkäytetty? Lue vieraskynäkirjoittajan tarina.
Pääset lukemaan tarinan myös vähänkäytetyn blogista
vähänkäytetty joulu lahja kierrätys kirpputori verkkokauppa nettikirppis
Kuvan vaaleanpunaiset villasukat tein itse ja ihan kaikki muut ovat kirpputoreilta ostettuja, kierrätettyjä.

Diy: itsetehty joululahja
Olen aina rakastanut joulua. Parasta siinä on joulunodotus ja tunnelmointi sekä kaikenlainen kotoilu. Voin istahtaa sohvalle kahvikupin kanssa ja ottaa kutimet käteen ja aloittaa tai jatkaa viimeviikolla aloitetun villasukan kutomista. Minä joka en ole mikään käsityöihminen, kuten äiti tai siskoni. Silti minä teen.
Joka syksy aion tehdä itse joululahjat, mahdollisimman monelle. Muutama lahja lähtee saajalle minun tekemänä. Yleensä ne tärkeät villasukat, 5 lapsen ja 2 lapsenlapsen mummuna tehtävä on todella arvokkaan tärkeä eikä sitä saa yhtään väheksyä. Tänä vuonna joku saa.
”Joka syksy aion tehdä itse joululahjat, mahdollisimman monelle…”
Jonain vuonna olen tehnyt toffee-makeisia jotka käärin kauniisti tai tykkäsin yhtenä vuonna tehdä piparipurkit kauniisiin purkkeihin. Ei se lahjan hinta saisi vaikuttaa vaan ajatushan on se tärkein. Muistaminen.
Parempaa oloa ostamassa
Sitten iski ruuhkavuodet. Työ ja perhe-elämä vei vapaa-ajan aika tarkkaan melkein kokonaan. Lapset halusivat kaikkea mitä kavereillakin oli.  Suuressa perheessä niitä rahareikiä oli jos jonkinlaista ja niitä ihan normaalejakin oli riittämiin. Se pisti ajatukset ja elämän arvot uusiksi. Ei ollut mahdollisuutta ”mähaluu” jutuille. Tärkeimmät ensin.
Aiemmin olin kuin hullu kun lähdin jouluostoksille. Aivot jäivät kaupan ulkopuolelle ja en nähnyt tai kuullut mitään mikä olisi pitänyt minut järjissäni. Kun jälkeenpäin mietin tätä, ostin itselleni paremman olon. Kauppakassit täynnä joululahjoja joita monta yötä paketoin.
”…ostin itselleni paremman olon.”
Lastenvaatteet ja -tarvikkeet vähänkäytettynä
Olen aina tykännyt kierrellä eri paikkakuntien kirpputoreilla. Kävin jo silloin kun se ei ollut trendikästä, saati tyylikästä – tästä taitaa olla jo 25 vuotta aikaa – Nauttien samalla, kun kukaan ei tiedä että olin tämän vähänkäytettynä ostanut. Olin haltioissani.
Harrastus se tämäkin ja kyllä kirpputoreilla käyntiin pitää olla harjaantunut, ettei täytä kotia kaikenlaisella tavaramäärällä. Tämä sai aikoinaan aloittamaan blogini, että voin kuvata ja kertoa kirppislöydöistäni.
Tavaraa jos monen kuntoista löytyy kirpputoreilta. Määrällä ei oikeasti ole väliä vaan laadulla. Lapseni on kasvanut hyvin pukeutuneina ja siisteissä vaatteissa, vaikka oikeasti todella harva on niistä ostettu uutena. Nuorimmaiselle lapselle ostin paljon vaatteita ja tarvikkeita vähänkäytettynä netin myyntipalstoilta, ollessani kotona, tämä kun oli varsin helppoa silloin.
”Lapseni on kasvanut hyvin pukeutuneina ja siisteissä vaatteissa, vaikka oikeasti todella harva on niistä ostettu uutena.”
Poika oli puettuna merkkivaatteisiin ja kukaan ei uskonut jos kerroin ostaneeni kaikki vaatteet käytettynä. Jälleenmyyntiarvokin säilyi. Toki täytyi aina maksaa postituksen kulut päälle, joten piti olla tarkan markan Marika.
Olen muutamat kalliimmat lahjat ostanut kirpputorilta ja antanut ne joulupukin tuoda. Lapsen onni ei tule hintalappu kaulassa. Jälkeenpäin olen saanut nähdä sen onnen moneen kertaan.
”Lapsen onni ei tule hintalappu kaulassa…”
Meillä ei lapset ole kuitenkaan ikinä saaneet kaikkea mitä toivovat, jokaiselle yksi kalliimpi lahja ja näin arvostus rahaa ja käyttöä ja omistamista sekä ostamista kohtaa on syntynyt.
Tyylikäs trendeistä välittämättä
Kuten sisustuksessa sama pätee omiin vaatteisiini. Ostan mikä on tyyliäni ja silloin ei ole mitään väliä onko se trendikästä vai ei, lempivaatteeni kuten monet sisustustekstiilit sekä esineet ovat kaikki vähänkäytettynä ostettuja. Hinta silti monesti ratkaisee ostanko.
Kirpputoreillakin pitää osata olla hintatietoinen. Ei kirpputori kiertäjän tarvitse näyttää miltään vanhalta eukolta, vaan ihan normaalilta nuorekkaalta mummulta.
”Niken uuden tennarit 8 eurolla ovat oikeasti ihan samat kuin 69 euron tennarit uutena kaupasta…”
Monesti moni ajattelee kirpputorilta ostetun olevan todella rääsy, likainen tai haiseva, mutta ei tämä niin ole. Niken uuden tennarit 8 eurolla ovat oikeasti ihan samat kuin 69 euron tennarit uutena kaupasta joita tytön kanssa katseltiin. Malli oli vielä ihan uusi. Täydellinen joululahja.
Jouluiset kirppislöydöt: ekologisuutta ja kiertotaloutta  parhaimmillan 
Kuinka kivaa olisi ostaa koko kodin joulun sisustustekstiilit uusiksi. Askartelen paljon koristeita tai joillekin vaan en osaa sanoa ei. Joka vuosi ei tarvitse ostaa uusia vaan voi tuunata vanhoista uutta. Olen itse ostanut monet koristeet kirpputoreilta.
Yhtenä vuonna löysin kaikki uudet joulun koristeet sekä sisustukseen kynttilänjaloista lähtien kirpparilta. Postaus tästä löytyy blogistani otsikolla jouluisia kirppislöytöjä. Se oli kaikkein luetuin postaus ja on sitä kiertotaloutta sekä ekologisesta ajattelua ja toimintaa parhaimmillaan.
Edes osa joululahjoista käytettynä
En silti meinaa että pitäisi kaikki ostaa väkisin käytettynä vaan edes osa. Harkitse hetki ja katsasta vähänkäytetyn tarjonta. Nauti lahjanantajana saajan hymystä sekä halista. Minulle tämä on elämäntapa ja voin nauttia elämästä koska olen itse tehnyt nämä valinnat. En usko että voisin nauttia jokaviikkoisesta ostoksilla käymisestä.
Harkitse hetki ja katsasta vähänkäytetyn tarjonta.
”En silti meinaa että pitäisi kaikki ostaa väkisin käytettynä vaan edes osa.”
En silti tunne että minulta puuttuu jotain tai olisi jotenkin vajaata, elämä täytyy perheestä, kodista, lapsista, lapsenlapsista, miehestä, koirasta sekä remontoitavasta talosta sekä kivoista blogijutuista.
Hyvää Joulua!
HAASTE SINULLE!
Haastamme sinut hankkimaan tänä jouluna ainakin yhden vähänkäytetyn  joululahjan. Tutustu vähänkäytetyn valikoimaan tästä

Saatat Pitää Myös

0 comments