Yksi SUKLAINEN kahvikakku

helmikuuta 11, 2019

Heissan.

Bongasin tämän upean kahvikakkuvuoan
yhtenä päivänä kirppiksellä.
 4 euron hinta oli mielestäni niin sopiva.
Samassa pöydässä oli 15 cm korkea irtopohjavuoka, 
sekä vanha kuivakakkuvuoka.
Nämä kaikki tuli maksamaan 8,50 euroa.
Tuotteet oli niin loistokuntoiset, joten
ne päätyi keittiö käyttöön.
Välillä ostan vuokia pihalle,
niihin kun saa tehtyä kauniita kukka asetelmia.

kastehelmi iittala suklainen kahvikakku kuivakakku lumihiutale vuoka

Kotiin päästyäni tutkailin tätä vähän tarkemmin.
Lumihiutalekakkuvuoka taitaa olla Nordic waren,
on aika hintava kakkuvuoaksi, sekä
irtopohjavuoka oli Talan.

kastehelmi iittala suklainen kahvikakku kuivakakku lumihiutale vuoka

Olen vuosien aika ostanut vaikka kuinka montaa eri 
laatuista kakkuvuokaa.
Toki vaikka harrastaa leipomista,
pätee tässäkin sanonta laadulla on väliä.
Kun ostaa halvimmat, on ne aika p..stä saada kaunista lopputulosta.

Joten olen pikkuhiljaa uusinut leivontakalustoani,
joten nämä kakkuvuoat olivat kuin piste I päälle.
Kakkuvuokien musta väri, pinnoitettu alumiini
on todella laadukasta.
Sen huomasin heti.

kastehelmi iittala suklainen kahvikakku kuivakakku lumihiutale vuoka

No kun kerran on talvi ja lumihiutale
sopii siihen täydellisesti
Suklainen kahvikakku.

Kuivakakkujen leipojana olen ollut tosi huono,
rakastan kaikkia, niin tiikeri, pätkis, taateli ym. kakkuja,
mutta olen ajatellut niiden olevan muiden tekosia.

Mutta nyt kun minulla on kaunis vuoka mihin tehdä,
sopii tämä kakku tomusokeri vuorauksella niille vaativille vieraille.
Tässäpä ohjetta: Joka on jauhoton taikina blogista.

kastehelmi iittala suklainen kahvikakku kuivakakku lumihiutale vuoka

Suklainen kahvikakku

200 voita tai maidotonta margariinia huoneenlämpöisenä
2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 tl vaniljauutetta tai 2 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
150 g tummaa suklaata rouheena, maidotonta tarvittaessa

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota n. 1,8 litran vetoinen kuivakakkuvuoka. Yhdistä jauhot, kaakao, leivinjauhe ja suklaa. 

Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon muna kerrallaan vatkaten. Lisää taikinaan vanilja. Sitten jauhosuklaaseos. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 50-55 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä hetki vuoassa, kumoa sitten. Jäähdytä loppuun ja koristele tomusokerilla.

Toivottavasti saatte selvää, kuvat otin pikaisesti kännykällä, jotta päästiin kakun kimppuun.

Saatat Pitää Myös

4 comments