Runebergin päivä

helmikuuta 05, 2019

Heissan,

Runebergin päivä, runebergin torttujen herkuttelu päivä.
Tai oikeastaan meillä vain minulla.
Kukaan muu meidän talossa ei tykkää
kauppojen valmiista tortuista.
Itse hurmaannun jo tuoksusta.
Onneksi on tullut jo muutama maisteltua.


Huomasin eilen Maritan, Villejä lupiineja blogissa
helpon ja kivan ohjeen Runebergin kakun tekemiseksi.
Joten ei kun tekemään..


Joten siinä se minun ensimmäinen runebergin kakku,
aika rumalta näyttää päältä,
tomusokeri reunan olisin voinut tehdä paksummaksi.
Tähän toki vaikutti että kakku oli hiukan lämmin kun sitä päällystin.

Runebergin kakku

200g margariinia
2dl sokeria
2 munaa
3dl vehnäjauhoja
2dl keksi- tai piparimuruja
1dl korppujauhoja
2tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1,5dl maitoa

Vaahdota pehmeä margariinia ja sokeri.
Lisää kanamunat yksitellen.
Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka ja paista kakkua 175 asteisessa
uunissa n. 50 min.

Anna kakun jäähtyä ja tee sillä aikaa tomusokeri kuorrutus tomusokerista
ja vedestä.
Tee sillä jäähtyneen kakun päälle rinkula, n. 1cm päähän reunasta 
ja laita keskelle vadelmahilloa ja nauti hyvän kahvin kanssa.

Ehkä olisi omenamehulla pitänyt kostuttaa,
mutta parasta kun maistui muillekin.
Ja minulle aamukahville.



Saatat Pitää Myös

4 comments