Kevään ensimmäinen raparperipiirakka
toukokuuta 20, 2015
Varma kevään merkki on
Kun ensimmäisen kerran on nurmikko leikattu :)
Kun ensimmäisen kerran on nurmikko leikattu :)
Ja kun raparperi on niin suurta että voi tehdä siitä
vaikka piirakkaa :)
Sit kun tekeen 4-vuotiaan kanssa
ja oho kun nostaa vatkaimen kulhosta sen vielä ollessa päällä
saa siivota keittiön vähän laajemmalta alalta. heh!
Mut kuten huomaatte piirakastani tuli pellillinen ja todellakin paksukin vielä. :D
Mut kuten huomaatte piirakastani tuli pellillinen ja todellakin paksukin vielä. :D
Alkuperäinen ohje on talkooväen piirakka
eli voi käyttää eri marjoille, omenalle ym.
Jota tein ehkä hiukan liian suurena,
kun tein tuplana,puolitoistakertainen riittää hyvin paksuun piirakkaan :)
vatkaa muna sokeri vaaleaksi vaahdoksi
sekoita jauhoihin leivinjauhe
sekoita kaikki yhteen
samalla lisäten margariini ja maito
Paista
200 asteessa noin 30-40min
Parasta vaniljajäätelön kanssa.
Enjoy!
eli voi käyttää eri marjoille, omenalle ym.
Jota tein ehkä hiukan liian suurena,
kun tein tuplana,puolitoistakertainen riittää hyvin paksuun piirakkaan :)
Pohja
4 munaa
2 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl maitoa
Päälle
1 l raparperipaloja, laitoin mututuntumalla aika paljon
Muruseos
1 dl juoksevaa margariinia
1,5 dl fariinisokeria
1 dl vehnäjauhoja, 2 dl parempi
lisäksi kannattaa laittaa päälle hiukan vielä lisää sokeria.vatkaa muna sokeri vaaleaksi vaahdoksi
sekoita jauhoihin leivinjauhe
sekoita kaikki yhteen
samalla lisäten margariini ja maito
Paista
200 asteessa noin 30-40min
Parasta vaniljajäätelön kanssa.
Enjoy!
Marika´s ☆
10 comments