Kevään ensimmäinen raparperipiirakka

toukokuuta 20, 2015

Varma kevään merkki on
Kun ensimmäisen kerran on nurmikko leikattu :)

Ja kun raparperi on niin suurta että voi tehdä siitä 
vaikka piirakkaa :)

Sit kun tekeen 4-vuotiaan kanssa
ja oho kun nostaa vatkaimen kulhosta sen vielä ollessa päällä
saa siivota keittiön vähän laajemmalta alalta. heh!

Mut kuten huomaatte piirakastani tuli pellillinen ja todellakin paksukin vielä. :D

raparperipiirakka


Alkuperäinen ohje on talkooväen piirakka
eli voi käyttää eri marjoille, omenalle ym.

Jota tein ehkä hiukan liian suurena,
kun tein tuplana,puolitoistakertainen riittää hyvin paksuun piirakkaan :)

Pohja
4 munaa
2 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl maitoa
Päälle
1 l raparperipaloja, laitoin mututuntumalla aika paljon
Muruseos
1 dl juoksevaa margariinia
1,5 dl fariinisokeria
1 dl vehnäjauhoja, 2 dl parempi
lisäksi kannattaa laittaa päälle hiukan vielä lisää sokeria.

vatkaa muna sokeri vaaleaksi vaahdoksi
sekoita jauhoihin leivinjauhe
sekoita kaikki yhteen 
samalla lisäten margariini ja maito

Paista
200 asteessa noin 30-40min

Parasta vaniljajäätelön kanssa.

Enjoy!


raparperipiirakka


Herkkuhetkiin, suuremmallekin porukalle!

Marika´s 

Saatat Pitää Myös

10 comments