OLOHUONEEN VANHA ROOSA TALVISISUSTUS

lokakuuta 29, 2023

Moikka pitkästä aikaa

Kellojen siirto lähestyi ja puntaroin tovin mitä teen olohuoneen sisustukselle. Halusin jotain muutosta. Eilen sitten päätin että meille tulee roosa talvi. Pitkä ja pimeä aika on jollain konstilla selätettävä ja saatava itselle mielekkääksi. Ja koska kierrätyskodin sisustuksesta on kyse. Löytyi kaikki kotoa. Onneksi on melko suuret varastot :D
Talviaikaan siirryttiin ja aamu alkoi kauniin kuulaana ja valkoisen peitteen peittelemänä pikkuisessa pakkasessa ja aurinkoisena joten otin kameran käteen ja kuvasin talvisisustuksen. Kerkesin kyllä jo miettiä tähtien asettelemista ja kävin läpi valosarjoja joten pikku hiljaa on niiden aika.

Olohuoneen sohvat.

HENNON SÄVYINEN ROOSA SISUSTUS

Eilen hain varastosta ja pihalla pikkupakkasessa raikastin olohuoneen suuren maton. Sisällä vielä mattopuuterilla imuroin maton. Tämä imuripuuteri raikastaa todella helposti tekstiilit. Oli muuten melkoinen työmaa, sen verran suuri ja painava matto on. Tämä kaunis matto on haastava sovittaa muuhun tilaan. Aikaisemmin kun meillä oli jenkkisänky sai maton osin sängynalle. Mutta enää se ei ole mahdollista. Joten koska ja kun olen muutama vuosi aiemmin myös roosan värisiä joulupalloja hankkinut taitaa meidän joulusta tulla melko roosa :) Siis sellainen vanha roosa.

Olohuoneen sisustus.

Koska ja kun kyseessä on kierrätyskoti suosin joitakin tuotteita ja värejä vaikka ne olisivatkin jo menneen talven lumia. Itselläni ei trendit vaikuta siihen miten sisustan. Onhan tällä värillä monia nimiä. Vanharoosa, pellavaroosa, puuteriroosa vai vain pellava vanha roosan värisenä.
Viherkasvit täytyi myös siirtää olohuoneen suurien ikkunoiden eteen että saavat edes vähän aurinkoa talven aikana.

Nojatuoli ja viherkasveja auringon valossa.

Kuten jo aiemmin kerroin hain varastosta muutama vuotta sitten ostetun ison Ellos tanger ryijymaton. Kokoa tällä on suurin eli 200 x 290 joten tarvitsee aika hyvän tilan. Vaikka on kyse ryijymatosta, pysyy tämä kokonsa vuoksi hyvin paikoillaan. Vielä täytyy testata mitä robotti eeva imurimme tästä tuumaa.

Roosa olohuoneen sisustus.

Matto on todella paksu nukka- eli ryijymatto sekä mielettömän pehmeä ja näin ollen tällä saa talveen lattiatilaa lämpöisemmäksi. Omakotitalossa kun ei ole aina niin lämpimät lattiat. Olohuoneen sohva-alue on kuitenkin se kaikkein käytetyin ja viihtyisin tila. Kaiken keskipiste.

Ektorp sohvaryhmä roosa sisustus.

H&M homen pellava verhot vanhanroosan sävyssä ovat myös kirppislöytöni. Tyynyn päälliset H&M homen pellava roosa sekä valkoinen. Yhdistin ne Jyskin roosan tyynynpäällisiin. Vanha roosa fleece peitto on myös kirppislöytö ja toinen on aikoinaan saatu Jyskistä. Joulukuuselle saan paikan kun siirrän isot viherkasvit sen tieltä. Laitanhan kuusen aikaisemmin ja todellakin suosin tekokuusta allergiani takia ja näin saan nauttia siitä tarpeeksi kauan.

Nojatuoli viherkasvien seassa.

Olohuoneen vittsjö pöytä.

Koska tarvitaan pehmeyttä kodin ja maailman välille. Sitä tämä on koska kodista on tullut todella tärkeä osa jaksamisen ja rauhoittumisen kanssa. Ilman lepoa ja rauhaa kukaan ei jaksa kovin pitkään. Tunnelma on helppo muuttaa, valoja vähemmälle ja kynttilä palamaan. Näin ei mikään jäljet ja koiran karvat häiritse. Ainiin ja ennen kun vaihdoin verhot muistin myös pestä ikkunat. Jihuu! Olen niin ylpeä itsestäni se kun on niitä inhokkihommia aina ollut. Mutta ehkä ei ole enää :)

Saatat Pitää Myös

0 comments