PUOLI VUOSISATAA

lokakuuta 22, 2023

Ihan kamalan kuuloinen luku. Puoli vuosisataa eli 50-vuotta. Ikähän on vain numero, toki kyllä mutta hei oikeasti viisikymmentä. Muisto mummoista 50 vuotiaana mielessä. Toki aikakausi oli eri ja aika on täysin eri. Meidän mummojen ei tarvitse tehdä kaikkeemme pärjätäksemme.

Kuva vaati hiukan tehosteita

Keski-ikäinen, nainen, mummo, vaimo, äiti. Iän tuoma kriiseily, jota olen viimeisen vuoden kokenut alkaa aika paljon helpottamaan. Tai oikeastaan se vasta kongretisoitu tämän kuukauden aikana jolloin juhlin syntymäpäiviäni. Nyt aukaisin kuukauden hiljaiselon jälkeen läppärin ja päätin kirjoittaa teille.

50 vuotis kynttilä suklaatäytekakku.

Tärkein tietysti kuvattuna eli kakkupöytä. Suklaakakun ja täytekakun tein itse. Kutsussa lupailin skumppaa ja täytekakkua.

SUKLAATÄYTEKAKKU 
Ohje löytyy https://www.k-ruoka.fi/reseptit/suklaataytekakku

TÄYTEKAKKU
Vaniljavoikreemi, mansikkatäytteellä ja tavallinen ja suklaa pohjat vuorotellen.

SKUMPPAA
Lupasinhan kutsussa skumppaa ja täytekakkua ja niitä tarjoilin.
Toki meillä oli myös suolaista tarjottavaa sekä boolia.

MANSIKKABOOLI
Tein Mansikkaboolia. Metsämansikkalikööristä ja jäisiä mansikoita pitämään sen kylmänä.

50- vuotis juhlien täytekakku pöytä.

Henkinen hyvinvointi toi isoimman muutoksen omassa mielessä. Tämä itseinhosta poistuminen ja itsestä pitäminen alkaa tuottamaan tulosta. Olen opetellut rakastamaan ja välittämään itsestäni.  Olen muuttanut myös pukeutumista niin että mietin miten pukeudun ja halu näyttää ja voida hyvältä on suuri. Vielä se että olen kuvannut itseäni on yksi saakelin suuri voitto. Tämä kohta vuoden kestänyt muutosmatka on nyt hyvällä radalla ja aioin sitä toteuttaa.

Koska itsestä huolehtiminen on kaikesta tärkeitä. Ei ole itsekästä ajatella vain itseään, koska kun vaimo ja äiti voi hyvin voi hyvin myös koko perhe. Koska ja kun lapset ovat aina olleet etusijalla on nyt suuri muutos luottaa omien jalkojen ja ratkaisujen kantamiseen ja minä voin asettaa itseni etusijalle. Toki lapset ovat aina lähellä ja samoin aviomies, silti MINÄ VOIN.

Keittiön pyöreäpöytä ja tarjottavat.

Parasta ennen päivä meni, muttei viimeinen käyttöpäivä.

Vaikka 50 kolahti juuri tauluun en ole kuitenkaan ohittanut viimeistä käyttöpäivää vaan olen vielä varsin käyttökelpoinen vaikka parasta ennen päivä meni jo. Kovasti on vaihdevuosiongelmat koittaneet lannistaa sekä melko suuri hammasprojekti löi päin näköä. Silti päätin että sen verran minussa on sitä mistä pitää kiinni että pidän siitä myös itse. Voin rakastaa itseäni olematta itserakas.

En tahdo jäädä kuihtumaan tai valittamaan mistä milloinkin sattuu vaan lähden liikkeelle. Pyrin muistamaan kehonhuollon liikkeet ja toistaa niitä päivittäin. Toki parasta on kun jaksaa myös toteuttaa myös niitä vähän suurempia remonttikohteita ja tehdä remonttia vaikka kiipeillen tikkailla.

Mieleni on aivan täysin muuttunut suhteestani ruokaan. Aina pitää olla jotain värikästä ja nautin hyvästä mausta en niinkään määrästä. Uusia makuja on tullut nautittua enemmän kuin koskaan. Uusimpana tuttavuutena on nyt maapähkinävoi. Sen verran tutustuin että valitsin sellaisen johon ei ole lisätty sokeria eikä suolaa. Mutta näistä muutoksista suurin on aamupala. Jota en vuosiin syönyt vain pari kuppia kahvia. Nykyään teen mahtavat voileivät maapähkinävoita, salaattia, juusto, kinkkua sekä kananmunaa paistettuna.

Täytekakku.

Tanssittiin ja naurettiin ja juotiin ja juteltiin ja ihanat läheisimmät ihmiset ympärillä oli upeaa vanheta. Pidimme juhlat kotona ja onneksi olin tuoleja keräillyt ja astioitakin löytyi tarpeeksi skumppalaseista puhumatta. 

Saatat Pitää Myös

0 comments