ELÄMÄNTAPAMUUTOKSEN VIIKOT 20 & 21

helmikuuta 27, 2023

Yhteistyössä Muutos.net

UNI. Mitä se merkitsee sinulle?

Minulle se on todella tärkeä. Ihan aina ollut odotusaikana, vauvakuplassa, lapsiperhe arjessa, kaksi-vuoro työtä tehdessä, lasten ollessa pieniä tai nyt kun nuorimmat ovat teinejä tai vaikka lomalla. Ihan aina uni on ollut minulle niin tärkeä, että sen huomaa pelkästään minun instagram feedistä kuinka usein olen ottanut kuvaa makuuhuoneesta. Vaihdan usein petivaatteet, koska olen se prinsessa jota herne häiritsee.

Puhtaat petivaatteet ja siisti, hiukan viileämpi makuuhuone ja tarpeeksi unta.
Muistan myös etten ole kännykällä sängyssä, mutta telkkaria voin katsoa.
Teen tietyt iltatoimet jolloin saan käytyä rauhassa nukkumaan. Ja se kaikkein tärkein, tarpeeksi unta. Ainakin 7 tuntia minimissään ja nukuin nyt viikonloppuna 12 tuntia putkeen. Joten omaan melko hyvät unenlahjat.


Onneksi olen aina tykännyt nukkua. Menen tarpeeksi ajoissa nukkumaan, jotta voin herätä yksin rauhassa aamulla aikaisin. On myös kiva herätä aamulla tarpeeksi levänneenä, pirteänä uuteen päivään. Koska vielä luonteeni on sellainen jossa näkyy jos olen väsynyt tai nälkäinen pyrin pitämään ne minimissä. Kukaan ei halua kohdata sitä ärtynyttä varsinkaan nälkäistä karhua :)

Mutta näin ei ole toki aina ollut. Kun tein henkisesti stressaavaa työtä. Alkoi tekemättömät ja keskeneräiset työt tulla uniin. Kun ummistin silmät nukahdin vain hetkeksi kunnes joku asia painoi mieltä ja heräsin näitä pohtimaan. Jokainen joka näin tekee tietää että pienistä asioista tulee jättisuuria..

Silloin toki some ei ollut näin mukana. Joten jotta sain aivot tyhjennettyä luin muutaman sivun Aku-ankkaa. Tämä lehti jota ei tarvinnut miettiä tyhjensi aivot melko hyvin. Tänä päivänä kun mietin on mukava etten tee sitä työtä enää, koska olisin aivan varmasti palanut loppuun, koska pyrin täydelliseen suoritukseen. Sekä se että tekee töitä tietokoneella olisi myös tehnyt minusta 300 kiloisen. 

Yritän myös pois tuosta täydellisyydestä, voin jättää ikkunat pesemättä, jos tuntuu ettei ole oikea hetki siihen. Voin silti nauttia olemisesta ihan hyvällä omatunnolla. Käytän vapaa-aikani siihen mistä pidän ja muutaman vuoden olen käyttänyt sen viherkasvien parissa. Tämä on myös minulla hyvä stressin lievittäjä, jolloin en mieti liikaa asioita joihin en voi vaikuttaa, vaan pidän näin parempaa huolta itsestäni ja perheestäni.
Tähän kaikkeen olen lisännyt vielä liikuntaa, että saan levottomat jalat rauhoittumaan, ettei ne vaikeuta unen saantia. Tämä taitaa olla yhteydessä raudanpuute anemian kanssa, joten yhdessä venyttely ja sisäpyöräily rauhoittavat niitä.
Kauniita unia <3

Saatat Pitää Myös

0 comments