ELÄMÄNTAPAMUUTOKSEN VIIKOT 17 & 19

helmikuuta 19, 2023

 Yhteistyössä Muutos.net

Näin nämä viikot vain vierii eteenpäin. Uusia makuja ja suhde ruokaa on melkoisesti jo muuttunut. Varsinkin kun mietin millainen syöjä olen? 
Pähkinät varsinkin caschew pähkinät ovat nykyään oma pikku herkku ja siemen sekoitus löytyy melko usein salaatin päältä. Aika huippua, jos en sanoisi.

Suhteeni ruokaa on ollut toisinaan aika kranttu tai oikeastaan todella yksipuolinen. Katsoin mitä söin ja haistelin paljon. Enkä kokeillut helposti uusia makuja. Pysyin samoissa tutuissa tuotteissa. Ostin edullista jauhelihaa ja makaronia. Käytin hirveästi rasvaa ja kermaa tuomaan makua. Enkä oikein käyttänyt mausteita. Söin myös suuria annoksia. Kunnes pienensin lautasen kokoa, päätin tehdä salaatteja, otin juomaksi veden ja leiväksi täysjyväruista tai kauraa. Entisten vaalean sämpylän sijaan. Sekä täytin kaapin uusilla mausteilla.
Sekä vihannesloota jääkaapissa on nykyään täynnä hyviä salaattiaineksia kuivuneiden porkkanoiden sijaan.

Peikonlehden lehti.


Päätin kokeilla samaa kuin leipomisessa. Luen reseptejä ja teen niistä itselle sopivia, kokeilen, toiset onnistuu, toiset ei. Näin makumatka uusiin makuihin on alkanut. Perhe on luvannut olla matkassa mukana, vaikka kaikki eivät olisikaan ihan onnistuneita. Maistelevat mukana ;) Onneksi suurin osa on onnistuneita.

Tänään kun teen ruokaa käytän 10% nautaa, täysjyvä makaronia, eri mausteita, sipulia, valkosipulia, maustamatonta kanaa, riisiä sekä vihanneksia. Ja ihan tämän kaiken maustan itse. Pyrin syömään toisen aterian ruokaisana salaattiannoksena. Jotain vihreää on aina mukana. Muuten normaalia kotiruokaa. Syön myös päivittäin kaurapuuron sekä marjoja ja hedelmiä. Päivittäinen ateria määrä on vakio 5. Aamupala, välipala, lounas, päivällinen ja iltapala.

Olohuoneen ruokailutila.

Tämä määrä tuntuu itseltä hyvältä. Pyrin tekemään hyviä valintoja, silti en aina niin tee, onhan inhimillistä herkutella ja nauttia hyvästä, sopivassa määrin. Eletään ihan normaalia arkea pääsääntöisesti.
Onneksi minulla ei ole ahmimiseen tarvetta, koska se selkeästi vaikeuttaisi tätä. Tällöin pitäisi löytyä todella iso itsekuri. Nyt tämä itsekuri on melko laimea välillä.

En leivo enää päivittäin. Ja meiltä ei löydy aina herkkuja kaapista. Pidämme aika hyvää linjaa, ehkä silloin tällöin ja eikä jäätävää määrää. Sellainen sopiva kompo. Hyvä olotila ja jaksava olotila ruokailun jälkeen. 
Tämä on muuttanut paljon jaksamista sekä energiaa riittää koko päiväksi.  Vaikka välillä on hyvä muistaa myös levätä.

Saatat Pitää Myös

0 comments