KATTOVALAISIN TERASSILLE

kesäkuuta 22, 2021

Moikkelis moi,

Kesä aika on aika ihanaa aikaa. Vaikka en kovin kesän lämmöstä tai oikeastaan kuumuudesta nauttija ole. Auringosta pidän ja nautin siitä varjossa.

Meillä on katettuterassi, joka muuttuu näin kesäisin kesäolohuoneeksi ja ruokailutilaksi. Joka tapauksessa lisätilaksi. Parasta on tämä tilan tuntu ja kodin tilojen suurentuminen näin kesäisin. Ovet ovat avoimet ja niissä kuljetaan esteettömästi. Toki näillä hirviö helteillä, on ovet ja ikkunat pidetty kiinni, että sisällä jaksaa olla ja koiralla ei ole tukalan kuuma. Nautin niin täysin tästä mahdollisuudesta olla ja elää pihalla ja terassilla. Kodin neliöt ovat lisääntyneet ja tämä jos joku tuo ihan uutta buustia asumiseen ja elämiseen.

Joka aamun ensimmäisenä hetkenä lähden kahvikupin ja koiran kanssa pihalle. Pyörimme ja katsomme kuinka kaikki kukkii ja aamu alkaa.

terassi, terassikalusteet,  kattovalaisin terassille, terassi, pihasisustus boheemi boho

Moderni rottinkinen kattovaraisin terassille


Koska meille on tullut nyt jäädäkseen ruokailutila katetulle terassille. Tämä on huomattu itselle tarpeelliseksi. Kahvittelu, ruokailu ja muu oleskelu onnistuu helpommin. Toki nyt kirjoitan tässä tätä tekstiä sinulle kauniissa kesäisessä ja varsin lämpöisessä aamussa, kunnes siirryin sisälle. Joten pöytäryhmä on aika tarpeellinen.

terassi, terassikalusteet,  kattovalaisin terassille, terassi, pihasisustus boheemi boho

Katetun terassin katossa on valot ja onhan minulla roikkunut tuossa valosarja yötä päivää tuomaan lisää valoa ja tunnelmaa. Lähdin miettimään löytyykö ulos tarkoitettuja varjostimia ja valaisimia ja minkälaisia. Jotex joka on ollut lempikauppani jo tovin. Sieltä bongasin tämän modernin muovirottinkisen  kattovalaisimen terassille. Tämä valaisimen runko on metallia joka päällystetty mustalla muovirottingilla eli onko tämä nyt sitä polyrottinkia. Lisäksi ostin tähän sopivan E27 johtosarjan jolla sain polttimon valaisimeen ja ulkokäyttöön soveltuvaksi. Hinta ei kuitenkaan päätä huimannut vaan pääsin tässä melko edullisesti. 

terassi, terassikalusteet,  kattovalaisin terassille, terassi, pihasisustus boheemi boho

Polyrottinki kestää ulkona ja kosteassa tilassa. Kokoa tällä valaisimella on 50cm joten aika kookas tämä oli. Mutta sitä tällä myös hain.  Väriksi valitsin mustan, vaikka tätä olisi ollut myös luonnollisessa rottingin värissä. Uskon mustan tuovan pihasisustukseen kaivattua särmää.  Suuri ja näyttävä polttimo on philipsin WIZ polttimo, jota voin säätää/sytyttää puhelimella. 

terassi, terassikalusteet,  kattovalaisin terassille, terassi, pihasisustus boheemi boho

Oikeastaan tämä valaisin on ainoa uusi asia, jonka olen terassille uutena ostanut. Muutamaa kesäkukkaa lukuun ottamatta. Meillä on tarkoitus tänä kesänä ränniremontin, maalaamisen lisäksi tehdä tästä terassista puu öljyllä musta. Sekä tietysti koko muu pihavalaistus pitää miettiä, mitä ja mihin, mutta niiden aika ei ole nyt.
Ehkä kuitenkin syksyn saavuttua saa tästä tunnelman tuojasta nauttia koko rahan edestä, mutta sen aika on myöhemmin.
Ensin vietämme Juhannuksen, keskikesän juhlan.

Saatat Pitää Myös

0 comments