KIERRÄTYSKOTI: katettu terassi

elokuuta 02, 2020

Moikkelis moi,


Ensi viikolla alkaa jälleen työt. Onneksi on yksi viikko vielä syyskuussa. Jospa silloin saisi vielä istutettua tulppaaneita maahan. Toki kaikki riippuu keleistä. Onhan nyt povattu että lämmin kausi vielä jatkuisi pitkälle syksyyn. Ettei ihan sen varaan voi laskea. Silti hiukan jo odotan syksyn hämäryyttä, sekä vilpoisempia iltoja. Tunnelmointia:)

Kaunista ja lämmintä, välillä sadetta on ollut nyt hyvällä suhteella nämä viikot. Sadepäivinä on saanut sisällä tekemättömiä töitä tehtyä, niin ja välillä on ollut ihan pakko siivota. Kuten tänään.
Toki olen koittanut vain olla, katsella sarjoja mitä on jäänyt kesken, samalla kudoin villasukat, minulle ja pikkuneidille.

terassi rottinkikaluste rottinki boheemi pihasisustus boho kunnostus

Omia tekemättömiä projekteja on saanut tehtyä. Autotallin lattia sai pinnan, siitä kerron myöhemmin lisää sekä freesasin meidän kulahtaneen ja vanhan saunan. Aikamoinen homma oli hioa seinät ja katto, suojata kaikki muut pinnat ennen kun levitin mustan saunasuoja. Laiton tilannekuvaa instagram @marjakuja sekä hioin kaikki lauteet, tähän meni pelkästään 8 tuntia ja vielä pitää levittää parafiiniöljy. Mutta siitä lisää omassa postauksessa.

Projektina rottinkikalusteiden kunnostus


Toki otin tässä itselle lisää projekteja..Eli nuo rottinkikalusteet vaativat kokonaisvaltaisen kunnostuksen.
Kerron kyllä lisää miten ja millä tämän toteutin, en ainakaan meinaa enää spraymaalata.
Parolan rottingin lumikenkätuolit sekä pöytä, vaativat nyt kyllä ja paljon rakkautta.
Pesin niistä pahimmat ja päätin tehdä paikan terassille. Nämä olivat todella likaiset, ensin imuroin ja vielä sen jälkeen putsasin harjalla ja miedolla pesuaineella. Lakka on kulunut pois suurelta osin sekä punokset oli purkaantuneet.

Nyt kyllä loikkasi meidän katettu terassi askeleen boheemimpaan sisustukseen.
Kaiken sai aikaiseksi, kaatopaikkakuormasta pelastetut huonolla pidolla pidetyt lumikenkätuolit sekä pöytä.
Puhdistuksen jälkeen minun oli ihan pakko saada ne jo tuohon, vaikka oikeasti nämä tarvitsevat vielä rakastavaa kättä.
Rottinkinauhaa on ostettava ja puuttuviin kohtiin laitettava uutta sekä lakkapinta on kulunut pois.
Joten korjausta vaativat ainakin punoksen, muuten nämä olivat vielä varsin tukevat.

Meillä on kotona aika monta ruokailuryhmää aika monta ruokailupaikkaa. Keittiössä, olohuoneessa, tässä katetulla terassilla sekä erillisellä terassilla.
Ajatuksena jos tällä katetulla terassilla, vai onko tämä paremminkin veranta ei olisikaan ruokailuryhmää, vaan joku rennompi oleskelutila.
Käynti on kuitenkin takapihalle tästä, sekä sauna on seinän takana.


No mutta,
Sen vuoksi olin kovin mielissäni näistä polttouhan saaneista rottinkikalusteista, sain mukavan paikan istuskella saunan jälkeen sekä kyllä tuolla on nyt istuttu muulloinkin. Tuolit ovat todella jämäkät, vaikkakin olivat vain lojuneet vuosia hoitamattomana.

Meinaan ne kyllä putsata vielä tarkemmin, joudun kyllä hiomaan, korjailemaan punoksia eli pitää tilata rottinkinauhaa ja täytyy vielä lakata että kestävät.
Vaikka tämä meidän katettu terassi on aika suojainen, maalattu puupöytäkin on pärjännyt vuoden ympäri. Saa nähdä kuinka käy. Vielä nämä raaskii pitää pihalla ja onhan nämä aika kauniit näin syksyä kohden kun mennään, niin ja talven.

Näitä katsellessa kyllä haave rottinkikeinusta vai syvenee, onhan tuolla jo paikkakin valmiina.

terassi rottinkikaluste rottinki boheemi pihasisustus boho kunnostus

Rento oleskelutila 

Tämä "mä vähän kokeilen" kokeilu on ollut kiva. Aamulla kun aurinko ei paista on mukava juoda aamukahvit sekä iltaisin kun alkaa pikkuisen hämärtää.

Vanha  puusohva, joka on muuten ollut jo 7 vuotta terassilla ja vasta nyt alkaisi olla korjaamisen paikka,  sai taljan ja muutaman viltin kaveriksi. Istahdin hetkeksi lukemaan uutta Dekon asuntomessulehteä ja kutomaan villasukkaa. Matto on myös sään kestävä ja ollut jo vuoden tuolla terassilla.

terassi rottinkikaluste rottinki boheemi pihasisustus boho kunnostus

Uskon että on vaivan väärti ja saan näistä kauniit ja kestävät. 
Toki työmaata on saada kokonaan puhtaaksi, tiedän.
Hortensia paleltui silloin aikaisin keväällä ja on silti sinnitellyt näin kauan ja kasvattanut aika kauniit kukat, varsin kauniin väriset.

terassi rottinkikaluste rottinki boheemi pihasisustus boho kunnostus

Tunnelmavalot & kynttilät

Laitoin terassille lisää valoja ja kynttilöitä. Toki nuo roikkuvat valot vaihtui valkoisiin samanlaisiin, jotka ovatkin monta vuotta tässä olleet että sain nämä olohuoneeseen.
Pelargoniat ovat tykänneet kasvaa kauniisti koko kesän ja olen muistanut näitä juottaa ja tekevätkin nyt uudelleen kukkaset ja sopivat vielä kauniisti alkavaan elokuuhun. Vaaleanpunaisin kukkasin.

terassi rottinkikaluste rottinki boheemi pihasisustus boho kunnostus

Uskon että mitä pidemmälle syksyn hämärää aikaa mennään, valot ja kynttilät lisääntyvät.
Näillä kuvilla toivottelen 
jaksamisia arkeen, joka monella alkaa pikku hiljaa.

terassi rottinkikaluste rottinki boheemi pihasisustus boho kunnostus

LOve, Marika

Saatat Pitää Myös

0 comments