Joulun ruokahävikki nollaan

By Marika`s - Marjakuja blogi - perjantaina, tammikuuta 04, 2019

Moikkelis moi,

Tietäähän sen että jouluruokaa tulee ostettua tai tehtyä aina ihan liikaa.
Ajatuksena ettei mitään tarvitsisi roskiin heittää
vaan saattaa joulun ruokahävikki nollaan.

Ja ei tuota koiraa ei voi näillä täyttää tai omaa mahaa.
Sulanutta tuotetta kun ei oikein voinut pakastaa
ja pakasteesta olisi hyvä syödä torttutaikinat pois.
Jotain oli tehtävä :)

torttutaikinalevy joulutorttu taikina vanilja wiener kreemi raesokeri viineri

Vanilja viineri
torttutaikinalevyjä
vaniljakreemiä valmista tai itse tehtyä
hilloa jos haluat
raesokeria
kananmuna voiteluun

Sulata taikinalevyt, leikkaa kahtia.
Laita mansikkahilloa ja vaniljakreemiä pikkulusikallinen jokaisen viinerin keskelle.
Voitele reunat kananmunalla ja ripottele raesokeria.
Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia, kunnes ovat hyvin kohonneita ja kauniin vaalean ruskeita.
torttutaikinalevy joulutorttu taikina vanilja wiener kreemi raesokeri viineri

Lähdin ajatuksena etsimään ja miettimään
jotain muuta miten saisin hävikin nollaksi.
Yllä oleva vanilja viinerit on helppo ja nopea kahvitteluherkku,
maistuu herkulliselta joulutorttujen jälkeen.

joulu uusi vuosi juustokakku piparkakku leivonta liivaatteeton

Uuden vuoden kuvissa näkyikin tämä

Piparkakku- juustokakku
Tähän sain uppoamaan viimeiset piparkakut.
helppo, nopea ja liivaatteeton ohje löytyy tuolta

joulu uusi vuosi juustokakku piparkakku leivonta liivaatteeton

Perunarieskat
2 x 350 g laatikkoa
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
suolaa
öljy
Sekoita perunalaatikkoon suola, kananmuna ja öljy. Lisää jauhot ja sekoita nopeasti. Nostele lusikalla pellille taikinapalloa ja taputtele jauhojen avulla ohuemmaksi. Pistele haarukalla muutama reikä ja paista 200 asteessa noin 15-20 min.

perunarieka rieska perunalaatikko joulu


Hyvä ruoka parempi mieli!

Love,





Saatat Myös Pitää

5 kommenttia

  1. Ihania herkkuja olet tehnyt. Nyt kyllä alkoi juustokakkua tekemään mieli :)
    Kivaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  2. Herkulliselta näyttää.
    Tavallisen muusin jämät olen joskus leiponut perunarieskaksi.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Ihania herkkuja! Näin "kätevät emännät" hyödyntävät joulun ylijääneen ruoan. En ole koskaan tottunut siihen, että syömäkelpoista ruokaa heitetään pois vaan siitä tehdään juurikin näin hyvää hävikkiruokaa.

    Ihanaa loppiaista!

    VastaaPoista
  4. Taitolaji! Mutta tosiasia on että aina ostaa liikaa ruokaa ja heittää surutta menemään, kun siitä voisi tehdä vaikka ja mitä. Hyvältä näyttää nämäkin herkut!

    VastaaPoista
  5. Aivan loistavaa ja noita perunarieskoja täytyy itsekin joskus tehdä. :) Meillä lopuista kinkuista tehtiin kinkkupiirakka ja tuli hyvää.

    Mukavaa uutta vuotta Marika. <3

    VastaaPoista

★ Kaunis kiitos viestistäsi ★